Haberler

Memur ve Emeklilerin Alacağı Temmuz Zammı Belli Oldu

Güncelleme:

Haziran ayı enflasyon rakamları açıklandı. Bununla birlikte emekli ve memurların alacağı farkla Temmuz zammı yüzde 4.76 olarak belirlendi.

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) verilerine göre, Haziran sonu itibarıyla yıllık enflasyon yüzde 7.20 ve tüketici fiyatlarında on iki aylık ortalamalara göre artış da yüzde 8.28 olarak gerçekleşti. Haziran'da tüketici fiyatları yüzde 0.51 düştü.

YÜZDE 4.76 ZAM

Emekli ve memurların Temmuz zamları yüzde 4.76 olarak belirlendi. Milyonlarca Bağ-Kur ve SSK emeklisi Temmuz'da, yılın ilk 6 aylık döneminde gerçekleşen enflasyon kadar zam alacak. Maaşı bin 100 liranın altında olan emekliler, ayrıca seyyanen zamdan yararlanacak.
KİM NE KADAR ALACAK

Enflasyon farkının ardından maaşı bin lira ve altında kalan emekliler, 100 lira daha seyyanen zam alacakken, bin lira ile bin 100 lira arasındakilere ise maaşları bin 100 liraya tamamlanacak şekilde seyyanen artış yapılacak. Bu zamlarla Haziran ayında 795 lira alan işçi emeklisinin maaşı Temmuz ayında 938 liraya, 835 lira alan en düşük Bağ-Kur emeklisinin maaşı 979 liraya ve 617 lira alan Tarım Bağ-Kur'lusunun maaşı da 750 liraya yükselecek.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Türkiye İstatistik Kurumu Bağ Kur Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (204)

KmlasmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Emekliye.geldimi.para.yok.diyorlar

57
10
yanıtYanıtla
ömür:

Yaşasın AKP var olsun AKPaç memurlar gözünüz doysun. . Sanki çok iş yaparsınız birde ağlarsınız haydı oradan açlar. . asgari alır 940 ve hafta sonu çalışır yerı geldi mi 12 saat en az çalışır biz ağlamıyoruz siz kız gibi ağlıyorsunuz

18
49
yanıtYanıtla
Saadet partisimobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Ulen maaff ettin memuru akp defol git artik..hic verme daha iii....bukadr komik rakamlar..yaziklar olsun..

52
14
yanıtYanıtla
AK GENÇLİK:

ALLAH (C. C) BU HÜKÜMETTEN RAZI OLSUN, ERKEN SEÇİMDE 400 VEKİL HELALİ HOŞ OLSUN!

6
46
yanıtYanıtla
has memur:

ne gözü doymaz insanlarsınız biraz şükretmeyi öğrenin be

14
35
yanıtYanıtla
GazimobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Akp den önce maaş 2000 liraydı akp geldi 1000 e düştü?

28
21
yanıtYanıtla
Cem etezmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

%8 enflasyona %4 zam....bu kararı alanlar insan olamaz,insan olsalardı insanların ne kadar zor geçindiğini bilir ona göre bir rakam açıklarlardı.şuan bu tabloya göre enflasyon maaşlar konusunda 1-0 önde.düşünün berabere bile değil....yazıklar olsun size,milletin verdiği vergilerle aldığınız maaş boğazını da kalsın...

45
3
yanıtYanıtla
AMİN:

YARABBİM AKP-YE OY VERENLERİ KAFİR EYLE YARABBİM DİNLERİ İMANLARI PARA RANT OLAN AKP-LİLERİ KAFİR EYLE YARABBİM YALAN TALAN SOYGUN VURGUN YAPMAK İÇİN ŞEYTAN GİBİ KILKTAN KILIĞA GİREN AKPLİLERİ KAFİR EYLE YARABBİM BUNLARI BİLE BİLE YİNE DE AKP-YE OY VERENLERİ CEHNEM İLE BU DUNYADA SINA YARABBİM AMİİİN

17
31
yanıtYanıtla
neriman sade:

aziz nesin missali bu milletin hepsi ? koyun

33
12
yanıtYanıtla
ayşeem@m.mm@m.m:

Bu kadarınıda beklemiyordum yaa çok bile vermişler tabi onuda geri almasalar 3 aylık ekmek parası çıktı çok şükür çokkk:)

yanıt1
yanıt1
Tüm 204 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title