Haberler

Memur-Sen Üyeleri Aliağa'da Buluştu

Memur-Sen İzmir İl Temsilciliği tarafından Aliağa'da düzenlenen dayanışma yemeğinde konuşan Birlik Haber-Sen İzmir Şube Başkanı ve Memur-Sen İzmir İl Başkan Yardımcısı Selçuk Erdem, "Halkımızın yerel yönetimlerden daha kaliteli bir hizmet alabilmesi için tarafız." dedi. Yemeğe, Aliağa AK Parti Belediye Başkan Adayı İbrahim Ethem Yorulmaz da katıldı.

Dayanışma yemeğine aileleriyle katılan Memur-Sen üyelerini selamlayarak konuşmasına başlayan ve sendikacılığı bir bütün olarak gördüklerini söyleyen Erdem, "Sendikacılıkta hedefimiz sadece üyelerimizin mutluluğu değildir. Tüm halkımızın mutluluğudur. Bunun için de proaktif sendikacılığı ilke edindik." diye konuştu. Yerel yönetimler konusunda taraf olduklarını da ifade eden Erdem, "Halkımızın daha ferah, huzurlu, temiz bir çevrede yaşayabilmesi ve yerel yönetimlerden daha kaliteli hizmet alabilmesi için tarafız. Kamu çalışanları olarak sayın başkana, STK'ların yanında olabildiği ve birlikte karar verebildiği sürece kalıcı çalışmalara imza atabileceğini söylemek istiyorum." dedi.

"ÇOK YAKINDA MEMURA SİYASETİN ÖNÜ AÇILACAK"

Konuşmasına dayanışma yemeğine davet edildiği için teşekkür ederek başlayan Aliağa AK Parti Belediye Başkan Adayı İbrahim Ethem Yorulmaz ise "Hükümetimiz emeğiyle, alın teriyle çalışan memurumuza inanıyorum ki çok yakında siyaset yapma hakkı verecek. Bu çok önemli bir gelişme. Memursun, emekçisin, bu ülkenin tozunu dumanını yutuyorsun fakat siyaset yapamıyorsun. 22 yıllık memur, 5 yıllık da belde belediye başkanlığı yapmış birisi olarak bu hayalin gerçekleştirilebilmesi için sizler ve kendim adına büyük bir mutluluk duyuyorum." dedi. Yorulmaz konuşmasını, "İnanın o helal, ak sofranıza çağırdığınızda her zaman yanınızda olacağım. Aradığınızda her zaman telefonunuza çıkacağım." sözünü vererek bitirdi.

"İZMİR 30 SENE ÖNCE NASILSA BUGÜN DE AYNI"

Memur-Sen adına konuşan bir diğer isim ise Eğitim-Bir-Sen İzmir Şube Başkan Vekili Ali Musa Bina oldu. Bina, Memur-Sen İzmir İl Başkanı Abdurrahim Şenocak'ın Bolu'daki Başkanlar Kurulu Toplantısı'na katıldığı için burada olmadığını ve herkese bolca selamının olduğunu söyledi.

Yerel yönetimlerle ilgili fıkra gibi bir olay yaşadığını da anlatan Bina, "2008 yılında sendika toplantısı için gittiğim Ankara'dan İzmir'e dönüyordum. İzmir otogarına geldiğimizde ön koltukta oturan dede diyebileceğimiz bir yaşlı amca otobüsten toprağa adımını attı ve 'Allahım sana şükürler olsun.' dedi. Benim de dikkatimi çekince dede hayır olsun, çok güzel bir dua ettin sebebi nedir dedim. 'Ya evladım bu Ankara'ya ne zaman gitsem kayboluyorum. Her sene değişiyor. Yolları farklılaşıyor. Apartmanları değişiyor. Gözünü sevdiğim İzmirim 30 sene önce nasılsa bugün de aynı.' dedi. Ben bu olayı bizzat yaşadım. Fıkra gibi müthiş bir tespitti. Bana İzmir'i soranlara bunu anlatıyorum. Dolayısıyla yerel seçimlerde bize hizmet verecek insan neredeyse ona oy vermemiz gerekiyor." diye konuştu.

Hiçbir siyasi partiye göbekten bağlı olmadıklarını da belirten Bina, sözlerini şu şekilde sonlandırdı: "Biz sadece doğru gördüğümüz işlerde siyasilerin yanında oluruz. Buradan sayın başkan adayına; 'O Ömer olmayı başarırsa biz her zaman ona kılıcımızla destek verecek, gerektiğinde onu kılıcımızla düzeltecek ama yanlış yapmasına da asla izin vermeyecek' seçmenler, vatandaşlar olduğumuzu belirtmek isterim."

Yoğun bir katılımın olduğu dayanışma yemeğine, Memur-Sen Aliağa Temsilciliği ev sahipliği yaptığı için İlçe Başkanı Gazali Ateş, emeği geçen herkese teşekkür etti. Dayanışma yemeği yapılan yemek duasıyla sona erdi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Selçuk Erdem Memur Sen Aliağa İzmir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title