Haberler

Memur-sen Sakarya İl Temsilciliğinden İdam Kararına Tepki

Mısır’da Muhammed Mursi hakkında çıkarılan idam kararına Memur-Sen Sakarya İl Temciliği tepki göstererek bir basın açıklaması yaptı.

Mısır'da Muhammed Mursi hakkında çıkarılan idam kararına Memur-Sen Sakarya İl Temciliği tepki göstererek bir basın açıklaması yaptı.

AKM önünde toplanan yaklaşık 35 kişilik Memur-Sen üyesi Mısır'da Muhammed Mursi hakkında çıkarılan idam kararını protesto ederek bir basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını okuyan Memur-Sen Sakarya İl Temsilcisi Ahmet Öksüzali, " Mursi'ye ve Mısır halkına karşı verilen haksız, hukuksuz, kararları ve alçakça saldırıları, despotizmi şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz. İdam kararları Mısır'daki vahşetin tescilidir. Zulme sessiz kalmayıp meydanları terk etmeyerek, binlerce şehit vererek dünyada eşi benzerine az rastlanan örnek bir direnişe imza atanlar değil, darbeciler yargı önünde hesap vermelidir. Haklı olanları cezalar susturulamaz, gerçekleri darbeciler örtemez. Mısır halkının izzetli duruşunu ve iradesini cezalar teslim alamaz. İspat edilmiş tek suç bulunmazken, milletin seçtikleri yargılanamaz, siyasi kararlarla özgür düşünce esir alınamaz, baskı, dayatma, idam sehpaları direnişi durduramaz. Mursinin ilkeli ve tavizsiz tutumu karşısında acziyet içine düşünler, bugün Muhammed Mursi'yi darbe karşıtlarını nasıl ve niçin yargılandıklarını hiç kimseye anlatamazken, batı bu zülme ortak oluyor. Mısır halkı tüm zorbalıklara rağmen direnişten hiç vazgeçmedi. Onlar direnerek hepimizin onuruna sahip çıktı. Mısır, Gazze, Suriye, Irak, Arakan, Bangladeş, Doğu Türkistan başta olmak üzere emperyalizm tarafında sömürülen ne kadar ülke varsa özgür kalıncaya kadar mücadele edeceğiz. Mahkemelerde hesap verenler Mursi'ler, değil, Sisiler, Esedler ve onların küresel ortakları olana kadar vazgeçmeyeceğiz. Son sözümüz şudur binlerce darbe karşıtının katletildiği Mısır'da katillerin verdiği hukuksuz kararları tanımıyor, silaha ve şiddete bulaşmayarak örnek bir duruş sergileyen Mısır halkının yanında durduğumuzu Memur-Sen olarak deklare ediyoruz. Mursi dahil tüm ihvan tutukluları serbest bırakılmalı. Muhammed Mursi'nin göreve iradesi sağlanmalı, darbeninasker-sivil tüm aktörleri yargınlanmalıdır. Selam olsun demokrasi, özgürlük, insanlık ve yaşam mücadelesi verenlere" ifadelerini kullandı.

Basın açıklamasının ardından grup olaysız şekilde dağıldı. - SAKARYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Muhammed Mursi Memur Sen Sakarya Yerel Haberler

title