Haberler

Memur-Sen Rabia Yıl Dönümünde Meydanlarda Olacak

14 Ağustos Dünya Rabia Günü dolayısıyla Genç Memur-Sen öncülüğünde Mısır’da demokrasiye yapılan darbenin 1’inci yıl dönümünde Rabia için meydanlarda olacak.

14 Ağustos Dünya Rabia Günü dolayısıyla Genç Memur-Sen öncülüğünde Mısır'da demokrasiye yapılan darbenin 1'inci yıl dönümünde Rabia için meydanlarda olacak. Memursen, Tüm Türkiye' de 81 il ve 300'ün üzerinde büyük ilçede meydanlarda olacaklarını belirttiler.

Açıklamada, "Şanlıurfa'daki Sivil toplum örgütleriyle beraber 14 Ağustos'ta, bir daha dünyanın hiçbir yerinde darbe yaşanmaması için, darbeleri, zalimleri kınamak için Bediüzzaman'ın haykırışıyla "Zalimler için yaşasın cehennem" sloganıyla haykıracağız. Barış ve kardeşlik içerisinde yeni bir dünya isteyeceğiz" denildi.

Şanlıurfa Memur-Sen den yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi

"Bugün, Filistin'de, Mısır'da, Doğu Türkistan'da, Suriye'de, Irak'ta, Kobani'de, Rojava'da ve dünyanın dört bir yanında insanlığa yapılan tüm zulümleri lanetliyor ve haykırıyoruz. Üç dilde hazırlanan "Tüm mazlumlar için sesini yükselt" temalı 6 ayrı afiş ile alanlarda olacak, inancı, cinsiyeti ne olursa olsun aynı gemide yaşadığımızın bilinciyle birbirini ezerek ayakta kalan değil birbirine tahammül ederek yaşayan yeni bir dünya özlemimizi, isteğimizi dile getireceğiz. Biz de Şanlıurfa Memur-Sen ailesi olarak 14 Ağustos'ta herkesi darbelere karşı çıkmak için alanlara bekliyoruz." - ŞANLIURFA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Dünya Rabia Günü Memur Sen Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title