Haberler

Memur -Sen: "Maaş Promosyonunun Tamamı Ödensin, Emeklilere de Promosyon Verilsin"

Memur -Sen Genişletilmiş Başkanlar Kurulu'nda Kamu Çalışanlarının Maaş Promosyonunun Yüzde Yüzünü Almasını Sağlayacak Genelgeye İlişkin Olarak, Emekli Maaş Promosyonları İçin de Gerekli Talimatın Verilmesi İstendi.

Memur-Sen Genişletilmiş Başkanlar Kurulu'nda kamu çalışanlarının maaş promosyonunun yüzde yüzünü almasını sağlayacak genelgeye ilişkin olarak, emekli maaş promosyonları için de gerekli talimatın verilmesi istendi.

Memur-Sen Genişletilmiş Başkanlar Kurulu'nun ardından 11 maddelik sonuç bildirisini yayınladı.

Memur-Sen, hükümetten kamu çalışanlarının, maaş promosyonunun yüzde yüzünü almasını sağlayacak Başbakanlık Genelgesine yönelik beklentiyi ifade ederek, emeklilerin de maaş promosyonuyla ilgili yapılacak düzenleme için Başbakan Erdoğan'ın talimatının bir an evvel yerine getirilmesini istendi.

Memur-Sen, 2010 YPK Kararının yol açtığı ek ödeme dengesizliğini giderecek yeni bir düzenleme isteği bildirerek, 2010 yılı Kararı'nın ek ödemeyle ilgili hükmünün yargıya taşınacağını açıklandı.

-"KAMUDAKİ KURALSIZ İSTİHDAMA SON VERİLSİN"-

Bununla birlikte Memur-Sen, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nda değişiklik öngören Kanun Tasarısı'nın oluşturacak bir Komisyon tarafından tartışılmasını, özelleştirme mağdurlarının sorunlarıyla ilgili toplu görüşme kararlarının uygulanmasını, kamu kurumlarındaki kuralsız istihdama son verilmesini, 4/B, 4924, 4/C ve vekil uygulamalar gibi farklı istihdam uygulamalarının sona ermesini ve 2008 yılında ilk ödemesi yapılan ve 2012 yılına kadar tamamlanacağı hükümetler tarafından taahhüt edilen ek ödemelerin miktar ve takviminin açıklanarak, kalan kısmın ödenmesini istedi.

Memur-Sen'in toplantının içeriğine yönelik yapılan değerlendirmesinde ise, tam demokratik Türkiye, sivil anayasa, bağımsız yargı, üstünlerin hukuku değil, hukukun üstünlüğü gibi istek ve beklentilerini gündemde tutulan tavırlarının teşkilat tarafından desteklendiği bildirildi.

-"2010 YILI TOPLU GÖRÜŞÜMEDE TOPLU SÖZLEŞME YAPIYOR GİBİ DAVRANILSIN"-

Öte yandan Memur-Sen, referandum sürecinin uzatılmasıyla geçen yıl son kez yapılan toplu görüşmenin bir yıl daha uzamasına karşılık, hükümetin bu yılki toplu görüşmelere, Anayasa değişikliği paketinde yer aldığı şekilde, toplu sözleşme muamelesi yapması yönündeki beklentisini ifade etti.

Memur-Sen, bağlı sendikalarının genel merkez yönetim kurulu üyelerinin, Memur-Sen İl Temsilcileri'nin oy birliğiyle kabul ettiği sonuç bildirisinde, ilk olarak jakoben anlayış ve tek tipçi yaklaşımların son bulması yolunda önemli bir adım olması açısından, konfederasyon olarak, tüm vesayet anlayışlarının son bulması için "Evet" diyeceklerini yineledi.

Memur-Sen, toplu sözleşme hakkına da işaret ederek, toplu sözleşme hakkını Anayasa değişikliğine dahil eden hükümetin 2010 yılı toplu görüşmelerine toplu sözleşme yapıyormuş gibi davranmasını istedi.(ANKA)

(ME/ÖMR)

Kaynak: ANKA / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

Tokat depreminde yıkım var mı? Tokat'ta deprem kaç saniye sürdü? Tokat'ta kaç büyüklüğünde deprem oldu? TOKAT DEPREM HARİTASI 2024! Tokat deprem bölgesi mi? Tokat'ta fay hatları nereden, hangi ilçelerden geçiyor? Resmi Gazete bugün (19 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title