Haberler

Memur-Sen Konfederasyonu'ndan "25. Yıl Öncüler Buluşması"

Memur-Sen Konfederasyonu Genel Başkanı Ali Yalçın, "360 dernekle bir araya gelerek sekretaryasını yaptığımız Türkiye Anayasa Platformuyla Türkiye'nin bir anayasaya ihtiyacı olduğunu en üst perdeden Cumhurbaşkanımızın katılımıyla Türkiye'nin gündemine oturttuk. Önümüzdeki iki ay emek için değil, 'Evet' için koşturacağız" dedi.

Memur-Sen Konfederasyonu ve Eğitim-Bir-Sen mensupları, 25. Yıl Öncüler Buluşması programında bir araya geldi. Green Park Otel'de gerçekleştirilen programa, Memur-Sen Konfederasyonu ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın'ın yanı sıra, Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan ve çok sayıda sendika üyesi katıldı. Davetlilere konuşma yapmak üzere kürsüye gelen Yalçın, "Öncülerin, önden gidenlerin rehberliğindeki yürüyüşümüz çeyrek asrı buldu. Çağ dışı görülen ilgimiz, çağa damgasını vuruyor. 28 Şubat'ta 'Sayımız az ama sesimiz çok' diyerek, avazımız çıktığı kadar sesini yükselten bir teşkilat olarak 2000'den sonraki 8 anti demokratik darbe girişiminde mahşeri cümbüşçülerin alanı ısıtmaya çalıştığı cumhuriyet mitinglerinden tutun; kapatma davalarına, karartma harekatlarına, 27 Nisan e-muhtıralarına, 17-25 Aralık'ta hainlerin bu ülkeye operasyon çektiği süreçte ve 15 Temmuz'a bu teşkilat boyun eğmedi, destansı mücadeleyi büyüte büyüte, yücelte yücelte hamt oldun bugüne geldi" şeklinde konuştu.

"Önümüzdeki iki ay emek için değil, 'Evet' için koşturacağız"

Anayasa referandumu sürecinde iki ay boyunca 'Evet' için emek harcayacaklarını kaydeden Yalçın, "2010 Anayasa referandumunda onursal başkanımızın ifade ettiği birinci takside, toplumsal sözleşmeye 'Evet' diyerek millet iradesine en önemli katkıyı sunduğumuz süreçte toplu sözleşme hakkını aldık ve bu teşkilat sendikal hareketin tacını taktı. 360 dernekle bir araya gelerek sekretaryasını yaptığımız Türkiye Anayasa Platformuyla Türkiye'nin bir anayasaya ihtiyacı olduğunu en üst perdeden Cumhurbaşkanımızın katılımıyla Türkiye'nin gündemine oturttuk. Önümüzdeki iki ay emek için değil, 'Evet' için koşturacağız" dedi.

Türkiye'nin karşısına çıkan birçok problemde Memur-Sen'le omuz omuza mücadele verdiklerini kaydeden Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, "Türkiye'de Memur-Sen'in, Eğitim Bir-Sen'in kuruluşundan bu yana hem uluslararası ilişkilerde, hem Türkiye'ye ait her türlü sorunun başka hiçbir teşkilata nasip olamayan ortak bir anlayışa sahibiz. Bu bizim için büyük bir imkan, Memur-Sen'in Hak-İş ile yaptığı ortaklık Türkiye için bir ihtiyaçtır. Bunun için Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen'e başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Eğitim Bir Sen Memur Sen Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Barcelona PSG maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona PSG maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title