Haberler

Memur-Sen'in "Kardeşlik Tırı" Şanlıurfa'ya Ulaştı

Memur Sen tarafından Kobani'den (Ayn El Arab) Türkiye'ye gelenlere dağıtılması için gönderilen 7 bin 100 battaniye ve 3 bin yatak Suriyeli Kürtlere dağıtılmak üzere Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu'na teslim edildi Memur Sen Genel Başkan Yardımcısı Tonbul: "Memur Sen olduğu müddetçe de her zaman mmazlumun.

Memur-Sen tarafından "Kardeşlik tırı" sloganıyla Kobani'den (Ayn El-Arab) Türkiye'ye gelenlere dağıtılması için gönderilen 7 bin 100 battaniye ve 3 bin yatak, Suriyeli Kürtlere dağıtılmak üzere Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu'na teslim edildi.

Platformun Paşabağı Mahallesi'ndeki deposunda düzenlenen teslim törenine katılan Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul, Memur-Sen'in her daim mazlumun yanında yer aldığını aktararak, şunları kaydetti:

"Kobani'den gelen bu misafirlere 'ne yapabiliriz' diye kendi aramızda görüştük, daha öncesinde gıda yardımları yapılmıştı. AFAD'ında bildirdiği üzere yaklaşan kış mevsimi nedeniyle battaniye temini ve yatak problemlerini çözmek için biz bugün burada 7 bin battaniye ve 3 bin sünger yatak getirdik. İnşallah bunlar İnsani Yardım Platformu aracılığıyla yerine dağıtılacak. İnşallah bize birdaha yardım etmek düşmez diyelim, bu arkadaşlar evlerine biran önce döner ama Memur-Sen olduğu müddetçe de her zaman Mazlumun yanında olacak ve bu yardımları yapmaya devam edecek, Memur-Sen sadece bir sendika değil aynı zamanda bir yardım örgütü özelliği taşıyor."

İnsani Yardım Platformu Başkanı Osman Gerem de yardımlarından dolayı Memur-Sen'e teşekkür ederek, Memur-Sen'in emanetini emanetleri olarak kabul ettiklerini ve en kısa sürede yerine ulaştırılacağını söyledi.

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Kaçar ise desteklerinden dolayı sendika yetkililerine teşekkür ederek, " Suriye'deki hadiselerin başladığı ilk günden itibaren Türkiye Cumhuriyeti devleti, hükümeti ve 77 milyon insanı Suriye'deki mazlum kardeşlerimizin mezhebine, etnik kökenine bakmadan, Müslüman olmanın, insan olmanın, komşu olmanın temel hukuku çercevesinde tüm Türkiye genelinde ciddi seferberlik hamlesi başlatıldı. Bu seferberliğin üssü de Hz. İbrahimin memleketi Şanlıurfa oldu" dedi.

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Seyit Eyüpoğlu da Memur-Sen'in büyük bir insanlık örneğini gösterdiğini belirterek, IŞİD bahanesiyle yapılan izinsiz gösteriler nedeniyle Suriye'ye gönderilmek istenen yardımların da engellendiğini söyledi. Oyuna gelinmemesini isteyen Eyyüpoğlu, insanların daha duyarlı olmasını istedi.

Törene, Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Esin, Memur-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı İbrahim Çoşkun ile platform üyeleri katıldı. - Şanlıurfa

Kaynak: AA / Güncel

Şanlıurfa Memur Sen Suriye Kobani Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title