Haberler

Memur-sen İl Temsilciliğinden Anneler Günü Etkinliği

Memur-Sen İl Temsilciliği tarafından Anneler Günü nedeniyle program düzenlendi.

Memur-Sen İl Temsilciliği tarafından Anneler Günü nedeniyle program düzenlendi.

Bir restoranda düzenlenen programa TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, AK Parti Kayseri Milletvekilleri Yaşar Karayel, İsmail Tamer, AK Parti Kayseri Milletvekili adayı Mehmet Özhaseki, Memur-Sen İl Temsilci İrfan Kaşıkçıoğlu ve Memur-Sen üyeleri katıldı. Programda açılış konuşması yapan AK Parti Kayseri Milletvekili adayı Mehmet Özhaseki, "Allah bizleri her an annesinin hakkını helal ettirebilmek için uğraşıp didinen, sonrada onun duasını alan kullarından etsin. Bir gün hazreti peygamberimiz hutbeye çıkarken birinci basamakta 'amin' der, ikinci ve üçüncü basamakta da bunları tekrar eder. Hutbeden sonra bunu sorarlar, her çıktığınız basamakta 'amin' deniz derler. Hazreti peygamberimiz, 'Birisi eğer annesi babası hayattayken yanında olduğu halde yaşlanmışsa onların duasını alıp da birisi cennete gidemiyorsa Cebrail aleyhisselam ona 'yazıklar olsun' dedi. Bende ona amin dedim' der. İnşallah bizler bunun kıymetini bilenlerden oluruz. Doğrusu insanlık tarihinin vahşet içerisinde kıvrandığı, hele hele o zulüm günlerinde kadınların haklarının hiçe sayıldığı bir asırda bundan 1400 sene önce peygamber efendimizin gelmesiyle kadınlarımızın hakları verilmeye başlandı. Avrupa'da kadının ruhu var mı diye tartışılırken, Araplar kendi kavimleri içerisinde kız çocuklarını diri diri gömerken o asırda hazreti peygamber gelir ve insanlara dönerek, 'kadınların sizin üzerinizde hakkı vardır, sizin de kadınlar üzerinde hakkınız vardır' der. Bu sonraki asırlarda onu örnek alan insanlar tarafından yaygınlaştırılarak yaşar. Eğer öyle bir mesaj verilmeseydi, o günlerde bu durum tüm toplum tarafından benimsenmeseydi yine hanımlar ezilirdi, dışlanırdı, ötelenirdi ve doğrusu annelerin kıymeti bilinemezdi. Cenabı hakka şükürler olsun ki bizler bu din ile müşerref olduk" diye konuştu.

Memur-Sen İl Temsilci İrfan Kaşıkçıoğlu ise, "Memur-Sen'siz bir Türkiye hatta İslam literatüründe davaya bu denli sarılmış Memur-Sen'siz bir örgütlenme asla düşünülemez. Memur-Sen iman ve kurtuluş için bir araç olduğu gibi aynı zamanda cennet kapısının bir bineğidir. Bizler dünyada bu davanın hadimleri, bekçileri olduğumuz kadar, cennet kapısından geçmek içinse hak için hizmet, hizmet etmek için Memur-Sen'e ihtiyaç duyuyoruz. Bir yerde kurtuluşumuz için, ümmetin selameti için bu onurlu oluşumun içerisinde olmalıyız" şeklinde konuştu.

Kaşıkçıoğlu ayrıca, "Unutmamalıyız ki bizi millet yapan değerlerin her birimizde hayat bulmasında, yaşatılmasında en çok annelerin payı vardır. Yine tarih boyunca milletine yol gösteren önderlerin, kahramanların yetişmesinde de anneler çok ayrı bir yere sahiptir. Bizleri hiçbir karşılık beklemeden özveriyle yetiştiren annelerimizin, sağlıklı ve bilinçli bir topluma katkısı küçümsenemez. Ailenin ve toplumun temel taşı olan annelerimize hak ettikleri değeri vermemiz herşeyden önce bir vefa borcudur. Çalışan annelerimizin çocuklarıyla ve aileleriyle yeteri kadar ilgilenmelerini sağlamak için gerekli sosyal imkanlar tanınmalıdır. Kreş ve okul öncesi eğitim uygulamalarının yaygınlaştırılması gerekmektedir. Sağlıklı nesillerin sağlıklı annelerden geçeceğine hiçbir zaman unutulmaması gerektiğinin bir kere daha altını çiziyor, fedakar annelerimizin Anneler Gününü kutluyorum" ifadelerini kullandı. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Anneler Günü Memur Sen Ak Parti Kayseri Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title