Haberler

Memur-sen Heyeti Kilis'te Temaslarda Bulundu

Memur-Sen heyeti, Kilis’te siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve bölge halkıyla bir araya gelerek yaşanan son olaylara ilişkin fikir alışverişinde bulundu.

Memur-Sen heyeti, Kilis'te siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve bölge halkıyla bir araya gelerek yaşanan son olaylara ilişkin fikir alışverişinde bulundu. İHH'nın bölgede yürüttüğü faaliyetler hakkında da bilgi alan heyet, daha sonra Öncüpınar ve Elbeyli konteynır kentlerini ziyaret etti.

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Levent Uslu ve Memur-Sen heyeti, Kilis ziyareti kapsamında siyasi parti ve STK temsilcileri, bölge halkı ve esnafla bir araya gelerek bölgede yaşanan gelişmeler hakkında istişarelerde bulundu. STK temsilcilerinin bir araya geldiği istişare toplantısında konuşan Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Levent Uslu, Türkiye'nin canını acıtmak için Kilis'in hedefe konduğunu söyleyerek, "Terör örgütleri DAEŞ, PKK ve PYD, bu milletin kanını emen emperyalistlerin taşeron örgütleridir. Bir merkez Kilis'i hedef olarak koydu ama Türkiye ve Ümmet-i Muhammed diz çökmez. İngiliz ve Fransızlar bu topraklara gömüldü, bu topraklardan kaçarak gittiler. Bu topraklar Kamil Polat Bey, Müslüman Bey, İslam Bey'i çıkardığı gibi yine kahramanlarını, vatanseverlerini çıkarır, bu emperyalistleri ve onların uşakları olan terör örgütlerini bu topraklardan kovar" şeklinde konuştu.

"KİLİS'İ YALNIZ BIRAKMAYACAĞIZ"

"Kilis, Türkiye'nin can damarıdır. Memur-Sen olarak, Kilis'i yalnız bırakmayacağız" diyen Uslu, dünya sussa da susmayacaklarını belirtti. Uslu, "Bugün burada kadın komisyonumuzla, Genç Memur-Sen'imizle, eğitimcimizle, sağlıkçımızla, tarımcımızla, ulaştırmacımızla, habercimizle ve bürocumuzla sizlerleyiz. Sizlerle olmaya da devam edeceğiz" dedi.

Sadece kazanım değil, dava, değerler ve ahlak sendikacılığı da yaptıklarını vurgulayan Uslu, bunun medeniyetlerinin bir gereği olduğunu söyleyerek, "Nerede bir sıkıntı olsa Türkiye Cumhuriyeti ve milleti oraya yardım elini uzatır. Bütün mazlumlara kucağını açar. Bizim mensubu olduğumuz medeniyet bunu gerektirir. Bizim inancımıza göre paylaştıkça azalmaz, aksine çoğalır. Bizim, vakıf gibi ana-babalarımız vardır. Bununla gurur duyarız" diye konuştu.

"MÜSLÜMANLARIN TSUNAMİSİ GERÇEKLEŞECEK"

Sykes-Picot anlaşmasının üzerinden yüz yıl geçtiğini, yavaş yavaş hükmünü kaybetmesiyle de emperyalistlerin yeniden harekete geçtiğini belirten Uslu, "Müslümanların tsunamisi yüzyıl önceki yaptığınız o haritalarla ve şimdi yapmak istediğiniz haritaların hepsini çöpe atacak, sizi geldiğiniz yerlere gönderecek. Bunu bilin, korkun ama ne kadar korkarsanız korkun gerçeği yaşayacaksınız" dedi.

Güçlenmek ve söz sahibi olmak isteyen devletlerin önüne barikatlar kurulmasının normal olduğunu ifade eden Uslu, bu barikatların aşılmasının milletin feraseti ve basiretiyle mümkün olacağını vurguladı.

Dünyanın Kilis'e atılan roketlere sağır ve kör kaldığını ifade eden Uslu, "Türkiye Cumhuriyeti ve milletimiz yaşanan bu olaylarda büyüklüğünü göstermiştir. İnşallah dünyanın yapamadığını Türkiye yapacaktır" diye konuştu.

Uslu, Memur-Sen'e bağlı bileşenlerin bir milyon üyesi ile Kilis'in sesini dünyaya duyurmak amacıyla kente geldiğini hatırlatarak, Kilis'te yaşayan vatandaşların dertlerini yerinde teşhis edeceklerini ve bunları bir rapor halinde yetkili mercilere ulaştıracaklarını da sözlerine ekledi. Uslu, bombaların düştüğü yerleri de ziyaret ettiklerini belirterek, gereken notları aldıklarını kaydetti.

"SESİMİZE SES KATILSIN İSTİYORUZ"

Memur-Sen Kilis İl Temsilcisi Bekir Şen ise, "Beşinci yılını dolduran Suriye iç savaşının sosyal, siyasal, kültürel, askeri ve ekonomik etkilerini doğrudan yaşıyoruz. Nüfusumuzdan fazla muhacire kucak açtık. Bu konuda dünya sağır ve kör. Kilisliler, sesinin kesilmesini değil sesine ses katılmasını istiyor. Çözüme yönelik ciddi adımlar atılmasını, can ve mal güvenliğinin sağlanmasını, ekonomik, kültürel ve sosyal açıdan gerekli tedbirlerin alınmasını istiyor" diye konuştu.

Programda sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de söz alarak, bölgede yaşanan problemlere ilişkin konuşmalar gerçekleştirdi. Heyet, daha sonra Öncüpınar ve Elbeyli konteynır kentlerini ziyaret ederek, burada yaşayan Suriyelilerle bir araya geldi. Konteynır kentlerin sosyal, sağlık ve eğitim merkezlerini de ziyaret eden heyet, kent idarecilerinden detaylı bilgi aldı. Ardından İHH Kilis Temsilciliği'ni ziyaret eden Memur-Sen heyeti, İHH'nın bölgedeki faaliyetleri hakkında bilgi aldı. Lojistik faaliyetlerinin yürütüldüğü fabrikayı gezen heyet, İHH'yı çalışmalarından ötürü tebrik etti. Heyet son olarak sırasıyla AK Parti, MHP, CHP ve Saadet Partisi Kilis İl Temsilciliklerini ziyaret ederek, Kilis'e ilişkin istişarelerde bulundu. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Memur Sen Elbeyli Kilis Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title