Haberler

Memur-sen Genel Başkanı Yalçın: "Hükümet Masada Uzlaşmayı Öncelemelidir"

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, toplu sözleşme görüşmelerinin yarın sona ereceğini hatırlatarak, “Tekliflerimiz karşılanırsa hep birlikte bayram ederiz. Karşılanmazsa tepkimizi gösteririz. Hükümet masada uzlaşmayı öncelemelidir” dedi.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, toplu sözleşme görüşmelerinin yarın sona ereceğini hatırlatarak, "Tekliflerimiz karşılanırsa hep birlikte bayram ederiz. Karşılanmazsa tepkimizi gösteririz. Hükümet masada uzlaşmayı öncelemelidir" dedi.

Memur-Sen 23. Genişletilmiş Başkanlar Kurulu Toplantısı Ankara'da gerçekleştirildi. Toplu Sözleşme süreci hakkında bilgilendirme yapan Yalçın, "Yeni kazanımlar üretmek için 24 saat çalışarak son güne geldik. Emeğimizin karşılığını istiyoruz. Tekliflerimiz hem cüzdana hem de vicdana yöneliktir. Masada hem mali ve sosyal haklarımız hem de sosyal ve vicdani haklarımız karşılanmalıdır" diye konuştu.

Kamu görevlilerini memnun etmeyecek hiç bir teklife imza atmayacaklarını vurgulayan Yalçın, "Ne payımızdan fazlasını isteriz, ne de payımızın verilmediği teklife evet deriz. Tekliflerimiz karşılanırsa hep birlikte bayram ederiz. Karşılanmazsa tepkimizi koyarız" şeklinde konuştu.

"PAYIMIZI ALAMADIĞIMIZ TEKLİFE 'EVET' DEMEYİZ"

"Ülke kaybetmişse biz kazanalım derdimiz olmaz" diyen Yalçın, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Ülke bizim ülkemiz. FedakArlık gerekirse ilk fedakarlığı biz gösteririz. Ama ülkede büyüme varsa büyümeye katkı sunanlar olarak büyümeden pay istemek en doğal hakkımız. Onun için refahtan pay istiyoruz. Şu an fedakarlık değil vefakarlık yapması gerekiyor hükümetin. Herkes bilsin: Ne payımızdan fazlasını isteriz ne de payımızın verilmediği masada evet deriz. Bize verilecek ücret kayıp değildir. Kamu görevlilerine yapılacak iyileştirme tulumbaya dökülecek su hükmündedir. Tulumbadan su gelmeye başladığında o su tekrar kaynağına misliyle dönecektir. Kamu görevlilerine, Kamu görevlilerinin emeklilerine verilen para dışarı gitmez korkmayın. Ne Miami'de yazlık, ne İstanbul'da residans, ne de çoğu yabancı markaların bulunduğu yol kenarında AVM açabiliriz. Aldığımızla bakkalın, manavın borcunu öder ve mahalle esnafının da cansuyunu sağlarız. Kısacası hazineden çıkan hazineye geri dönecektir." - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Yalçın Yeni Memur Sen Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title