Haberler

Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın Açıklaması

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, "Biz bu ülkenin çimentosu, birliğinin, beraberliğinin teminatıyız" dedi.

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, "Biz bu ülkenin çimentosu, birliğinin, beraberliğinin teminatıyız" dedi.

Ziyaretlerde bulunmak ve konferans vermek üzere Bingöl'e gelen Yalçın, Genç Caddesi'nde, Eğitim-Bir-Sen Bingöl Şubeleri Binası'nın açılış töreninde yaptığı konuşmada, Memur-Sen'in bir milyona ulaşan üye sayısıyla Türkiye'deki en büyük örgütlü güç ve emek hareketi olduğunu söyledi.

Sendikanın kurucu başkanı merhum Akif İnan'ın milletin değerlerine yaslanan ve bu değerlerden beslenen bir hareket ortaya çıkardığını anlatan Yalçın, "Bizim bu günlere gelmemize vesile olan temel çıkış noktamız; Akif İnan gibi ülkenin bir entellektüeli olan, son dönemde 7 güzel adam diye kodlanan ve edebiyat, zihin ve fikir dünyamızın sayılı isimleri arasında zikredilen, Necip Fazıl'ın 'benden sonra büyük doğu ekolünü devam ettirecek' kişi olarak kendisini kodladığı ve aksiyoner kişiliğiyle Kudüs şairi olarak adlandırılmasıyla toplum tarafından tanımlanan tanınan ve saygı duyulan bir kişi tarafından bu hareketin başlatılmış olmasıdır" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin birçok yerinde kendi ofislerini aldıklarını ifade eden Yalçın, kiracı olmaktan çıkarak kendi mülklerinde hizmet üreten bir noktaya geldiklerini belirtti.

"En nezih ve güzel mekanlarda hizmet üretmeye çalışıyoruz" diyen Yalçın, konuşmasına şöyle devam etti:

"Eğitim-Bir Sen olarak 51 şubemiz kendi mülkünü almış, birçok şubemiz de bununla ilgili planlamasını yapmış durumda. 'Dünyada mekan, ahirette iman' derler. Önemli olan öbür tarafa sermaye biriktirmektir. Onun için dünyadaki mekanlarımızın ahirete taalluk işler yapan, ona vesile olan mekanlar olması birinci arzumuz. Çünkü kuruluş felsefemiz buna dayanıyor. Biz bu ülkenin çimentosu, birliğinin, beraberliğinin teminatıyız. Çünkü bu ülkede insana özel ne varsa hepsinin içerisinde Memur-Sen olarak Eğitim-Bir-Sen olarak bütün sendikalarımızla ter dökmeye çalışan, adanmışlık örneği sergilemeye çalışan bir gayret bir hayır ortadadır. Dolayısıyla bunu büyütmek bizim elimizde. Bu mekanı gençlerin, insanlarımızın gelebilecekleri, kültürel olarak beslenebilecekleri, gelip orada fikir tartışmaları yapabilecekleri, bir mutfak olarak değerlendirebilecekleri bir mekan kılabilirsek değeri var. Yoksa bu tip tabelaların da mekanların da bizim nazarımızda hiçbir ehemmiyeti yok."

Konuşmaların ardından sendika binasının açılışı yapıldı.

Törene, Vali Yavuz Selim Köşger, İl Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin, diğer kurum amirleri, sendika yöneticileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Eğitim Bir Sen Memur Sen Türkiye Bingöl Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title