Haberler

Memur-Sen Genel Başkanı Gündoğdu Gümüşhane'de

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Türkiye’nin gündeminin en tartışmalı konusunun hala demokratikleşme yolundaki vesayet zincirlerini kırma meselesi olduğunu söyledi.

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Türkiye'nin gündeminin en tartışmalı konusunun hala demokratikleşme yolundaki vesayet zincirlerini kırma meselesi olduğunu söyledi.

Gümüşhane'de sendika temsilcileri ve üyeleriyle buluşan Gündoğdu, burada gazetecilere toplu sözleşme ve memurların enflasyon farkları ile ilgili eleştiriler başta olmak üzere birçok konuda önemli açıklamalarda bulundu.

Türkiye'de yaşanan tüm bu tartışmaların ileri demokrasinin sancıları olduğunu ifade eden Gündoğdu, "Dün tartışamıyorduk, darbeciler konuşuyordu, vesayetçiler topyekün söz sahibiydi, millet göbeğini kaşıyan adamlar ilan edilmişti. Milletin seçtiklerinin de iradesi elinden alınıp 5 yılda bir, 10 yılda bir haddi bildiriliyordu. Şimdi millet iradesine sahip çıktı, sandığa el koydu" dedi.

"REFERANDUMDA HAYIR DİYENLER BUGÜN NİMETLERİNDEN FAYDALANIYOR"

Türkiye'yi 17 Aralık operasyonu ile Suriye'ye, Mısır'a döndürmek istediklerini, bugün Anayasa mahkemesine müracaat edenlerin de referandumda hayır dedikleri nimetlerden yararlandıklarını dile getiren Gündoğdu, "Vesayetin, referanduma kadar olan kısmı devletin milletidir, millet iradesinin önemli olmadığı bir realitedir, darbecilerin bazen bir sağdan bir soldan astık diyerek millet iradesini değersizleştirmek için, önünü kesmek için oluşturdukları noktadır, referandumdan sonra ki noktada milletin devletine geçiştir. Metefor değişikliği diyorum ben buna. Dün devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğü diye başlayan bu süreç, bugün milletin devleti ve ülkesiyle diye oluyor. Özne millettir, milletin iradesidir. Memur-Sen ailesi olarak da bunda büyük payımız olması nedeniyle camiamızla gururlanıyoruz" diye konuştu.

"İSRAİL'İN YAPAMADIĞINI YAPMAYA KALKIŞAN KESİMLER VAR"

Hoca, cami, cemaat ve hizmet kavramlarının içinin boşaltılması nedeniyle üzüldüklerini, fakat vesayetin paraleline de, dikeyine de, yatayına da hayır denilmesi için bu tartışmanın Türkiye'nin geleceği adına önemli bir tartışma olduğunu düşündüğünü ifade eden Gündoğdu, "Türkçe olimpiyatlarıyla Türkiye Cumhuriyeti devletinin yapması gerekip de yapamadığını yaptığı için, Türkçemizi dünyaya tanıttığı için alkışladığımız insanlar bugün Dış İşleri bakanlığı dinlemeleri ile terörist İsrail'in Türkiye Cumhuriyeti devletine yapamayacağını, yapamadığını yapmaya kalkışıyorsa bunu kabul etmemiz mümkün değil." ifadelerini kullandı.

"DERSHANELER KAPATILMAMALIDIR AMA KAPANMALIDIR"

Dershane tartışmasının olduğu dönemde "kapatılmamalıdır, kapanmalıdır" ve 'hükümetin dershane kapatarak işe başlamaması lazım' dediklerini hatırlatan Gündoğdu, 17 Aralık'ta meselenin dershane meselesi olmadığını gördüklerini söyledi.

Yolsuzlukla mücadelenin sonuna kadar yapılmasını isteyen, yetimin malına göz diken kim varsa hukuk devletinin yapması gereken her türlü yaptırımların uygulanmasını isteyen Gündoğdu, "Ama dün KPSS soru hırsızlığı dolayısıyla sağımızdaki konfederasyon hırsız var diye bağırıp medya bir camiayı, hizmet camiasını topyekün hırsız ilan ettiği günlerde biz nasıl hırsız kimse üzerine gidilsin, topyekün bir camia hırsız ilan edilemez, bir kesime kızgınlığınız bizi adaletten alıkoymasın hükmü ve masumiyet karinesi dolayısıyla iddianın üzerine gidilmesini istiyorsak bugün de aynı iddianın sahibiyiz" şeklinde konuştu.

"GENÇLERİN DEĞER YARGILARI DEĞİŞMEYE BAŞLADI"

Memur-Sen olarak gençler üzerinde yaptıkları bir araştırmanın sonuçlarını da paylaşan Gündoğdu, araştırmada gençlerin değer yargılarının değiştiğini gördüklerini belirterek, gençlerin hala aileye verdiği önemin kendileri için geleceğe dair ümitvar olmalarını gerektiren bir tablo olmasının yanında, alkole, uyuşturucuya, satanizme bulaşma oranın da gelecek açısından tehlikeli olduğunu gördüklerini söyledi.

Gündoğdu, bu konuda artık devletin, hükümetin, muhalefetin, sivil toplum örgütlerinin gençlik deyince sadece gençlerin test ile tost arasına sıkışmış, ne kadar çok soru çözmüşse o kadar değerli olduğu değersiz yargı değil, gençlerin bu ülkenin emanet edileceği inşacılar olması gerektiğinin konuşulması gerektiğine vurgu yaptı.

"ALMANYA CUMHURBAŞKANININ KONUŞMALARI EDEP DIŞIYDI"

Konuşmasında Joachim Gauck'u da eleştiren Gündoğdu, Gauck'un Türkiye'ye içişlerine karışmasının edep dışı olduğunu belirterek, "Almanya'da emekçiler dövülüyor, emekçilere şiddet uygulanıyor, Neonaziler Türkleri katlediyor, faili meçhullerin oranı Türkiye'nin en az 10 katı ama evde kendi başını bağlayamayanlar gelip düğünde gelin başı bağlamaya çalışıyorlar. Biz iç sorunlarımızı kendimiz çözmeliyiz." diye konuştu.

"TOPLU SÖZLEŞMESİNİN ERTESİ GÜN MEMURA ÇİFTE BAYRAM MANŞETİ ATANLAR ŞİMDİ MEMUR ALDATILDI DİYORLAR"

Konuşmasının son bölümünde son günlerde kamuoyunda kendilerine yönelik eleştirilere sebep olan toplu sözleşme ve enflasyon farkıyla ilgili açıklamalarda bulunan Gündoğdu, şunları söyledi:

"Toplu sözleşme bugünlerde yeniden değersizleştirmeye başlandı. Bu paralel kavganın da bunda büyük etkisi var. Toplu sözleşmesinin ertesi gün memura çifte bayram manşeti atanlar şimdi memur aldatıldı diyorlar. Memur çifte bayram mı yaşadı? Aldatıldı mı? Toplu sözleşme ve taban aylık kavramını bilmeyenler boş konuşuyorlar, cahilliklerini dışarıya yansıtıyorlar. Taban aylık, memurun emekli maaşını, emekli ikramiyesini ve gelirini birlikte ele alan aylıktır. 1978 yılında başlatılmıştır. O tarihten 2013 yılına kadar bin 27 liraya çıkmıştır. Biz 11 Genel Başkan oy birliği ile toplu sözleşme masasına otururken emekli maaşını artırmayı hedefledik. Bir milyon 900 bin emeklimiz var. Yüzde 5+5 bile zam gelse onlara 45+45 lira gelirdi. Bu yıl onlara her ay 146 lira zam aldık. Emekli ikramiyesi 50 bin lirayı bulmaz memurlarda. Bunun sebebi de taban aylığına zam gelmediği için artmaz. Bu yıl taban aylığına yüzde 17 net zam aldık. Bu 175 liradır. 2009 yılında taban aylığına 10 lira verin imza atalım diyen konfederasyon şimdi onun 17,5 katına dil uzatıyor. 175 lira taban aylık her memurun emekli ikramiyesini 5 bin 250 lira artırmıştır. Bugün ayrılan bugün alıyor. Bu da ayda 437,5 lira net zam demektir. Bunun daha iyisi bir Özal zamanında bir de Erbakan zamanında verilmişti. Enflasyon farkı unutuldu mu? Hayır. Kime göre enflasyon, hangi kardeşimize göre enflasyon? 4/C'li kardeşlerimize yüzde 49 zam aldık. Daha önce unutulan 830 bin öğretmene 150 lira ek ödeme aldık. Bunu yok sayarak konuşmak sağlıklı değil. Enflasyon unutulmadı. Çünkü milletvekiline zam yüzde 2, hizmetliye zam yüzde 24. Bunu neye göre hesaplayacaksınız. Memurlar 30 yıldan sonra kaç yıl çalışırsa çalışsın, emekli maaşı ve emekli maaşına yansımazdı. Bunu da 35 yıla çıkardık. Bu 5 yıllık emekli ikramiyesi ve emekliye gelecek zam bile geçmişteki toplu görüşmelerin her bir yılında yapılanında daha önemli. Disiplin affında da yüzde 100 uzlaştık. Mesai ücretlerinde uzlaştık. 4/c'nin kadroya geçirilmesinde Çalışma Bakanıyla uzlaştık, Maliye'nin şerhi devam ediyor. Tüm bunlar Başbakana ulaştırıldı. Yüzde 100 uzlaşılanlar yasaya dönüşecek. Diğerleri üzerinde kararı Başbakan verecek." - GÜMÜŞHANE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Gündoğdu Gümüşhane Memur Sen Suriye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title