Haberler

"Doğrudan Milletten Yetkileri Alan Bir Sisteme Geçiyoruz"

Güncelleme:

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, önümüzdeki günlerde yapılacak olan cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin, "Halk doğrudan başkomutanı, devlet başkanını, cumhurbaşkanını seçecek. Doğrudan milletten yetkileri alan bir sisteme geçiyoruz. 11 Ağustos günü uyandığımızda eski Türkiye olmayacak" dedi.

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen üyeleri ile bir araya geldi. Cumhurbaşkanlığı seçimleri hakkında açıklamalarda bulunan Gündoğdu, "Halk doğrudan başkomutanı, devlet başkanını, cumhurbaşkanını seçecek. Doğrudan milletten yetkileri alan bir sisteme geçiyoruz. Parlamentoya farklı şekillerde müdahale girişimlerini bitirmiş olacak. Fransa gibi yarı başkanlık sistemi mi olacak, Amerika gibi tam başkanlık sistemi mi olacak yoksa Türkiye kendine özgü yeni bir sistemi mi uygulayacak bunu bilmiyorum. Fakat bildiğim bir şey var ki 10 Ağustos günü seçim yapılıyor, 11 Ağustos günü uyandığımızda eski Türkiye olmayacak" dedi.

"YARI BAŞKANLIK SİSTEMİNE YOLCULUK VAR"

Gündoğdu, basın mensuplarının "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın seçimleri kazanması haline Türkiye Başkanlık sistemine geçer mi?" şeklindeki sorusuna, "Tam başkanlık sistemi olmasa da yarı başkanlık sistemine yolculuk var diyebiliriz. Halk doğrudan başkomutanı, devlet başkanını, cumhurbaşkanını seçecek. Doğrudan milletten yetkileri alan bir sisteme geçiyoruz. Elbette bunun parlamenter sistemle entegresinde sorunlar olabilir. Fakat bu sorunları bu meclis aşabilir" diye konuştu.

Türk milletinin 2010 Referandumu'nda kabul ettikleri maddelerin neyi getireceğini bilmeden yüzde 58'inin evet deyip desteklediğini söyleyen Gündoğdu, "O günün Ana Muhalefet Parti Lideri Kemal Kılıçdaroğlu televizyonlarda, 'Memur-Sen Genel Başkanı milleti yanıltıyor, Kenan Paşa yargılanamaz' diyordu. O tespiti bile bu millet çürüttü ve Kenan Evren yargılandı. Bu bile aynı gemide yaşayan insanların birbirine tahammüllü olmasını ve Büyük Türkiye'yi önemsediğini gösteriyor" ifadelerini kullandı.

Gündoğdu, konuşmasında Ekmeleddin İhsanoğlu'nun cumhurbaşkanı adayı gösterilmesine de değindi. Gündoğdu, "Üslup açısından yerel seçimlerle kıyasladığımızda çok daha güzel sahnelere şahit oluyoruz. Ama siyaset kötülenerek, suya sabuna dokunmamak ve tarafsız olmak için aday olarak çıkmadı mı Ekmeleddin İhsanoğlu? Slogan neydi, 'Ekmek İçin Ekmeleddin'. Doğuştan gelen can, mal, din, akıl, nesil emniyet gibi bu değerler korunmadığı sürece bunların olmadığı yerde ekmek olmaz. Özgürlük olmadan ekmek olmaz. Abarta abarta ben başarılıyım diyorsunuz, ama Cumhurbaşkanı adayı olmak için bir iddianız bile yok. Bir forvet oyuncunuz bile yok. Bula bula Sisi'ye darbeci diyemeyen, Esed'e katil diyemeyen, dik duruş sergileyemeyen birini aday çıkarıyorlar. Ekmeleddin Bey Ana Muhalefet ve Yavru Muhalefet'in ortak adayı olarak getirilmedi mi? Türk Solu Dergisi ile çıkıyor. Arkasından Çanakkale Şiiri İstiklal Marşı'nın yerine geliyor. Ben Ekmeleddin İhsanoğlu'nun şu 10 Ağustos geçse de gitsek, bir an önce bundan kurtulsak dediğini düşünüyorum" dedi.

Gündoğdu, Gezi Parkı eylemlerinin ve 17 Aralık operasyonlarının arkasında kim varsa Ekmeleddin İhsanoğlu'nun arkasında da aynı kişilerin olduğunu düşündüğünü sözlerine ekledi. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Gündoğdu Memur Sen Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title