Haberler

Memur-Sen Engelli Üyeleriyle Bir Araya Geldi

Memur-Sen Muğla İl Temsilciliği engelli üyeleri ile Menteşe Öğretmenevinde bir araya geldi.

Memur-Sen Muğla İl Temsilciliği engelli üyeleri ile Menteşe Öğretmenevinde bir araya geldi. Programa Memur-Sen Konfederasyonu Muğla İl Temsilcisi Önder Uçak, Memur-Sen Muğla Engelliler Komisyonu Başkanı Aytaç Yalçın, Diyanet-Sen İl Başkanı Bülent Üzüm, Bayındır Memur-Sen Temsilcisi Cengiz Çavuş, Eğitim Bir-Sen Şube Başkan Yardımcısı Coşgun Durgut, engelli sendika üyeleri katıldı.

Memur-Sen İl Başkanı Önder Uçak; organizasyonun asıl maksadının engelli üyelerle bir araya gelerek yaşadıkları sıkıntılar ve karşılaştıkları sorunlara ne gibi çözümler üretilir olduğunu açıkladı. Uçak, "Engeli olmayan herkes engelli adayıdır. Yolda yürürken, otururken, herhangi bir zaman diliminde kime ne zaman ne olacağını bilemez. Sendikamızın engelli üyeleri ile bir araya gelerek yaşadıkları sorunlar ve bizlerin ne gibi çözüm üretebileceğini konuştuk. Aslolan vicdanlardaki engellerin kaldırılmasıdır. En büyük engel birlikte yaşamayı bilmemek, birlikte yaşamayı öğrenmemektir. Birlikte yaşamayı öğrenmek ve öğretmek için Memur-Sen ailesi olarak elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz" dedi" dedi.

Diyanet -Sen İl Başkanı Bülent Üzüm; Camilerimizin ve dini mekanların engelli vatandaşların inançlarını yerine getirme noktasında hayatını kolaylaştırmaya yönelik adımların atıldığını belirtti. Bayındır Memur-Sen Temsilcisi Cengiz Çavuş ise Memur-Sen Engelli Komisyonu'nun çalışmalarını hızlandırarak ilimizde ve ülke genelinde yaşanan sorunların bizzat bu sorunları yaşayanlar tarafından dile getirilmesinin daha etkili olacağını belirtti.

Programda söz alan Muğla Memur-Sen Engelliler Komisyonu Başkanı Aytaç Yalçın; "Türkiye, engeli bulunan bireylere yönelik özellikle son 10 yıllık süreçte gerek mevzuat, gerekse uygulama boyutuyla hayata geçirdiği değişim ve gelişimlerle bütün bunların çok ötesinde ve ilerisinde bir noktadadır. Fakat, medeniyetimizin "insanı yaşat ki, devlet yaşasın" bakışının hakkını verme perspektifiyle baktığımızda, engeli bulanan bireylerin haklı beklentilerinin, teklif ve taleplerinin tam anlamıyla karşılandığını söyleyecek durumda değiliz. Kamu hizmetlerinin sunumunda işaret dilinin, görme engellilere yönelik hizmete erişim imkan ve fırsatlarını arttıracak sesli uyarı/bilgilendirme hizmeti, anayasal hak olarak Yeni Anayasada yer almalıdır. Bütün engel türlerini kapsayacak şekilde Eğitim, Sağlık, İstihdam, Spor, Sosyal Hayata Katılım, Kamu Hizmetlerine Erişim konularında, engeli bulunan bireyleri dikkate alan yaklaşım ve felsefe Yeni Anayasa'ya hakim olmalıdır" dedi. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Diyanet Sen Memur Sen Menteşe Muğla Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title