Haberler

Memur-Sen'e Davet Tercih Evet"

Memur-Sen tarafından Bayburt’ta ‘Memur-Sen’e Davet Tercih Evet’ programı gerçekleştirildi.

Memur-Sen tarafından Bayburt'ta 'Memur-Sen'e Davet Tercih Evet' programı gerçekleştirildi.

Memur-Sen'in 16 Nisan'da niçin evet diyeceğinin anlatıldığı programa konuşmacı olarak Diyanet-Sen Genel Başkanı ve Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bayraktutar ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi, Diyanet-Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Mali sekreterimiz Mehmet Ali Omurca katıldı.

Öğretmenevi Toplantı Salonunda düzenlenen programda açılış konuşmasını yapan Bayburt Memur-Sen İl Temsilcisi Fikret Özbey, 16 Nisan'da tercihlerimizin niçin 'Evet' olduğunu belirterek "Memur-Sen'e ve bağlı sendikalarına yönelik bu güven ve takdirin yüklediği sorumluluğun gereklerini yerine getirmek, kamu görevlilerinin talep ve beklentilerini hayata geçirmek, hizmet kollarındaki kamu görevlisi potansiyelini sendikalarımızın kapasitesine dönüştürmek sendikal mücadelemizin öncelikli hedefleri arasındadır. Bu hedeflere ulaşmada gerekli şartlardan biri hiç kuşkusuz ki; Konfederasyonumuzun ve Sendikalarımızın yönetiminde, hizmet ve faaliyetlerinde, eylemlilik süreçlerinde, söylemlerin belirlenmesinde ortak aklın hakim kılınması ve ekip ruhu odaklı dayanışmanın ve birlikte çalışma azminin ve kararlılığının vücut bulmasıdır" dedi.

Daha sonra söz alan Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi ise, Türkiye'nin tarihi dönüşüm sürecinin içerisinde olduğunu belirterek, "Hepimiz aynı gemide yürüyoruz ve ülkenin geleceği hepimizi aynı noktaya doğru koşmaya mecbur kılıyor. Tarihin akışı içerisinde bir dönüm noktası söz konusu ise inisiyatif alanlar süreci yönetirler, inisiyatif almayanlar, ilgisiz kalanlar tarihin çöplüğüne atılıp giderler. Bunun için bugün inisiyatif alarak bir aradayız" dedi.

Değişimin bir süreç olduğunu, değişimin bir tercih olmadığına değinen Selvi, "Okuyamazsanız kaybolursunuz. Yeni bir dönemin kapısındayız. Eğer bunu ihmal eder, meseleyi doğru tanımlamazsak, süreçleri hafife alırsak hepimiz bunun altında kalırız" diye konuştu.

Türkiye'de yaşanan hükümet sistemi değişiminin karşısında uluslararası şer odaklarının, kirli emellerini harekete geçirdiklerini belirten Selvi, şöyle konuştu:

"Uluslararası odaklar hareket geçti. Adeta memleket meselesine dönüştürdüler. Türkiye ilk defa referandum yaşamıyor. Seferberlik ilan etmişçesine duvar örüyorlar, karşı duruş sergiliyorlar. Üstü örtülü vesayet mekanizmalarıyla kirli bir savaş başladı. Herkes bunu takip ediyor. Batının uydusu olan zayıf bir Türkiye istiyorlar. Ama yağma yok diyoruz. Dün geride kaldı, bugün dünden başlayıp bugüne kadar yaptıklarınızın hesabını vereceğiniz günlerin eşiğindeyiz. Bunun için millet olarak şahlanıyor ve ayağa kalkıyoruz. Değişimin önünü kesemeyecekler ve yeni bir dünya kurulacak. Öncüleri de sizler ve sizlerin verdiği mücadele olacaktır" diyerek konuşmasını bitirdi.

Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar ise konuşmasında; "Türkiye'de insanları bugüne kadar sağcı-solcu, şucu-bucu diyerek böldüklerini belirterek, ayrıştırmalara son vermek için, siyasi istikrarsızlığın sona ermesi için, yeni darbelerin gerçekleşmemesi için, katsayı zulmünün ve Başörtü zulmünün geri gelmemesi için Evet diyoruz." İfadelerini kullandı.

Bayraktutar, 28 Şubatların yaşanmasının o günün sivil toplum örgütlerinin militarist anlayıştaki zalimlerle beraber olmasıyla kolaylaştırıldığını fakat bugün Memur-Sen'in zalimlerin ve bu militarist anlayışların bir daha millete zulmetmemeleri için var olduğunu sözlerine ekledi.

Programa Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, kurum amirleri, Memur-Sen'e bağlı sendikaların başkanları ve çok sayıda üyenin katıldığı toplantı, misafirlere hediye takdiminin ardından sona erdi. - BAYBURT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Bayraktutar Memur Sen Türkiye Bayburt Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir? İstanbul'da Pazar günü trafiğe kapatılacak yollar! Hafta sonu hangi yollar trafiğe kapalı olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı? Sabahattin Ali kimdir? Sabahattin Ali kaç yaşındaydı, nereli? Sabahattin Ali eserleri! Sabahattin Ali hayatı ve biyografisi! Turgut Uyar kimdir? Turgut Uyar eserleri, hayatı ve biyografisi Arif Nihat Asya kimdir? Arif Nihat Asya hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Fuzuli kimdir? Fuzuli şiirleri ve eserleri nelerdir? En güzel Fuzuli şiirleri! Fuzuli hayatı ve tüm kitapları Namık Kemal kimdir? Namık Kemal şiirleri nelerdir? Doğum günü ne zaman? Namık Kemal eserleri ve tüm şiirleri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title