Haberler

Memur-Sen'den Yetimlere Destek

Memur Sen, yetim çocukların eğitim, sağlık, gıda, giyecek, barınma gibi temel ihtiyaçlarını karşılayan, öğrencilerden büyük ilgi gören "Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var" Projesi'nin paydaşı oldu Memur Sen Konfederasyonu Başkanı Gündoğdu: "Bu çocuklara sahip çıkmak boynumuzun borcudur.

Memur-Sen, yetim çocukların eğitim, sağlık, gıda, giyecek, barınma gibi temel ihtiyaçlarını karşılayan, öğrencilerden büyük ilgi gören "Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var" Projesi'nin paydaşı oldu.

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı'nın Milli Eğitim Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığının desteğiyle başlattığı "Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var" Projesi'ne Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen paydaş oldu.

Memur-Sen Konfederasyonu Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, annesini, babasını kaybetmiş çocukların eğitim, sağlık, gıda, kıyafet, barınma gibi temel ihtiyaçlarının karşılanması için geçen yıl başlatılan "Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var" projesinin resmi paydaşı olduklarını belirtti.

"Yetimler Allah'ın emanetidir" diyen Gündoğdu, bugüne kadar 7 bin yetime ulaşıldığını, bunun bu sene içinde 50 bine ulaştırılması için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Dünyanın ve ülkenin geleceği için bu projeye sahip çıkılması gerektiğini vurgulayan Gündoğdu, "Bu çocuklara sahip çıkmak boynumuzun borcudur. Yetimlere kendi dünyamızda yer açmak, yaşadıkları acıları beraberce paylaşarak azaltmak hepimizin görevidir" dedi.

Kampanyanın amacının, çocuklar için iyilik kapılarından birini aralayabilmek olduğunu dile getiren Gündoğdu, proje ile Türkiye'de her evde yetimlere farkındalık artacağını kaydetti.

-"Proje 8 dile çevrildi"

İHH Başkanı Bülent Yıldırım, dünya yetimleriyle ilgili her yıl bir rapor çıkaracaklarını belirterek, dünyada yetim günü olmadığını, İHH olarak İslam İşbirliği Teşkilatına başvurduklarını ve teşkilatın ramazanın 15'ini Dünya Yetim Günü olarak ilan ettiğini söyledi.

Yıldırım, bu sene Türkiye'de ramazanın 15'inde iftar verildiğini, birçok belediyenin kendi ilindeki yetim haritasını çıkardığını ifade etti.

Projeyi dünyaya yaymaya çalıştıklarını, projenin 8 dile çevrildiğini belirten Yıldırım, çocuklarla ilgilenilmemesi halinde organ mafyasının eline düştüğüne, devletlerin bu çocuklara sahip çıkması gerektiğine dikkati çekti.

Her ay 46 bin yetime baktıklarını, dönemsel olarak ise bu sayının 400 bini bulduğunu dile getiren Yıldırım, bir yetimin başını okşayanın bütün günahlarının affolduğunu söyledi.

-"Çalışma gönüllülük esasına göre yürütülüyor"

İHH Yetim Birimi Başkanı Murat Yılmaz, dünyada her gün 10 bin çocuğun yetim kaldığını, her yıl 2 buçuk milyon çocuğun kaçırıldığını, Suriye'de 600 binden fazla, Irak'ta 5 milyon, Afganistan'da 3 milyonun üzerinde yetim olduğunu belirtti.

Dünyada 22 bin çocuğun açlık nedeniyle hayatını kaybettiğini dile getiren Yılmaz, bu çalışmanın geleceğin iyiliksever çalışması olduğunu, gönüllülük esasına göre yürütüldüğünü söyledi.

Yılmaz, kampanyaya katılmak isteyen sınıflara gidecek kolilerde kumbara olduğunu, çocukların her ay bu kumbaraları dolduracağını, paraların da hesaplara yatırılacağını kaydetti. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Bülent Yıldırım Ahmet Gündoğdu Murat Yılmaz Memur Sen Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle! Zorunlu karşılık faiz oranı ne kadar oldu? Merkez Bankası'ndan yeni karar 26 Nisan Cuma 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 26 Nisan burç yorumları nedir? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 25 Nisan günün maçları nereden izlenir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title