Haberler

Memur-Sen'den Mısır Eylemi

Memur-Sen’e bağlı sendikaların üyeleri, Cuma Namazı’nın ardından Tekye Camii önünde bir araya gelerek Mısır’daki 529 idam kararını kınadı.

Memur-Sen'e bağlı sendikaların üyeleri, Cuma Namazı'nın ardından Tekye Camii önünde bir araya gelerek Mısır'daki 529 idam kararını kınadı.

Eylemde basın açıklaması yapan Memur-Sen İl Başkanı Bekir Şen, Mısır'ın demokrasiyle tanışmasını sağlayan serbest seçimlerde halkın yüzde 52'sinin oyunu alan Muhammed Mursi'nin, seçildiği günden 3 Temmuz darbesine kadar geçen süreçte dikta döneminin fiili ve hukuki kalıntılarıyla boğuştuğunu hatırlattı. Şen, "Mısır'ı özgürlükle, demokrasiyle ve kendi değerleriyle buluşturma adına verdiği bu büyük mücadelenin ardından Mursi, dikta rejimden miras kalan askeri ve yargı bürokrasisinin müdahalesine maruz kaldı. İçinde Siyonist işgalci ve terörist devlet İsrail, ABD, AB ve körfez diktatoryasının da yer aldığı uluslararası konsorsiyumun desteğiyle gerçekleştirilen darbeyle Mursi yönetimden uzaklaştırıldı ve hapse atıldı" dedi.

Bekir Şen, başta ABD olmak üzere demokrasi, insan hakları ve özgürlük pazarlamacılarının sessiz kalarak da desteklediği bu kirli tezgahın, Siyonist işgalci İsrail'in güvenliğinin sağlanmasını, Mısır'dan Filistin'e açılan özgürlük tünellerinin ve refah kapılarının kapatılmasını, Arap sokağını saran demokrasi ve özgürleşme ateşinin söndürülmesini, elinde kandan, zihninde vahşetten başka bir şey olmayan Suriye diktatörünün ve Baas rejiminin desteklenmesi için kurgulandığını ve uygulandığını ifade etti. Şen, şöyle devam etti:

"Mısır'ı yangın yerine döndüren, çocuk, kadın, yaşlı demeden insanı hedef alan vahşet uygulamalarını rutinleştiren Sisi darbesi, sadece Mısırı ve Mısırlı kardeşlerimizi değil bütün İslam coğrafyasını ve Müslüman toplumları cezalandırmanın yeni miladı olarak kurgulanmıştır. Bu yönüyle, Mısırda gerçekleşen darbe, İslami hassasiyeti yüksek siyasi iktidarların ve aktörlerin yok edilmesi, örgütlü İslami yapıların zayıflatılması, itibarsızlaştırılması, kriminalize edilmesi ve bu sayede söz dinleyen kukla yönetimlerin önünün açılması kapsamlı uluslararası bir projenin Ortadoğu ve Arap Yarımadasına yönelik parçasıdır. Bangladeş'te Cemaati İslami'nin yönetici ve mensuplarını hedef alan yargı darbesi ile sözde general gerçekte Siyonizmin emir eri Sisi'nin Mursi ve İhvan'a yönelik darbesi, bu bağlamda akraba darbelerdir. Her ikisi de, kalemlerine kandan mürekkep dolduran senaristlerin senaryosudur. Gerçekleştirdiği katliamlarla insanlığa dair yeni utanç vesikalarının altına imza atan Suriye canisi katil Esed'in hala muktedir olması da aynı senaristlerin bir başka büyük oyunudur. Senaryolarını sahneye koyarken Müslüman kanını vazgeçilmez dekor olarak kullanan bu kirli uluslararası şebekeyi durdurma ve İslam coğrafyası üzerinden söküp atmak için beklemek, zulme sessiz kalmaktır. Haksızlıklara, vahşete, çocukların ve kadınların katline, özgürlük isteyenlere, demokrasi diyenlere, İslami hassasiyeti bulunanlara ölüm hediye edilmesine karşı sessiz ve duyarsız kalmak, dilsiz şeytanlığı kabul etmektir. Yapılanlara ve yaşananlara suç ortağı olmaktır. Darbeye, duruma göre açık ya da örtülü destek veren ABD, AB, BM darbenin, darbeciler eliyle gerçekleşen insanlık ayıplarının suç ortağıdır. Darbeyi bertaraf etmeye yönelik girişimlerde bulunmayan İslam İşbirliği Teşkilatı suç ortağıdır ve en az diğer kuruluşlar kadar sorumludur."

Mısır'ın, darbeyle başa gelmiş illegal, gayri insani bir yönetim tarafından yönetildiğini belirten Şen, "Darbeciler, yaptıklarına sessiz kalınmasının verdiği cesaretle Mısır halkına yönelik zulümlerini her geçen gün daha da artırıyor. Demokrasiye darbe suçuna, her an yeni insanlık suçları ekleniyor. Yaşanan darbe sürecinin ardından Mısır'ın istiklal mahkemeleri, darbeyi reddeden ve darbecilere direnen 529 masum insanı, şiddete teşvik ve karakollara saldırı gibi uydurma suçlarla 25 Mart'ta idama mahkum etti. Adeviyye'de, Rabia'da darbe karşıtı özgürlükçü kitleler üzerine rastgele ateş ederek katliam yapan Mısır'ın darbecileri, Baltacıların yerine yargıç cübbesi giymiş tetikçileri kullanarak katliama devam ediyor. 529 masumun, 529 mazlumun, 529 İhvanın, 529 insanın idamına dair karar; darbecilerin talimatını makyajlama işlevi gören insanlığın hukuk birikimini ve bu birikimin eseri evrensel hukuk normlarını ayaklar altına alıyor. Kendileri de biliyor ki; bu karar, hukuk normlarıyla hiçbir şekilde örtüşmemektedir ve darbeye karşı direnci kırmaya yönelik siyasi ve sinsi bir karardır. Evrensel hukuk ölçütlerine, insanlık kriterlerine, İslami hükümlere her yönüyle aykırı olan bu karar uygulanır ve 529 idam kararı infaz edilirse, insanlık tarihi büyük bir kara lekeye daha sahip olacaktır" diye konuştu. - KİLİS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Muhammed Mursi Memur Sen Suriye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak? Muhtarlıklar kalkıyor mu? Türkiye'de kaç muhtar var, maliyeti ne kadar? Son seçim anketi! Bu pazar seçim olsa hangi parti yüzde kaç oy alır? Manchester United Sheffield United maçı CANLI izle! 24 Nisan MANU Sheffield United maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title