Haberler

Davutoğlu: Memura Ek Derece Geliyor

Güncelleme:

Başbakan Davutoğlu, 15 Ocak 2005'ten sonra memuriyete başlayanlara ek derece verileceğini ve seçimden sonra ilk işlerinin bu olacağını söyledi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Büyük Anadolu Oteli'nde düzenlenen Memur-Sen Kongresi'nde yaptığı konuşmada, "Uzun zamandır gündeme getirilmekte olan ek derece talebi konusunda, 15 Ocak 2005'ten sonra memuriyete başlamış olanlara da 1 derece ek derece verilmesi konusunda prensip kararı aldık. Seçimden sonra atacağımız ilk adımlardan birisi de bu olacak" dedi.

Davutoğlu'nun konuşmasından satırbaşları:

Sendikal hareketlerde emeğe, adalete duyarlılık şarttır. 1 Mayıs'ı tatil yapan AK Parti hükümetidir. 2010 referandumunda sendikal haklarda devrim niteliğinde düzenlemeler getirdik. Söz konusu işçinin, emekçinin hakları olunca pek çok adımı tereddütsüz attık. Memurluğa ilk adımı atacaklara bir derece kıdem arttırımı vereceğiz. Seçimden sonra ilk işimiz bu olacak. Fazla mesaide de gerekli haklar verilecek.

Memurlara ek derece konusunda seçimden sonra gerekli düzenlemeyi yapacağız.

Memur-Sen sadece bir sendika değil aynı zamanda demokrasiyi savunan önemli kuruluşlardan bir tanesidir. 28 Şubat'ta beşli çeteyi görüdk ama Memur-Sen baskılara boyun eğmedi. Ben buradayım emeği savunduğum kadar demokrasiyi de savunurum dedi.

"GEZİ PROVAKASYONUNA KARŞI HEP AYAKTAYDI"

Kapatma davasına, gezi provokasyonuna karşı hep ayaktaydı. Darbelere direndi. Biz milletin karşısında emir alan durumdayız. Millet emreder biz yaparız.

Yeni Türkiye derken dediğimiz şey: Eskimeyen geleneği yeni Türkiye vizyonuyla birleştireceğiz.

"MEMURLARIMIZ MİLLETİN EMRİNDEDİR PARALEL YAPILARIN, İMAMLARIN DEĞİL"

Memurlarımız ve kamu yönetimi olarak sadece milletimizin emrindedir. Dışardaki paralel yapıalrın emrinde olmalarına izin asla verilmez.
Amir olan millet memur olan devlettir.
Her sandıkta mücadele edeceğiz millet kime amirlik izni verirse yetki onda olacak. Yetkiyi milletten almadan amirlik taslayanlara da bu millet gereken cevabı verecek.

"TÜRKİYE'DE MİLLİ OLMAYAN HİÇBİR ŞEY KALMAYACAK"

Mescid-i Aksa hepimizin onurunun sembolüdür. Mehmet Akif'in de dediği gibi hepimizin rüyasıdır. Hiçbir haksızlığa karşı susmayacağız. O işgal altındayken hiçbirimiz rahat değiliz.
Seçim beyannamemizi okuyanlar göreceklerki insan onuru ve demokrasi yanında millileşme en önemli unsurdur. İnsan ve milli onuru aynıanda bulundurmak üzere millileşme kampanyası oluşturuyopruz. Milli muharip uçak, milli savaş gemisi, milli bölgesel uçak, Hürkuş Altay 2018'de geliyor. Piyade tüfeği, milli aşı. milli plazma hepsi gerçekleşiyor. Bu memlekette milli olmayan hiçbirşey olmayacak.

"YENİ TÜRKİYE ZİLLET DEĞİL İZZET DEVLETİDİR"

Bütün bu milli projeler gerçekleştirilirken en büyük katkı memurlardan gelecek. milliyetçilik hakkında nutukl atanlar onların döneminde bir tank revizyonu için namerde muhtaç kaldığını hatırlasınlar. 12 yıllık iktidarımız Sayın Cumhurbaşkanımızın Başbakanlık döneminde büyük aşama kaydetti. Yeni Türkiye zillet değil izzet devletidir.

"KİMSE BİZE TEPEDEN KONUŞAMAZ"

"İster taşıdığı dini kimlikle Papa ister Avrupa'da son dönemde artan ırkçılığın neredeyse sesi haline gelmiş olan Avrupa Parlamentosu kimse bize tepeden konuşamaz, kimse bize kibirle konuşamaz. Kibirle konuşana izin vermeyiz" dedi.

"BİZİMLE KONUŞACAK OLAN GÖZ MESAFESİNDEN KONUŞACAK"

Davutoğlu, "Bizimle konuşacak olan göz mesafesinden konuşacak. Bizimle göz mesafesinden konuşacak olanla herkesle her şeyi tarihi de geleceği de konuşuruz. Ama bir milim dahi göz mesafesinin üstüne çıkanla hiçbir şey konuşmaz, hiçbir gücün karşısında eğilmeyiz." şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Davutoğlu Memur Sen 1 Mayıs Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (196)

Askari Ücretli:

Hani Askari ücretli rahat yaşıyorda memurlar kaldı

138
1
yanıtYanıtla
KOBAL:

ne müjdeymiş be bunlar seçim geliyor diye abuk sabuk vaatlere başvuruyorlar. CHP NİN VAATLERİ KARŞISINDA NE YAPACAĞINI BİLEMİYORLAR. SANKİ 12 YILDIR BUNLAR YÖNETMİYOR BU ÜLKEYİ . MEMURA ZAMDAN HABER VER. YANDAŞ SENDİKANLA BERABER MEMURLARI KANDIRMAYA DEVAM

14
115
yanıtYanıtla
VATAN YAHUT SİLİSTRE:

Memura Hükümetten Rüşvet

101
1
yanıtYanıtla
EMEKLİ:

He he heeeeeee Emeklilere verdiğin gibi demi

98
1
yanıtYanıtla
BÜLENT:

DAVUTOĞLU DİYOR BANA OY VERİN AMA ÜLKEYİ ERDOĞAN YÖNETSİN NASIL İŞ BU

28
66
yanıtYanıtla
Türk kürtMobil-IOS:

Artık mhp zamanı

77
3
yanıtYanıtla
vatandaşmobilWeb@haberler.com:

Ey başbakan asgari üçret ne olacak sagari üçret oy onlarda memurun bir coğu zaten akp ye oy vermiyor

7
63
yanıtYanıtla
MİLLET SEVDALISI:

Herkese bir simit benden. . Beğenmeyebilirsiniz ne var yani bi simitde size gelsin memurlarrr

66
1
yanıtYanıtla
yeni Emekli:

Yeni emekli oldum bu maaşımla fıtırmamak elde değil akp ye oy moy yok

57
1
yanıtYanıtla
ver ver:

ver ver biz unutmadık 4 bakanın oğullarını askari ücretle geçinmeyi siz bir dönemde emekli olun bizde 65 yaşında emekli olalım siz kıyak bizim emekliye 100lira sizen emekliye 750 lira zamm bülent arıç unutmadık birgün konuşurlar ikinci gün susarlar lafını 7 haziranda sandık olduğunu unuttular

50
1
yanıtYanıtla
Tüm 196 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title