Haberler

Memur Olamazsın" Dediler Milletvekili Aday Adayı Oldu

28 Şubat süreci ve Refah Partisi’nin kapatılmasından sonra başı çokça ağrıyan Mehmet Tanrıöver, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın izinden siyasete soyundu.

28 Şubat süreci ve Refah Partisi'nin kapatılmasından sonra başı çokça ağrıyan Mehmet Tanrıöver, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın izinden siyasete soyundu. Erdoğan'ın hapiste olduğu dönemde bir şikayet dilekçesi ile memuriyetten atılan, açtığı davayı kazanıp yeniden mesleğe dönen Tanrıöver, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı İl Ticaret Müdürlüğü'ndeki şube müdürlüğü görevinden istifa ederek AK Parti saflarında siyasete soyundu. Milletvekili aday adayı olan Tanrıöver, Adana için projeler de hazırladı.

"DİNCİDİR, NAMAZ KILIYOR"

1997 yılında açılan sınavda başarılı olunca Sosyal Sigortalar Kurumu'nda memur olarak işe başlayan Mehmet Tanrıöver, 'Refahçılar kadrolaşıyor' fırtınasına maruz kaldı. Parti kapatıldıktan sonra 28 Şubat sürecinin devamı olarak haksız bir şekilde işinden olan Tanrıöver, "Asılsız bir şikayet dilekçesi ile hakkımda soruşturma açıldı. 'Bu adam Refah Partilidir, dincidir, namaz kılıyor. ya tayinini çıkarın ya da işine son verin' dediler. O dilekçeye istinaden müfettiş görevlendirildi ve süreç başladı" dedi.

KILIÇDAROĞLU DÖNEMİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun SSK Genel Müdürü olduğu dönemde memurluktan ihraç edildiğini anlatan Mehmet Tanrıöver şunları söyledi:

"Kapatılmış bir partinin üyesi olarak Yüksek Disiplin Kurulu kararıyla bir daha devlet memuru olmamak üzere devlet memurluğundan ihraç edildim. Kurulun başındaki isim Kemal Kılıçdaroğlu'ydu. Konuyu yargıya taşıdım. 2000 yılında mahkeme kararıyla davayı kazandım ama Danıştay tarafından göreve başlatılmadım."

TANRIÖVER KİMDİR?

1970 yılında Adana'da dünyaya gelen Mehmet Tanrıöver, evli ve 4 çocuk babası. Maliye alanında yüksek lisans eğitimi bulunan Tanrıöver, SSK İl Müdürlüğü'nde memur ve şef olarak görev yaptıktan sonra İmamoğlu Belediyesi'nde başkan yardımcılığı görevinde bulundu. Daha sonra Malatya ve Adana'da Sanayi Ticaret İl Müdür Yardımcılığı yapan Tanrıöver, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Adana Ticaret İl Müdürlüğü'nde Ticaret Şube Müdürü olarak görev yaparken istifa edip milletvekili aday adayı oldu. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Recep Tayyip Erdoğan 28 Şubat Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title