Haberler

Memorıal Kalp Yogasında Metin Hara Sürprizi

Memorial Kalp Yogası 10 yıldır devam ediyor Kalp hastaları içlerindeki gücü ortaya çıkararak hastalıkla mücadele edebilir Ünlü Yazar ve İnsan Güven Akademi'nin Kurucusu Metin Hara, Memorial Kalp Yogası'na konuk oldu.

Memorial Kalp Yogası 10 yıldır devam ediyor

Kalp hastaları içlerindeki gücü ortaya çıkararak hastalıkla mücadele edebilir

Ünlü Yazar ve İnsan Güven Akademi'nin Kurucusu Metin Hara, Memorial Kalp Yogası'na konuk oldu. Hara, Memorial Sağlık Grubu tarafından 10 yıldır düzenlenen kalp yogasında, kalp hastaları ve kalp sağlığını korumak isteyen bireylerle bir araya geldi.

Kalp Yogası'na konuşmacı olarak katılacak olan Metin Hara, kişinin içinde var olan gücü nasıl ortaya çıkarması gerektiği konusunda geliştirdiği teknikleri paylaştı.

Kalp sağlığı için doğru nefes çok önemli

Doğru nefes; kalbe daha çok oksijen gitmesini sağlıyor, kalbin stres yükünü azaltıyor ve kasları güçlendiriyor. Kalbi korumak için sağlıklı nefes alma tekniklerini öğrenmenin yolu ise kalp yogasından geçiyor. Türkiye'de ilk kez Memorial Şişli Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bingür Sönmez ile Yoga Uzmanı Dr. Neslihan İskit tarafından başlatılan Kalp Yogası, bypass ameliyatı geçirmiş hastalar ile kalp hastalarının hem fiziksel olarak güçlenmesi hem de sağlıklı bir ruh haline kavuşmasına yardımcı olmak amacıyla 10 yılı aşkın süredir ücretsiz olarak uygulanıyor.

"BİR EVREN DOLUSU SEVGİ BİR KALBİN İÇİNE SIĞAR"

Kalp Yogası'nın uygulandığı yerlerde, kalp hastaları üzerinde başarılı sonuçlar elde edildiğini belirten Metin Hara, 'Kalp Yogası bir lüks olarak görülmemeli. Kalp Yogası kalp hastaları için oldukça gerekli. Kalbi bir kas yığını olarak görmekten vazgeçmeliyiz. Bir evren dolusu sevgi küçücük bir kalbin içine sığar, kalbimizi alabildiğince sevgi ile doldurmalıyız. Bugün baktığımız da psikolojik nedenlerin de kalp hastalıkları üzerinde, zannettiğimizden çok daha fazla etkili olduğunu görüyoruz. Bu durumda hastalara önemli bir görev düşüyor. Kalp hastalarının üzerine düşen görev kalplerini sevgi ile doldurmaktır' dedi.

(Tür: İstanbul)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Metin Hara Memorial Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title