Haberler

Memorial Hastanesi 11 Altın Adam Jüri Toplantısı...

Memorial Hastanesi'nin Sponsorluğunda Düzenlenen, 11 Altın Adam Yarışması'nın 5. Jüri Toplantısı Dün Akşam Kalyon Otel'de Yapıldı.

Memorial Hastanesi'nin sponsorluğunda düzenlenen, 11 Altın Adam Yarışması'nın 5. jüri toplantısı dün akşam Kalyon Otel'de yapıldı.

Ligin 15, 16 ve 17. haftalarının oynandığı Aralık ayı değerlendirilerek, defansta ayın Altın Adamı'nın yanısıra, Ayın Yöneticisi, Ayın Altın Antrenörü ve Ayın Altın Hakemi'nin de seçildiği toplantıda, defansta Ayın Altın Adamı Beşiktaş'tan İbrahim Üzülmez seçildi. Bursaspor'dan Egemen Korkmaz gümüş adam olurken, Fenerbahçe'den Önder Turacı ise bronz adam oldu. Ayın Altın Antrenörü Kayserispor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Ayın Altın Hakemi ise Fırat Aydınus oldu.

Gecede, Kasım ayında Ayın Teknik Direktörü seçilen Bursaspor Teknik Direktörü Engin İpekoğlu ile Agustos, Eylül ve Kasım aylarında Ayın Altın Adamı seçilen Beşiktaş'tan Gökhan Zan, Denizlispor'dan Yusuf Şimşek ve Ankaragücü'nden Ceyhun Eriş ödüllerini aldılar.

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Togay Bayatlı, Trabzonspor Kulübü Başkan Yardımcısı İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu ile Mehmet Özdilek onur konuğu olarak katılırken, Türk Telekom 2. Lig A Kategorisi'nden Kasımpaşa Spor Kulübü Teknik Direktörü Akif Başaran, İstanbul BŞ Belediyesispor Kulübü Teknik Direktörü Abdullah Avcı ve İstanbulspor Teknik Direktörü Naci Şensoy gecede yer aldı.

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Togay Bayatlı, İddaa ile ilgili olarak, "Kanun metni hazırlandı. 10 gün içinde bu kanunun istenilen şekilde değiştirilmesi yapılacak. Zannediyorum ki, en geç 15 ila 21 gün arasında İddaa yeniden çalışmaya başlayacaktır. Bunda hiçbir endişeye gerek yok. Maalesef ortada bir baskı var. Bundan dolayı yapılan olay tamamen yanlış. Ama kanunla bu iş hallediliyor. Bu haftasonuna doğru kanun yasaya girecek. Hiç merak etmeyin. Yeniden bütün kulüpler paralarını almaya başlayacaktır" dedi.

Trabzonspor Kulübü Başkan Yardımcısı İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu ise şöyle konuştu:

"Bu konuya ilk başta sadece futbol takımlarının çok büyük sorunuymuş gibi bakılmıştı. Ama baktığınız zaman

İddaa'nın yıllık cirosu 1 miyar 200 milyon Dolar civarında ve bizim buradan almış olduğumuz pay sadece yüzde 8.5, 91.5'i devletin belli kademelerine gidiyor. Yani biz senede 1 milyar 200 milyon doların sadece 100 milyon Dolar'ını alıyoruz. Bence yanlış olan sistemdeki bu paylaşım. Kulüpler Birliği asli görevlerini yerine getiremediğinden dolayı şu an dağınık bir görünüm var. Bence Kulüpler Birliği'nin konunun üzerine irade ile gidip, pay oranını yüzde 30-40'lara çekme zorunluluğu vardır. 4 büyük kulübün gelirleri fazla, fakat Anadolu kulüplerinin ne kadar zor şartlarda mücadele ettiğini biliyoruz. Burada yapılması gereken Kulüpler Biriliği'ndeki başkanlarının irade göstererek, devlet yetkilileri ile pazarlığa oturup İddaadaki paylarını artırmaları, eğer artırmıyorlarsa İddaadan isim haklarını çekmeleri gerektiğini düşünüyorum."

Hacıosmanoğlu, Trabzonspor'un ligdeki konumu ile ilgili olarak ise, "Trabzonspor'un hedefi her zaman şampiyonluktur. Bizim 39 puanla şampiyon olduğumuz yıl Fenerbahçe avarajla ligde kalmıştı. Trabzonspor'un şu anki konumu her Trabzonluyu olduğu gibi bizi de üzüyor. İlk yarıdaki puan durumuna bakıp değerlendirirseniz yanlışlık yapmış olursunuz. 2. yarıda yeni katılan oyuncularla birlikte ilk yarıdaki olumsuzlukları da yaşamazsak hakettiğimiz yere geleceğimize inanıyorum. Bizim ilk hedefimiz Fortis Türkiye Kupası'nı alıp Avrupa'ya gitmek. Ama bu olmazsa ligde 2. sırada tamamlayıp, Avrupa'ya gitmek istiyoruz" dedi.

Bursaspor Teknik Direktörü Engin İpekoğlu, futbolun içinde farklı mağlubiyetler olabileceğini belirterek, "Kayseri Erciyespor ile oynadığımız maçtan sonra futbolcularımın olaya ciddi bakmadıklarını ve bu yüzden sıkıntı çektiğimiz ifade ettim. Ben futbolcularımı yeri geldiğinde aslanlar gibi kutlamasını da bilirim. Teknik adamlar taşın altına elini nasıl koyuyorsa futbolcular da koymak durumundalar" şeklinde konuştu.

Mehmet Özdilek ise, Türkiye-İsviçre maçı sonrasında çıkan olaylardan dolayı aldığı ceza ile ilgili olarak, "16 ay gibi çok uzun bir süre yeşil sahalardan uzak kaldım. Yaşanmış, tartışılmış olayların tekrar tekrar konuşulmasından rahatsızım. Yaşanan olaylardan sonra ertesi gün kendi isteğimle bir basın toplantısı yaptım ve üzgün olduğumu söyledim. Ben kendi adıma gerekli dersi aldım" dedi. Mehmet Özdilek, bir basın mensubunun "İstifanın ardından ceza bittikten sonra bir görev için söz verildi mi?" sorusuna "Benim böyle pazarlıklar içinde olmayacağımı burada bulunanlar bilir" cevabını verdi.

Özdilek, sosyal içerikli bir proje hazırladıklarını belirterek, "Bu proje 5 ay sürecek. Amacımız 11-12 yaş gurubundaki çocukları hem futbol eğitimi vermek hem de sosyal hayata hazırlamak. 1 haftalık bir sürede İstanbul'da yaşayan, herhangi bir kulüpte lisansı olmayan ve derslerinde başarılı olan öğrencilerden seçme yaptık. Bin 500 kadar çocuk başvurdu. Biz bu Bin 500 çocuktan 16'sını seçtik. Profosyonel bir ekiple çalışıyoruz. Bu proje sanırım Türkiye'de bir ilk" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesispor Kulübü Teknik Direktörü Abdullah Avcı, 2005'de yaşayabileceğim tüm duyguları yaşadım diyerek, "Bunun karşılığında bir sıçrama bekledim fakat umduğumu bulamadım. Bu teklif olmayınca Büyükşehir Belediye'nin teklifini kabul ettim. Burada imkanlar çok iyi. Burada olmaktan mutluyum. Allah kısmet ederse ileriki yıllarda milli takımda çalışmayı düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Ankaragü'nün top koşturan Ceyhun Eriş, saha içinde agresif bir yapıya sahip olduğunu belirterek, "Büyük takımlar arasında sadece Fenerbahçe'de oynadım. Fenerbahçe'de başarısız olduğumu düşünmüyorum. Kötü bir sakatlık geçirdim ve bu sakatlık benim 2 seneme mal oldu. 2 sene hem maddi hem de manevi çok zarar gördüm. Burada fazla göz önünde olamamızın sebebi büyük takımlarda alamadığımız serbestliği ve sabrı bu takımlarda daha fazla almamızdan kaynaklanıyor. Yaşım 29 ve 5-6 senede daha futbol oynamak istiyorum. Yusuf'a 'Bak bizim değerimizi anlayacaklar ama iş iştan geçmiş olacak' demiştim ve gerçekten öyle oldu. Benim en büyük hedeflerim milli takım ve yurtdışı" dedi.

Ceyhun, Ortega ile ilgili bir soru üzerine ise "Ortega mevzusu çok geride kaldı. O beni ilgilendirmiyor. Benim yüzümden alkolik olmuş zaten" şeklinde konuştu.

Denizlisporlu Yusuf Şimşek ise şunları söyledi: "Fenerbahçe'de 3.5 yıl oynadım. Şöhreti ve parayı fazla yakaladığımdan dolayı iyi şeyler yapamadım. Fenerbahçe'de oynarken serbest olnama şansı bulamadım. Burada ise hem serbest oynama şansı buldum. Bununla birlikte evlendim. Bu gelişmeler benim yükselişe geçmemde etli oldu."

Beşiktaşlı Gökhan Zan ise, "Beşiktaş'ın durumu şu anda belki iyi görünmüyor. Ama iyi bir çalışma ortamı yakaladık. Yakaladığımız bu tempoyu sene sonuna kadar taşıyıp şampiyon olmak istiyoruz" dedi.

Gecede ayrıca Türk Spor Ajansı'nın geleneksel "Türkiye'nin Spor Yazarı" Ödülü'nün bu yılki sahibi Milliyet Gazetesi Spor Yazarı Murat Ağca düzenlenen törende odülünü aldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

Bakmadan Geçme

25 NİSAN YEMEKTEYİZ YENİ BÖLÜM FRAGMANI #128105 Yemekteyiz 594. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? Survivor'da elenen kim oldu? 24 Nisan Survivor'da adaya kim veda etti? 24 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri mi döndü? Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 25 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! 25 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Toz taşınımı nedir, zararları neler? Çöl tozu hangi illeri etkileyecek? Toz taşınımı neden olur? Bugün okullar tatil mi? 25 Nisan Perşembe okul var mı, resmi tatil mi? Bugün ders var mı, işlenecek mi? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 25 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Ankara'da toz taşınımı ne zaman bitecek? #127781 Toz taşınımı nedir, zararları neler? Bugün hava nasıl olacak? #127781 Meteoroloji'den toz taşınımı uyarısı! Toz taşınımı hangi illerde görülecek, ne zaman bitecek? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 25 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title