Haberler

Memleket Sevdalıları Evet Diyor" Etkinliği

Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, "Ülkemizin yarını için daha huzurlu, istikrarlı geleceği için bir karar vereceksiniz.

Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, "Ülkemizin yarını için daha huzurlu, istikrarlı geleceği için bir karar vereceksiniz. Bu yolu biz açtık, ama karar sizin olacaktır." dedi.

Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, AK Parti Avrupa Seçim Koordinasyon Merkezi tarafından Oberhausen Arena'da düzenlenen, Almanya ve Avrupa'nın çeşitli kentlerinden gelen Türk vatandaşlarının yoğun ilgi gösterdiği "Memleket Sevdalıları Evet Diyor" etkinliğine katıldı.

Türkeş burada yaptığı konuşmada, yoğun katılımdan dolayı teşekkür etti. 16 Nisan'daki referandumda kararı milletin vereceğini ifade eden Türkeş, "Biz bu yola başladığımız günden itibaren, Meclis'te anayasa değişikliklerinin ilk başladığı günden itibaren bir şey söyledik. Dedik ki 367'yi bulsak bile mecliste karar milletin olacaktır, karar millet tarafından verilecektir." dedi.

Vatandaşların ülkenin yarını için daha huzurlu ve istikrarlı geleceği için bir karar vereceğini dile getiren Türkeş, "Bu yolu biz açtık, ama karar sizin olacaktır. Ama hazır buraya gelmişken, huzurunuzdayken bana bir ipucu verebilirseniz biz de mutlu oluruz. Bu karar anlaşıldığı gibi kesinlikle 'Evet'dir. Hepinize teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

"Dünyanın 10 büyük ekonomisinden birisi olacak Türkiye için 'Evet' diyoruz"

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci de Türkiye'nin daha ileriye gitmesi için çabaladıklarını belirterek, "Türkiye'yi bir adım daha ileriye götürmek için koşturuyoruz. Türkiye bugün 15 yılda dünyanın 16'ıncı büyük ekonomisi haline geldi. Türkiye Avrupa'nın 6'ıncı büyük ekonomisi haline geldi." diye konuştu.

Türkiye'nin, darbe girişiminin etkisini, Avrupa ülkeleriyle kıyaslanamayacak hızda atlattığını vurgulayan Zebekci, şunları söyledi:

"Cumhurbaşkanımızın 2023 hedefleri için, dünyanın ilk 10 büyük ekonomisinden birisi olacak Türkiye için 'Evet' diyoruz. Avrupa'nın ilk 3 büyük ekonomisi olacak Türkiye için 'Evet' diyoruz. Dimdik ayaklarının üzerinde onurlu bir Türkiye için Allah'ın izniyle hep birlikte 'Evet' diyoruz. Burada olamayan ve gelemeyen tüm kardeşlerimize selam ve sevgilerimi iletiyorum ve sizleri Allah'a emanet ediyorum."

"Sandıkları Allah'ın izniyle 'Evet'lerle dolduralım"

Sağlık Bakanı Recep Akdağ da referanduma kadar 2 ay gibi uzun bir çalışma süresi olduğunu ve salondaki vatandaşların coşkusunun kendilerine büyük enerji verdiğini dile getirdi.

Vatandaşlara sandığa gitmeleri çağrısında bulunan Akdağ, "Biz 16 Nisan'da ne yapacağız biliyor musunuz? Rahmetli Menderes'in, Rahmetli Özal'ın, Rahmetli Erbakan'ın, Rahmetli Türkeş'in, Rahmetli Yazıcıoğlu'nun mirasını, bayraklarını bir kere daha göz bebeğiniz Cumhurbaşkanımız Erdoğan ile göndere dikmek için sandığa geleceğiz." dedi.

Bakan Akdağ, 16 Nisan'da bir kere daha sözün millette olacağını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bir daha Menderesler asılmasın diye, bir daha 28 Şubatlar olmasın diye, bir daha 15 Temmuzlar olmasın diye sandığa gideceğiz. Sizlerden istirhamım evinizdeki hasta yatağında büyükleriniz de dahil olmak üzere sandığa gitmek hususunda hassasiyetimizi en yüksek noktada tutalım. Sandıkları Allah'ın izniyle 'Evet'lerle dolduralım. Sizi hesaba katmadan hükmetmek isteyenlere bir kere daha 16 Nisan'da dur demeye var mısınız?"

"Referandum CHP'yi de değiştirdi"

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz da 16 Nisan'daki referandumun birçok şeyi değiştireceğini ve referandumdan önce bile birçok şeyin değiştiğini ifade etti.

Referandumun CHP'yi de değiştirdiğini dile getiren Yılmaz, şunları kaydetti:

"Referandum neyi değiştirdi? CHP'yi değiştirdi, ancak CHP'yi iyi yönde, doğru yönde, olumlu yönde değiştirdi. Ne dediler, 'Anayasa Mahkemesi'ne gideceğiz' dediler. Şimdi gitmiyorlar. Ne dediler, 'başörtüsü çağ dışıdır' dediler. Şimdi başörtülü kardeşimizi ziyaret ediyorlar. Ne dediler, 'AKP' dediler şimdi 'Adalet ve Kalkınma Partisi, AK Parti' diyorlar. Hiç şüpheniz olmasın halk oylaması yapılmadan CHP'yi bu kadar değiştiren bir referandum yapıldığı zaman Türkiye'yi değiştirecek."

Bakan Yılmaz, referandum sonucunda 'Evet' oyunun çıkmasıyla Türkiye'nin daha demokratik olacağına dikkati çekerek, "İstikrar gelecek, uzlaşma gelecek, güçlü idare sistemi gelecek." diye konuştu.

Bakan Kaya'dan 'Aile ve Sosyal Politikalar Ataşeliği' müjdesi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya da Almanya'da 16 Nisan'da yapılacak referandumun startını bugün verdiklerini belirterek, "Sizlerle birlikte biz de Türkiye'de bugünden itibaren kapı kapı, meydan meydan dolaşarak 16 Nisan'da güçlü bir şekilde 'Evet' diyeceğiz." şeklinde konuştu.

Avrupalı Türklerden beklentileri olduğunu anlatan Kaya, şöyle devam etti:

"Sizlerden de beklentimiz var. Almanya'da, sevgili hanım kardeşlerim, genç kardeşlerim siz de inşallah bütün Türk toplumuna ulaşacaksınız. Türkiye'nin bu güçlü yürüyüşü, bu kutlu yürüyüşü için bir kez daha bizlere destek vereceksiniz. 15 Temmuz'da milletimiz meydanlarda, tankların önünde ülkesini kurtarmak için canını ortaya koyduğunda, siz de aynı vatan aşkıyla sokaklardaydınız. Biz orada meydan nöbetleri tutarken siz de burada sokaklarda coşkulu bir şekilde Türkiye'ye destek verdiniz, demokrasiye destek verdiniz, bağımsızlığımıza destek verdiniz. Özgür iradenin yanında olduğunuzu, millet iradesinin arkasında olduğunuzu gösterdiniz. Şimdi 16 Nisan'da istikrarlı yürüyüşümüzü sağlamak için Türkiye'de koalisyonlar devrini tarihin çöplüğüne atmak için bir kez daha sizlerle birlikte 'Evet' diyeceğiz."

Avrupalı Türkler için bir müjde vermek istediğini dile getiren Kaya, Düsseldorf kentinde Aile ve Sosyal Politikalar Ataşeliği'nin açıldığını, bir ay içinde Köln ve ardından Berlin'de de ataşeliklerin açılacağını bildirdi.

Kaya, bu yıl içinde Almanya'da 6 ataşeliğin açılmış olacağını da sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Fatma Betül Sayan Kaya Tuğrul Türkeş Almanya Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title