Haberler

"Memleket Meselesi" Memleketinde Gösterilecek

Antalyalı senarist ve yönetmen İsa Yıldız'ın geçen yaz Gazipaşa ilçesinde çektiği ve başrollerinde Ahmet Uğurlu ile Füsun Demirel gibi Türk sinemasının iki usta oyuncusunun da rol aldığı "Memleket Meselesi", çekildiği ilçe olan Gazipaşa'da ilk kez gösterilecek.

Antalyalı senarist ve yönetmen İsa Yıldız'ın geçen yaz Gazipaşa ilçesinde çektiği ve başrollerinde Ahmet Uğurlu ile Füsun Demirel gibi Türk sinemasının iki usta oyuncusunun da rol aldığı "Memleket Meselesi", çekildiği ilçe olan Gazipaşa'da ilk kez gösterilecek.

Altın Koza Film Festivali'nde yarışan ve Tuna Orhan'a "En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu" ödülü kazandıran, yurtdışında bir çok uluslararası festival ve film haftasında gösterilen "Memleket Meselesi", Gazipaşalı izleyicilerle buluşmaya hazırlanıyor.

Yönetmen İsa Yıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Memleket Meselesi"nin, "Gazipaşa'nın filmi" olduğunu, ama ilçede sinema salonu bulunmadığı için filmin Gazipaşa'da gösteriminin şu ana kadar yapılamadığını söyledi. Filmin kendisi gibi, bu durumun da "trajikomik" olduğunu dile getiren Yıldız, ilçedeki tek sinema salonunun 1980'li yıllarda kapandığını ve şu an salonun yerinde umumi tuvalet bulunduğunu kaydetti.

Memleket Meselesi'nin ardından böyle bir ihtiyaç olduğunun tekrar farkına varıldığına değinen İsa Yıldız, filmin 7 Ocak Cumartesi günü saat 19.00'da Belediye Kültür Merkezi'nde DVD oynatıcı aracılığıyla gösterileceğini bildirdi.

Yıldız, film gösterimini Gazipaşa Lisesi öğrencilerinin organize ettiğini, filmin oyuncuları Tuna Orhan, Bora Akkaş ve film ekibinin de gösterimin ardından düzenlenecek söyleşide seyirciyle buluşacağını söyledi. İsa Yıldız, gösterimden elde edilecek gelirin, filmin setinde çalışan liseli bir öğrencinin eğitimi için harcanacağını belirterek, "Bütün hemşehrilerimi gösterime davet ediyorum" dedi.

-Filmin konusu-

Adil Hoca, Toros Dağları'nın eteğinde kurulu bir Akdeniz kasabasında oğlu Deniz, karısı Nazife ve annesi Leyla ile yaşayan, kasabanın belediye başkanı da dahil orta yaş ve altındaki, hemen bütün kasabalının öğretmeni olan, onurlu, gururlu, idealist ve yörük bir ilkokul öğretmeni.

Otoriteyle başı sürekli belaya girdiğinden yıllarca sürgün edilen Adil Hoca, yol ortasındaki bir keçiye yardım etmek isterken genç bir polisten tokat yer. Kimsenin görmediği bu olay, tesadüf eseri mobese kameralarına takılır ama kayıtlarda tokat anının görünmemesi, Hoca'nın işini zorlaştırır. Adil Hoca'nın bir polisten tokat yemesi bir süre sonra tüm kasaba halkı tarafından duyulur.

Genç polisin cezalandırılarak adaletin yerini bulmasını sağlamaya kararlı olan Adil Hoca, yediği bu tokadın peşini bırakmaz ve zorlu bir mücadeleye girişir. Adil Hoca, bu tokadı bütün ülkeye duyurarak, "Memleket Meselesi" haline getirir.

- ANTALYA

Kaynak: AA / Yerel

Füsun Demirel Ahmet Uğurlu İsa Yıldız Gazipaşa Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title