Haberler

Adıyaman'da Meme Kanseri Konulu Konferans Verildi

Güncelleme:

Adıyaman'da Meme Kanseri ve Erken Tanı konulu konferans verildi.

Adıyaman'da "Meme Kanseri ve Erken Tanı" konulu konferans verildi.

Adıyaman Üniversitesi Eğitim Fakültesi Vehbi Koç Konferans Salonu'nda, Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hamit Sinan Hatipoğlu tarafından "Meme Kanseri ve Erken Tanı" konulu konferans düzenlendi.

Konferansta, kadınlar ve anneler için memenin önemine değinen Hatipoğlu, memenin anatomik yapısını hakıkında bilgi vererek meme kanserinin risk faktörlerini anlattı.

Hatipoğlu, ailede meme kanseri olan, erken yaşta adet görme ve geç yaşta menopoza girmenin risk faktörü oluşturduğunu ifade ederek, ailesinde meme kanseri olanların riskinin fazla olduğunu belirtti.

Kendi kendine meme muayenesinin önemini anlatan Hatipoğlu, kendi kendine meme muayenesi niçin, nasıl ve ne zaman yapılmalı sorularına cevap verdi.

Kendi kendine meme muayenesinin erken tanı koymada önemli olduğuna dikkat çeken Hatipoğlu,  ayda bir kez yapılması gerektiğini, adet görenlerin ise 7-10 gününde yapmaları gerektiğini anlattı.

Bu muayeneyi yapmayanların doktorlarına başvurduklarında daha büyük problemle karşılaştıklarını belirten Hatipoğlu, daha sonra memede gözlenebilecek durumlara ve tedavi yöntemlerini aktardı.

Yrd. Doç. Dr. Hamit Sinan Hatipoğlu'na Adıyaman Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Yılmaz, programın sonunda plaket takdim etti. - Adıyaman

Kaynak: AA / Yerel

Adıyaman Üniversitesi Vehbi Koç Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title