Haberler

    Meltem Cumbul - Can Okan

    Meltem Cumbul ve Piyanist Can Okan, 17 Aralık'ta klasik müzikseverlerle buluşuyor.

    Meltem Cumbul ve Piyanist Can Okan, 17 Aralık'ta klasik müzikseverlerle buluşuyor.

    Pera Palace Hotel Jumeirah'ın 120 yılı aşkın tarihi boyunca unutulmaz balolara, konserlere ev sahipliği yapan, doğal akustiği ile İstanbul'un en özel salonlarından biri olan Grand Pera Balo Salonu, IDEA Müzik işbirliği ile birbirinden güzel konserlere ve projelere ev sahipliği yapıyor. George Sand'dan okumalar ve Frédéric Chopin'den Prelüd'ler temalı 17 Aralık Cumartesi, saat 11.00'deki özel etkinliğimizde, Meltem Cumbul ve Can Okan, İspanya'nın Waldemor Manastırı'nda bu iki büyük sanatçının beraber yaşadıkları günlere yolculuğa çıkıyorlar.

    "Fransız romancı G. Sand ile F. Chopin arasında aşka benzeyen, derinlikli bir dostluk vardı. Sand Waldemor Manastırı'ndaki günlerde, hasta Chopin'in unutulmaz Prelüd'lerini burada besteleyişinde yanıbaşındaydı. Sand ve Prelüd'ler, piyanist Can Okan'ın yorumlayacağı, bestecinin Op.28'de yer alan piyano için 24 prelüd'ünün, dönemin en marjinal yazarı George Sand'dan Meltem Cumbul'un okumalarıyla ile canlanacak ilişkisi üzerine kuruluyor. Sanat, sanatçı, aşk, kadın ve erkek ilişkileri, toplum inanç, devrim konuları üzerine, güncelliğini bugün de yitirmemiş düşünceler bu iki büyük sanatçı ile karşımızdalar."

    G. Sand'dan okuyan: Meltem Cumbul

    F. Chopin Prelüd'ler: Can Okan (piyano)

    Editör: Burak Fidan

    Kaynak: Etkinlik.io / Kültür Sanat

    Meltem Cumbul İstanbul Piyanist Kültür Sanat Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title