Haberler

Melle Kasım Koç :Kürtlerin Müdafaa ve Savunması Meşrudur

Güncelleme:

Suriye'de Kürtlere şiddet uygulayan IŞİD'in İslam ile alakasının olmadığını belirten Batman Din Alimleri Derneği Başkanı Kasım Koç "Zulüm Had Sahaya Ulaşmıştır" dedi.

Batman Din Alimleri Derneği Başkanı Melle Kasım Koç, Kürtlere ve Ortadoğu'da diğer halklara yapılan baskının vahim tabloya ulaştığını belirtti.

Koç, "Kürtlerin savunma ve müdafası hak ve meşrudur" dedi.

Koç, açıklamasında "Evet, bu gün peygamberler diyarı orta doğuya ölüm yağmaktadır. Bu coğrafya münafıklar tarafından cehenneme dönüştürülmüştür. Düne kadar zalimler tarafından orta doğunun mazlum halklarının başına musallat edilmiş Krallar, diktatörler tarafından inim inim inletiliyordu. Bu gün yine onlar adına vesayet savaşını İslami argümanları kullanan uluslar arası cinayet şebekeleri tarafından yapıldığı üzülerek şahit oluyoruz. Adeta Hz. Hüseyin'in başını kesip onunla top oynayan öncüleri olan Yezid'i taklit edercesine suçsuz insanların başını kesip onunla top oynadıklarını görüyoruz. Medine'yi işgal edip Ensarların, Müslümanların malını gasp eden, kadınlarına, kızlarına tecavüz eden Zalim Haccac'ın varisleri olarak ele geçirdikleri yerleri talan ettikleri kadınlarına, kızlarına tecavüz ettiklerini görüyoruz. Evet, nasıl ki Haccac'é Zalım ile Yezid'in yaptıkları İslam adına ama İslam karşıtı idiyse bu gün yapılanlarda ne kadar İslam adına yapıldığı söyleniyorsa da İslam karşıtı zalimlerin maşası oldukları herkes tarafından bilinmektedir" dedi.

"YAPILANLARIN İSLAM İLE ALAKASI YOK"

Açıklamasının devamında yapılan saldırı ve vahşetin İslam dini ile alakalı olmadığını ifade eden Kasım Koç "Bildiğiniz gibi temeli barış, uzlaşma ve hoş görüye dayanan ve ismini de bu anlamlara gelen 'İslam' kelimesinden alan yüce dinimiz, insanlar arasındaki ilişkileri sevgi, merhamet ve kardeşlik üzerine bina etmiş, sadece insanlara değil, yeryüzündeki bütün canlılara şefkatle yaklaşmamızı emretmiş; zulmü, azgınlığı ve fenalığı ve terörü kesinlikle yasaklamıştır. Din seçme konusunda bir serbesti getirmiş olan İslam'da; zorla, savaşla, insanlara İslam'ı kabul ettirmeye çalışmak İslam'a en büyük ihanettir.
Kur'an-ı Kerim'de, 'Ey Muhammed! Rabbinin yoluna hikmetle, güzel öğütle çağır, onlarla en güzel şekilde mücadele et' denilmiş ve tebliğ metodunda zor kullanma ve tehdit değil, temenni ve öğüt verme esastır" dedi.

"ESİRLER ÖLDÜRÜLMEZ"

İşid'in ve diğer grupların yakaladığı herkesi kesmesi ve kurşuna dizmesinin çok ağır bir suç olduğunu ifade eden Koç "Dinimiz özellikle masum insanlara, yaşlılara, kadınlara, çocuklara; suçlu suçsuz ayırımı yapmadan cana, haklı haksız farkı gözetmeden mala yönelik terör ve tedhişi bir insanlık suçu kabul ederek, nereden ve kimden gelirse gelsin, adı ne olursa olsun şiddetle men etmiştir. Hz. Peygamber, savaş ortamında bile Müslümanlarla savaşmayan gayri Müslim kadınların, çocukların, yaşlıların, ibadetleriyle meşgul din adamlarının öldürülmesini, hatta ibadethanelerinin yıkılmasını, ağaçların kesilmesini, hayvanların öldürülmesini yasaklamıştır. Hz. Peygamber S.A.V, insanları İslam'a zorlamak şöyle dursun, kendileri Müslüman olup da başka dinlerde kalan çocuklarını İslam'a girmeye zorlayan sahabeyi dahi ikaz etmiştir.

"ROJAVA DİRENİŞİ MEŞRUDUR"

Suriye'deki Kürtlerin kendilerini savunmada meşru olduklarını belirten Batman Din Alimleri Derneği Başkanı Mele Kasım Koç, "Bugün Rojava da bir insanlık mücadelesi verilmektedir. Adeta Medine sözleşmesinin ruhuna uygun olarak bütün dinlerin, mezheplerin, etnik farklılıkların bir arada barış içinde kendini ifade edebildiği Rojava da kurulmak istenen sisteme yönelik IŞİD veya ELNUSRA adına yapılan saldırıların İslam'a değil münafıklara ve zalimlere hizmet ettiğini görmekteyiz. Orada ki direniş tamamen meşru savunma pozisyonunda kalarak ve haklı bir zeminde Rojava halkını bu zalim cinayet şebekelerden koruyarak kuranın bir emri yerine getirilmektedir. Nitekim Kur'an-ı Kerim'de 'Size karşı savaş açanlara, siz de Allah yolunda savaş açın. Sakın aşırı gitmeyin, çünkü Allah aşırıları sevmez ve 'Size ne oluyor da, Allah yolunda ve 'Ey Rabbimiz! Bizi halkı zalim olan şu memleketten çıkar, tarafından bize bir dost ver, katından bize yardımcı gönder' diye yalvaran erkekler, kadınlar ve çocuklar uğrunda savaşmıyorsunuz? Denilmektedir. Bu sebepten gittik. Oradaki mücadeleyi haklı bulduğumuzu, zulme karşı dualarımızla onlarla olduğumuzu ifade etmek için gittik.

"GAZZE İÇİN VERİLEN TEPKİ KÜRTLER İÇİN AYNI OLMALI"

Türkiye'de bir çok alanda Gazze için verilen tepkilerin Rojava ve diğer tüm etnik gruplara da verilmesi gerektiğini söyleyen Kasım Koç "Kur'an-ı Kerim'de 'Eğer müminlerden iki grup birbirleriyle vuruşurlarsa aralarını düzeltin. Şayet biri ötekine saldırırsa, Allah'ın buyruğuna dönünceye kadar saldıran tarafla savaşın. Eğer dönerse aralarını adaletle düzeltin ve (her işte) adaletli davranın. Şüphesiz ki Allah, adil davrananları sever'… Dikkat edilirse müminlerden iki gurup dahi olsa haksız olanla savaşmayı dini bir görev biliyor ki saldıranlardan biri bir cinayet şebekesi olduğundan onlara karşı savaşmak bir dini görevdir. Yine Kur'an-ı Kerim 'de 'Zulme uğradıktan sonra hakkını alan kimseye gelince, işte onların aleyhinde ceza vermek için herhangi bir yol yoktur' denilmektedir. Ayet gayet açıktır. Bütün Müslümanların hem İsrail'in Filistinlilere uyguladığı vahşete karşı hem de IŞİD'in Rojava'ya karşı uyguladığı vahşet şiddetle kınanmalı ve ona karşı mücadele etmelidir. Ama ne yazık ki Türkiye Müslümanların uyguladığı bir çifte standartlık vardır. Adeta Resmi ideoloji doğrultusunda bir pratik sergilenmektedir. Bu yüzden toplumda karşılık bulmamaktadır.
Yine ey insanlar! Doğrusu biz sizi bir erkekle bir dişiden yarattık. Ve birbirinizle tanışmanız için sizi milletlere ve kabilelere ayırdık. Muhakkak ki Allah yanında en değerli ve en üstününüz ondan en çok korkanınızdır. Şüphesiz Allah bilendir, her şeyden haberdar olandır. Görüldüğü gibi adeta Kur'an-ı Kerim 'in bu ayeti inkâr edercesine dört parçada yaşayan Kürtler inkar edilmekte onları ülkelerinden topraklarından çıkarmak veya asimile etmek için büyün savaş yöntemleri bütün acımasızlığı ile uygulanmaktadır. Ama Müslümanlardan ses seda yoktur.

Bütün anlatılanlar ışığında Rojava da IŞİD çetelerine karşı verilen mücadelenin insani ve İslami bir mücadele olduğu o cinayet şebekesine karşı Rojava halkına zaferi nasip eylemesini Allah'tan niyaz ederiz. Aynı zaman da İsrail'in mazlum Filistin halkına karşı uyguladığı şiddet ve saldırılarını kınıyoruz. Bu saldırıları bir an önce durdurmalarını talep ediyoruz. Bütün insanlara ve Müslümanlara çağrımız bu mübarek ramazan ayında dualarıyla maddi ve manevi destekleri ile Rojava halkının yanında yer almalarına davet ediyoruz.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Rojava Batman Işid Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title