Haberler

Melis İçin İnsan Zinciri

Sevil ile Bahadır Akbaş'ın yedi yaşındaki kızları Melis Akbaş'a 4,5 yaşındayken lösemi teşhisi kondu.

Sevil ile Bahadır Akbaş'ın yedi yaşındaki kızları Melis Akbaş'a 4,5 yaşındayken lösemi teşhisi kondu. Yaklaşık 2.5 yıl süren tedavi sona erdikten 20 gün sonra küçük Melis'in tekrar kansere yakalandığı belirlendi. Ege Üniversitesi Çocuk Hastanesi'nde tedaviye alınan Melis'e, bir an önce uygun kemik iliğinin nakledilmesi gerektiği belirlendi. Almanya'da bulunan uygun donörün ilik naklinden vazgeçmesinin ardından Melis'e ilik bulunması için sosyal medya üzerinden onlarca kampanya başlatıldı. İzmir'de Akbaş ailesine destek olmak ve ilik bağışının önemine dikkat çekmek isteyen 'Mutlu Olalım' isimli grup, anlamlı bir etkinliğe imza attı.

Ege Üniversitesi'nin yakınındaki Bornova Küçükpark'ta buluşan 200'e yakın destekçi, Melis'in tedavisinin sürdüğü Ege Üniversitesi Çocuk Hastanesi'ne kadar yürüdü. Yürüyüş sırasında kafelerde oturanlara 'Bir dakika empati kur. Bir hayat kurtar' başlıklı ilik donörlüğü hakkında bilgilendirici broşür dağıtıldı. Ellerinde 'İyilik donörleri umut için yürüyor', 'Bir çocuğun hayatından daha değerli ne olabilir?', 'Melis'e hayat ver' yazılı pankart ve balonlar taşıyan grubun arasında Melis'in babası Bahadır Akbaş da yer aldı. Alkışlarla Melis'in hastanedeki odasının olduğu yerde toplanan iyilik donörleri hep birlikte 'Hayat bayram olsa' isimli şarkıyı söyledi. Bir ağızdan telefondaki Melis'e, 'Seni çok seviyoruz' diye seslenildi. Baba Bahadır Akbaş'ın kaldıkları steril odadaki camın arka tarafından kendilerini izleyen kızı Melis ve eşi Sevil Keskin Akbaş'ı telefonla aradığı dakikalarda duygusal anlar yaşandı. Melis'e destek olmak için etkinliğe annesi ile birlikte katılan 6 yaşındaki lösemi hastası Demir Akdemir arkadaşına el salladı. İyilik donörleri hep birlikte Melis'e el salladıktan sonra Melis'in odasının önünden Ege Üniversitesi'nin kan bankasına kadar uzanan insan zinciri oluşturdu. İlik başağının önemine dikkat çekildi. Motosikletli bir grup da etkinliğe destek verdi. Kızı için düzenlenen etkinlikle ilgili duygularını ifade eden baba Bahadır Akbaş, şöyle konuştu: "Melis'e can, Melis'e kan kampanyası başlatıldı. Şu ana kadar Çapa Tıp Fakültesi'nde 6 bin kan var ama inceleme yapılmadı. İçinden bir tanesi belki Melis'e, belki Melis gibi ilik bekleyenlere umut olur. Melis için toplanan herkese çok teşekkür ediyorum."

Tahlillerin pazartesi gününden itibaren başlanacağı bilgisinin geldiğini belirten Akbaş, sözlerini şöyle tamamladı: "Ödenek gelecekmiş. Kadıköy ve Bakırköy belediyeleri ile bir işadamı bu konuda bize destek verdi." Etkinliği düzenleyenlere teşekkür eden Bahadır Akbaş, camdan bakan kızı Melis ve eşinin de çok mutlu olduklarını söyledi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ege Üniversitesi Bornova Almanya İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik canlı yayında neden kavga etti? Kavganın sebebi ne? Borsa bugün kapalı mı? 24 Nisan Çarşamba bugün borsa açık mı, saat kaçta açılacak? Semih Kılıçsoy, Fenerbahçe derbisinde oynayacak mı? Semih'in sakatlığı bitti mi? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun yüksek lisansı sahte çıktı! Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Yüksek lisansı sahte mi çıktı? Erinç Sağkan kimdir? Halk Tv konuğu Erinç Sağkan kaç yaşında, nereli? Erinç Sağkan biyografisi! Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli? Hıdırellez nedir? Hıdırellez günü ne yapılır? Hıdırellez kutlamak günah mı? Üsküdar - Samandıra Metro Hattı'nda ne oldu? Metrolar çalışıyor mu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? Baraj doluluk oranı seviyesi yüzde kaç? Kocasını terk edip üvey oğluyla kaçtı! Üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? 24 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 24 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 24 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title