Haberler

Melikgazi'de Yapay Hayvanat Bahçesi

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Melikgazi ilçe sınırları içerisinde çocuklara hayvan sevgisini kazandırmak ve hayvanları tanıtmak amacı ile oluşturulan yapay hayvanat bahçesine yoğun ilgi gösterildiğini bildirdi.

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Melikgazi ilçe sınırları içerisinde çocuklara hayvan sevgisini kazandırmak ve hayvanları tanıtmak amacı ile oluşturulan yapay hayvanat bahçesine yoğun ilgi gösterildiğini bildirdi.

83 çeşit hayvanın fiberglastan yapılmış figürlerinin yer aldığı ve bire bir boyuttaki hayvanların 3.000 m² alanda sergilendiğini ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç, filmlerde ve belgesellerde gördüklerini ancak gerçek boyutları hakkında bir fikri olmayan çocuklar için bire bir yapılmış hayvan figürlerinin ayrıca eğitici bir yönü de olduğunu belirtti.

Yapay hayvanat bahçesinde kanguru, su aygırı, piton, at, deve, zebra, panda, boğa gibi hayvanlardan birer adet, penguen, fok, timsah, kaplumbağa, goril ve maymun gibi hayvanlardan ise ikişer adet olmak üzere toplam 81 figürün yer aldığını belirten Başkan Memduh Büyükkılıç, konu ile ilgili olarak şunları söyledi:

"Melikgazi Belediyesi olarak mahallelerde büyük ölçekli ve çok amaçlı parklar inşa ederek her yaş grubuna ve her kesime hitap eden hizmetler sunuyoruz. Kamelyalar ile ailelere piknik alanları oluşturuyoruz. Sosyal ve spor tesislerimiz ile geniş bir yelpaze ağında hizmet sunuyoruz. 500'ün üzerinde park alanımız bulunmakta ve tüm parklarda çocuk oyun alanları mevcuttur. Şu anda parklar çocuklara emanet edilmiştir. Parklarda çocuklar aileleri ile birlikte neşe içerisinde yaz tatillerini değerlendirmektedir. Belediye olarak çocuklara özel trafik parkı, yapay hayvanat bahçesi parkı gibi özel parklar inşa ettik. Yapay hayvanat bahçesinde de çocuklar hem öğreniyor hem de eğleniyorlar." - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Memduh Büyükkılıç Melikgazi Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

24 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 24 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 24 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 24 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Şevket Çoruh Arka Sokaklar dizisinden neden ayrıldı? Mesut Komiser Arka Sokaklar'a dönecek mi? AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 24 Nisan! Resmi Gazete bugün (24 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 24 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? 24 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 24 Nisan dün gece deprem mi oldu? ZTK Ankaragücü- Beşiktaş maçı kaç kaç bitti? Maçı kim kazandı? Rövanş maçı ne zaman oynanacak? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? Açıklama yaptılar mı? Kameralara yakalanan çiftten açıklama geldi mi? DEM Parti kapatılacak mı? Bakan Tunç konu ile ilgili ne söyledi? İsmailağa Cemaati'nin yeni lideri kim oldu? Fikri Doğan kimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title