Haberler

Melikgazi'de Kentsel Dönüşüm Çalışmaları

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ile kentsel dönüşüm müdürlüğü çalışanları bir araya geldi.

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ile kentsel dönüşüm müdürlüğü çalışanları bir araya geldi.

Büyükkılıç, burada yaptığı açıklamada, imarlı şehirleşme ve gelişmeye büyük önem verdiklerini, 20 yıldır uygulanan çalışmalar ile Melikgazi'nin alışveriş, turizm, sağlık ve ticaret gibi birçok alanda merkez olduğunu kaydetti.

Gültepe, Yıldırım Beyazıt, Melikgazi ve Köşk Mahallelerinde sadece kentsel dönüşüm ile gecekonduları yıkarak binaları yenilemediklerini aktaran Büyükkılıç, şunları kaydetti:

"Aynı zamanda birey ve toplumda birçok alışkanlığı ve kültürü de değiştirdik. En başta alışveriş alışkanlığı ve kültürü değişti, hazır yemek kültürü değişti, park ve sosyal tesis ve spor salonları anlayışı ve imkanları değişti. Tüm bunların sonucunda sadece mahalleler değişmiyor, insanlar da bu değişimlerden nasibini alıyor. Bu nedenle kentsel dönüşüm müdürlüğü çalışanları ile bir toplantı yaparak, şehir meydanı, Hunat Camisi ve çevresi, Yoğunburç, Kayseri Kalesi, Kiçikapı, Düvenönü ve Bürüngüz Cami alanında yer alan ve ticaret merkezi olarak büyük hizmet veren semtlerde hizmette bütünlük anlayışı ile bir çalışma yaptık."

Kayseri merkez yerleşiminde nüfusun yüzde 50'sinin sadece Melikgazi'de bulunduğunu ancak mesai ve hafta sonları bu nüfusun daha da artığını hatırlatan Büyükkılıç, iyi bir planlanma için toplantı düzenlediklerini kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Memduh Büyükkılıç Yıldırım Beyazıt Melikgazi Gültepe Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title