Haberler

Melikgazi Belediyesi'nden Ygs - Lys Kursları

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediyesi olarak her zaman eğitimin öncüsü, yatırımcısı ve hizmetkârı olduklarını, gerçekleştirilen yatırım ve hizmetlerle de bunu her zaman kanıtladıklarını bildirdi.

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediyesi olarak her zaman eğitimin öncüsü, yatırımcısı ve hizmetkarı olduklarını, gerçekleştirilen yatırım ve hizmetlerle de bunu her zaman kanıtladıklarını bildirdi.

Ortaöğretim kurumlarından mezun ve açık öğretim lisesinde

7 eğitim kurumu inşa ederek ilçe halkının hizmetine sunduklarını hatırlatan Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, ortaöğretim kurumlarından mezun ve açık öğretim lisesinde okuyan öğrenciler için YGS ve LYS kurslarının açıldığını belirtti.

Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı ile Lisans Yerleştirme sınavlarına

Melikgazi ilçesinin 5 ayrı semtinde açılan kurs merkezlerinde toplam 250 öğrencinin eğitim görmekte olduğunu kaydeden Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, konu ile ilgili olarak şunları söyledi:

"Eğitim, Melikgazi Belediyesi'nin vazgeçilmez yatırım ve hizmet alanıdır. Geleceği planlayan bir belediye olarak eğitime ve eğitimcilere önem veriyor ve yatırım yapıyoruz. Eğitimde okulların açılmasıyla hafta sonları tatilini fırsata dönüştürerek 5 ayrı merkezde Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı ile Lisans Yerleştirme sınavlarına yönelik kurs açtık. Kurs yerleri Melikgazi Belediyesi Kültür Merkezi, Melikgazi Halk Eğitim Merkezi, Yıldırım Beyazıt Sosyal Tesisleri (Necip Fazıl Kısakürek), Danişmentgazi Sosyal Tesisleri, Tınaztepe Sosyal Tesisleri ve İldem Sosyal Tesisleridir. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortak çalışma ile açılan kurslarımız şu anda 1 aylık ön hazırlık aşamasındadır. Esas eğitim 1 Eylül'de açılacaktır. Bu kurslarımız tamamen ücretsiz olup sınıflar 16 ile 24 kişilik olacaktır. "

Kurslara iştirak eden öğrenciler; Melikgazi Belediyesi ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ortaklaşa gerçekleştirdiği bu kurslardan çok memnun olduklarını söylediler. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milli Eğitim Müdürlüğü Melikgazi Lys Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title