Haberler

Melih Öğretmenin Adı Okulda Yaşatılıyor

Van'da, 23 Ekim 2011 tarihinde 7...

Van'da, 23 Ekim 2011 tarihinde 7.2 şiddetinde meydana gelen depremde ilk görev yeri olan Erciş ilçesinde kaldığı binanın enkazından çıkarılan ancak hastanede yaşamını yitiren Ahmet Melih Doğan öğretmenin adı, memleketi Isparta'da bir okulda yaşatılıyor.

ÖĞRETMEN EŞİNDEN ZİYARET

Şehit öğretmen Ahmet Melih Doğan'ın Erciş'e atanmadan üç ay önce evlendiği kendisi gibi öğretmen olan eşi Sara Kutlu, eşinin adının yaşatıldığı okulu ziyaret etti. Isparta'nın ilçesi Atabey'de anaokulu öğretmeni olarak görev yapan Sara Kutlu'yu, Ahmet Melih Doğan Anadolu Lisesi idarecileri karşıladı. Sara öğretmen, okul girişinde eşinin adının bu okula verileceğine ilişkin gazete haberi küpürlerinin bulunduğu panoya baktı. Okulun web sitesinde eşinin hayat hikayesini okudu. Eşi için, ayrı bir köşe oluşturulması yönündeki hazırlık yapılmasından ötürü duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

ADI BİZE ŞANS GETİRDİ

Bir sınıfa giren Sara öğretmeni, öğrenciler 'hoşgeldiniz' diyerek karşıladı. Akıllı tahta üzerinden Tarih Öğretmeni Mehmet Kutlu, bir yıl önce yaşamını yitiren Ahmet Melih Doğan öğretmeni saygıyla andıklarını belirterek,

okullarına adını veren Ahmet öğretmeni anlattı.

Okul Müdürü Kenan Köse, Milli Piyango Anadolu Lisesi'ne 27 Aralık 2011 tarihinde Ahmet Melih Doğan isminin verildiği ve bu ismi gururla taşıdıklarını kaydetti. Bu ismin kendilerine şans getirdiğine inandıklarını belirten Köse, üniversiteye giriş sınavlarında ciddi başarı yakaladığını, Anadolu liseleri arasında birinci sırada bulunduğunu ifade etti. Okulda 510 öğrencinin eğitim gördüğünü aktaran Köse, okulun tamamında akıllı tahta uygulamasına geçildiğini, bu ayrıcalığın da Ahmet Melih Doğan ismiyle gerçekleştiğini ifade etti. Köse, ayrıca, "26 yaşında kaybettiğimiz Ahmet Melih Doğan ismini gururla taşımaya devam edeceğiz. Ailesi bundan emin olsun. Kendisine Allah'tan rahmet yakınlarına başsağlığı diliyoruz" dedi.

GURUR DUYDUM

11. sınıf öğrencisi Buse İnci ise, "Geçen yıl depremde Ahmet öğretmeni kaybettiğimizi öğrenince çok üzüldüm. Ama okulumuza isminin verileceğini öğrendikten sonra gurur duydum. Çok hayırlı oldu" şeklinde konuştu.

O BİZİ GÖRÜYOR

Eşini kaybetmenin acısını yüreğinde yaşayan Sara Kutlu, bir yılın hiç kolay geçmediğini bu sürede en çok desteği öğrencilerinden ve eğitim camiasından gördüğünü söyledi. Eşinin öğretmen olmayı çok istediğini belirten Kutlu, şöyle konuştu: "Uzun yıllar atanmayı bekledi. Atandı. Ancak, öğrencilerine doyamadan bu dünyadan göç etti. Şimdi adı bu okulda yaşıyor ve şimdi daha çok öğrencisi var. Bu beni çok mutlu ediyor. O bu dünyada değil ama adını öğrenciler yaşatacak. Eşim bu dünyadan ayrıldı ama o aslında buralarda derslere giriyor. Bizleri görüyor." - ISPARTA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Isparta Atabey Erciş Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

title