Haberler

Melih Gökçek Hakkında Suç Duyurusu

Melih Gökçek hakkında suç duyurusu-Tüketiciyi ve İklimi Koruma Derneği üyesi bir grup, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve bazı ilçe belediye başkanları hakkında suç duyurusunda bulundu- CHP'li Nazlıaka: "Kendisi (Melih Gökçek) ağzını musluğa koyup Ankara'nın şebeke suyu temiz derken ortaya çıktı ki damacana şirketlerine yatırım yapıyor.

Melih Gökçek hakkında suç duyurusu-Tüketiciyi ve İklimi Koruma Derneği üyesi bir grup, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve bazı ilçe belediye başkanları hakkında suç duyurusunda bulundu- CHP'li Nazlıaka: "Kendisi (Melih Gökçek) ağzını musluğa koyup Ankara'nın şebeke suyu temiz derken ortaya çıktı ki damacana şirketlerine yatırım yapıyor. Şu anda Ankara'da 10 damacana şirketinin 4'ünü satın almış, diğer 3'ü ile de pazarlık halinde"ANKARA (AA) - Tüketiciyi ve İklimi Koruma Derneği (Tüvik-Der) üyesi bir grup, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve bazı ilçe belediye başkanları hakkında, "Ankaralılara sağlığa aykırı su içirmek ve kullandırmak" yoluyla halk sağlığını tehlikeye attıkları ve görevi ihmal ettikleri iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.Adliye önünde toplanan grup adına açıklama yapan Tüvik-Der Genel Başkan Ali Çetin, "Temel gereksinimlerin karşılanması hakkı ve içilebilir temiz su bulma, tüketicilerin evrensel ve temel haklarıdır. Yetkililerin de görevidir" dedi.Kızılırmak suyunun zehirli olduğunun resmi ve özel tüm kurumlar tarafından bilindiğini öne süren Çetin, şunları söyledi: "İlçe belediyelerinin de suyu sağlıksızdır. DSİ Bölge Müdürlüğünün Kızılırmak suyu ile tarla bile sulanamayacağını söylediği su aylardır Ankaralılara verilmektedir. Görevini yapmayan, Ankaralıyı her gün zehirli su içme ve kullanmaya mecbur ederek zehirleyen Gökçek ve diğer yetkililer hakkında suç duyurusunda bulunduk." CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka da yaptığı açıklamada, "Hangi sorunu konuşursak konuşalım Ankara'nın tek bir sorunu vardır, o da Melih Gökçek sorunudur. İşte bizler de sivil toplum örgütleriyle odalarıyla Ankara'nın bu en temel sorunuyla baş etmeye devam edeceğiz" dedi. -

Kaynak: AA / Güncel

Aylin Nazlıaka Melih Gökçek Ali Çetin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title