Haberler

Melen Barajı Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Güncelleme:

Düzce'nin Cumayeri ilçesinde Melen Barajı Projesinde İskan Çalışmaları hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Düzce'nin Cumayeri ilçesinde Melen Barajı Projesinde İskan Çalışmaları hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Düzce Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünün organizasyonunda Cumayeri Öğretmenevinde bilgilendirme Toplantısı gerçekleştirilmiştir. Düzce ve Sakarya illerini yakından ilgilendiren ve yapımına başlanan Melen Barajı projesi kapsamında barajın su tutmaya başlamasından sonra yükselen su seviyesinden kısmen etkilenecek olan Cumayeri ve Akçakoca İlçelerinin bazı köylerinde Devlet Su İşleri tarafından yapılan kamulaştırma çalışmaları tamamlandıktan sonra Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünce uygulanacak olan 5543 Sayılı İskan Kanunu hakkında çalışmaların ilk aşaması olan birinci bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Toplantıya panelist olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü İskan Dairesi Başkanlığında Devlet Eliyle İskan Şube Müdürü Mehmet Ali Nakiboğlu ve konu hakkında yetkili Mühendis Yurdagül Saltık'ın yanı sıra vatandaşların sorularını cevaplamak üzere Devlet Su İşleri 14. Bölge Müdürlüğünden yetkililer katıldı.

Düzce Çevre ve Şehircilik Müdürlüğünden yetkililerinde hazır bulunduğu toplantıya projeden etkilenen Cumayeri ilçesine bağlı Hamascık, Dokuzdeğirmen, Iğdır, Harmankaya, Esentepe Büyükmelen ve Akçakoca İlçesine bağlı Esmahanım, Dilaver, Davutağa ve Uğurlu Köy Muhtarları ve azaları ile köylerde yaşayan vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Bakanlıktan gelen yetkililerin yaptığı anlatımlarda yerleri kamulaştırılanların iskanı hakkında şehirsel iskan, tarımsal iskan ve fiziksel yerleşim hakkında bilgiler verildi.

Konunun vatandaşlarca daha iyi kavranabilmesi için Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünce en kısa zamanda köylerde vatandaşları konu hakkında bilgilendirmek amacıyla ikinci bilgilendirme toplantıları yapılacağı akabinde ki süreçte iskan duyurusuna çıkılarak iskan çalışmalarından faydalanmak isteyen vatandaşların talepleri toplanmaya başlanacağı bildirildi. - DÜZCE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Melen Barajı Akçakoca Cumayeri Düzce Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title