Haberler

Melek Nur bebek inadına "yaşam" dedi -

Konya'da iki kez duran kalbi çalıştırılan, üç ay solunum cihazına bağlı kalan, beyin kanaması geçiren 400 gram ağırlığındaki Melek Nur bebek, "yaşayabilirlik sınırında yüzde 80 kaybedebiliriz" denilmesine rağmen hayata tutunmayı başardı.

METİN BOLAT - Konya'da iki kez duran kalbi çalıştırılan, üç ay solunum cihazına bağlı kalan, beyin kanaması geçiren 400 gram ağırlığındaki Melek Nur bebek, "yaşayabilirlik sınırında yüzde 80 kaybedebiliriz" denilmesine rağmen hayata tutunmayı başardı.

Sevda Özbek'in (28), henüz 6 aylık hamileyken doğum sancıları başladı. Genç kadın, kaldırıldığı Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesinde adını Melek Nur verdikleri bir kız çocuğu dünyaya getirdi. Erken doğum nedeniyle 480 gram olan bebek, akciğerleri gelişmediğinden solunum cihazına bağlandı.

Kuvözde tutulan ve kilosu 400 grama kadar düşen Melek Nur için "yaşayabilirlik sınırında" denildi. Her an kaybedilme ihtimali olan bebeğin beyin kanaması, zamanında müdahaleyle durduruldu. İki kez duran kalbi çalıştırılan bebek, her geçen gün yaşama daha sıkı sarıldı.

Vücut fonksiyonları düzene girmeye başlayan, 2 kilo 200 grama kadar ulaşan Melek Nur'un, doktorların desteğiyle verdiği üç aylık yaşam mücadelesi herkesi şaşırttı.

- "Yaşayabilirlik sınırını" zorladı ve başardı

AA muhabirine açıklama yapan Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Yenidoğan Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Rahmi Örs, üç ay boyunca solunum desteği verilen bebeğin, şu an hafif düzeyde oksijen aldığını söyledi.

Melek Nur'un ciddi yoğun bakım dönemi geçirdiğini belirten Örs, bebeğin her seferinde ilaç tedavisine yanıt verdiğini ifade etti. 23 haftalık, erken doğan bebeklerin yaşayabilirlik sınırında olduğu için özel bakıma ihtiyaçlarının olduğunu anlatan Örs, Melek Nur'un çok küçük olduğundan damar yoluyla beslendiğini kaydetti.

Örs, bebeğin durumunun her geçen gün daha iyiye gittiğine işaret ederek, "Yüzde 80 kaybedebileceğimiz bir bebekti. Melek Nur gibi erken doğan bebeklerin bakımı konusunda tüm personel ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyor. Prematüre olan bu bebeklerimiz taburcu olduğunda aileler kadar biz de çok mutlu oluyoruz" diye konuştu.

Sevda ve Ahmet Özbek çifti ise ikinci çocukları olan Melek Nur'u rahatça kucaklarına alıp, hastaneden taburcu olacakları günü sabırsızlıkla beklediklerini vurguladı.

Kaynak: AA / Güncel

Melek Nur Meram Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title