Haberler

'Melek Karaaslan' Duruşması

Ağrı'da eşi ve onun ailesi tarafından şiddet gördüğü iddiasıyla tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Melek Karaaslan'ın ölümüyle ilgili "ihmali davranışla kasten adam öldürme" suçlamasıyla haklarında 15 yıldan 25 yıla kadar hapis cezası...

Ağrı'da eşi ve onun ailesi tarafından şiddet gördüğü iddiasıyla tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Melek Karaaslan'ın ölümüyle ilgili "ihmali davranışla kasten adam öldürme" suçlamasıyla haklarında 15 yıldan 25 yıla kadar hapis cezası istenen 4 sanığın yargılanmasının 2. duruşmasına devam edildi.

Ağrı Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davanın 2. duruşmasına, tutuksuz yargılanan sanıklar Melek Karaaslan'ın eşi Ferdi Karaaslan, kayınpederi Kutbettin Karaaslan ve kayınvalidesi Naciye Karaaslan katılmazken, Melek Karaaslan'ın babası Kasım Levent ve avukatları katıldı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın da müdahil olduğu duruşmada, Melek Karaaslan'ın abisi Reis levent söz alarak, "Kardeşimi Ağrı'dan Erzurum'a hastaneye götürürken, ambulansta yaralarından sürekli kan geliyordu. Ben o kanı durdurmak için iki defa bezle sildim. Saçlarını falan kesmişlerdi. Ona sordum, kim yaptı bunu sana? O da 'eşim ve kayınvalidem yaptı. Bir oyuncak gibi benle oynadılar' dedi" şeklinde konuştu.

Duruşmaya, tanık olarak gelen Hamur İlçe Emniyet Müdürlüğü Amiri Fatih Kasapoğlu, Melek Karaslan'ın babası ve köy muhtarı tarafından kendisine olayın bildirildiğini belirterek, "Babası ve muhtar bana gelerek, 'Melek'in eşi ve eşinin ailesi tarafından zorla evde tutulduğu ve ellerinin bağlı olduğunu, işkence gördüğünü' söylediler. Ben de eve gittim ve Melek tuvalet ve banyo karışımı bir yerde bir sandalyede oturur vaziyetteydi. Kendisine sorular sordum, ancak cevap vermedi. Elleri de bağlı değildi. Eşi Ferdi'ye sordum, şikayet doğru mu diye, o da 'yok, ben eşimi gece yatağına koyuyorum, sadece hijyen açısından onu buraya koyduk' dedi. Ben de evde hiçbir suç unsuruna rastlamadım, o yüzden olaya müdahale etmedim" dedi.

Melek'in Ağrı Devlet Hastanesi'nde verdiği ifadeye şahit olan nöbetçi avukat ise, "Melek hastanedeyken onun ifadesini almaya gittim, yanında annesi vardı. Sol tarafına yatmış cenin şeklindeydi. Kendisinin 3 çocuğu olduğunu ve Hamur'da yaşadığını söyledi. Ferdi ile 8 yıldır evli olduğunu, eşinin ailesiyle birlikte yaşadığını söyledi. 3 ay önce eşinin ailesi tarafından tuvalete kapatıldığını ve 3 aydır banyo yapmadığını söyledi. Banyo yapmadığı için hastalığının daha da arttığını ve kimseden de şikayetçi olmadığını söyledi. Ama korktuğu için şikayetçi olmadığı her halinden belliydi" ifadelerini kullandı.

Mahkeme heyeti, tanık ifadelerinin ardından Aile ve Sosyal Politikalar Ağrı Müdürlüğü'ne müzakere yazılarak, Kasım Levent'in özürlü maaşı alıp almadığı ve bu maaşı hangi nedenden dolayı aldığı ve maaşın

alınmasına beyan teşkil eden sağlık raporunun olup olmadığı, var ise bu raporun mahkemeye ve dosyanın adli tıp kurumuna gönderilmesi kararını verdi. Dava sonunda, sanıklardan daha önce istenen adli rapor tekrar istenerek, sanıkların tutuklama taleplerinin reddine karar verildi. Mahkeme başkanı tarafından mahkemenin 14 Mart 2013 tarihine ertelendi. - AĞRI

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Erzurum Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title