Haberler

Mektebim Koleji'ne, Suudi SEDCO Şirketi Ortak Oluyor

Güncelleme:

Türkiye'de 63 okulunda 10 bine yakın öğrencinin eğitim gördüğü Mektebim Koleji'nin, Suudi Arabistan'ın önde gelen şirketi SEDCO ile ortaklık için görüştüğü ortaya çıktı.

Mektebim Koleji'nin, Suudi Arabistan'ın önde gelen şirketlerinden SEDCO ile ortaklık görüşmesi yaptığı ortaya çıktı. Taraflar arasında yürütülen görüşme sonrası onay için Rekabet Kurumu'na başvuruda bulunuldu. Kurum'dan alınacak onay sonrası hisse devir işlemleri yapılacak. İlk etapta şirket hisselerinin yüzde 19,5'i SEDCO'a devredilecek. 1,5 yıl içinde ise devri öngörülen hisse oranı yüzde 50 seviyesinde olacak.

GÖRÜŞMELER SONUÇ VERDİ

Önemli bir bölümü İstanbul'da olmak üzere Türkiye genelinde 27 kampüste toplam 63 okulu bulunan Mektebim Eğitim Kurumları Ticaret A.Ş. ile Saudi Economic and Development Company (SEDCO) arasında yürütülengörüşmelerde önemli bir aşamaya gelindi.

REKABET KURULU'NA BAŞVURU YAPILDI

Taraflar, şirket hisselerinin bir bölümünün devri konusunda anlaşmaya vardı. Yürütülen görüşmeler sonrası izin için Rekabet Kurulu'na başvuruda bulunuldu. Kurul'un onay vermesi ile birlikte tarafların üzerinde anlaşmaya vardığı orandaki hissenin devri için de süreç başlamış olacak.

1.5 YIL İÇİNDE YÜZDE 50'Sİ...

Edinilen bilgilere göre Mektebim Eğitim Kurumları'nın yüzde 19,5'luk bölümü SEDCO'ya devredilecek. Taraflar, 1,5 yıllık süreç içinde devri yapılacak hisse oranının yüzde 50 olması konusunda anlaşmaya vardı. Her iki durumda da şirkette yönetim hakkı Kalko Ailesi'nde olacak. SEDCO'nun Mektebim'e yapacağı yatırım, Suudi devinin Türkiye'deki ilk yatırımı olarak kayda geçmesi bekleniyor. Taraflar, 4 yıl içinde Türkiye genelindeki 27 kampüsü 100'e çıkarmayı hedefliyor. Türkiye'nin yanı sıra yurtdışına da açılma planları söz konusu. Türkiye genelindeki 63 okulda toplam 10 bine yakın öğrenci eğitim görüyor.

SEDCO 40 YIL ÖNCE KURULDU

SEDCO, 1976 yılında Şeyh Salim Bin Mahfuz tarafından kuruldu. Cidde'de işe küçük bir ticaret ve inşaat yüklenici şirketi olarak başlayan şirket, yıllar içinde Suudi Arabistan'ın en büyük şirketlerinden birine dönüştü. Şeyh Salim daha sonra ülkedeki bankalarından National Commercial Bank'ın kurucusu ve başkanı oldu. Bu Suudi Arabistan'ın 1953'te kurulan ilk bankasıydı ve yıllar içinde Ortadoğu'nun en büyük finans kuruluşuna dönüştü. (Kaynak:Hürriyet)

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Suudi Arabistan İstanbul Türkiye Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (7)

can:

suriyelilerin vergisiz isyeri acma izni var otoparklar cay bahceleri ihaleleri hep suriyelilere verildi memleket araplara peskes cekiliyor

6
2
yanıtYanıtla
ÇOK GARİP:

MEMLEKET MİLLİ OLMAKTAN ÇIKTI. . . KALBURA DÖNDÜ. . BANKALAR YABANCILARIN. . . . . KAR GETİREN TÜM KURUMLAR YABANCILARIN. . . BİZE DE ONLARIN EMRİNDE KÖLE GİBİ ÇALIŞMAK KALIYOR. . . DEVLETİMİZİN BİR MİLLİ EĞİTİMİ VAR DI ONUN DA ADI KALDI. . . . YAZIKLAR OLSUN. . . .

5
2
yanıtYanıtla
Paralelzede KürtmobilWeb@haberler.com:

Bu kadar Milliyetçi ve Ulusalcı geçiniyorsunuz madem neden Fransız İtalyan Amerikan daha sayamadığım onca yabancı güçlerin kurumlarına dediğiniz bir şey yok. Sizin derdiniz tedrisat değil efendiler sizin sorununuz İSLÂM iledir.

3
1
yanıtYanıtla
EN BÜYÜK DEVRİMCİ RTEmobilWeb@haberler.com:

Bilgi değişimi iyidir...

2
1
yanıtYanıtla
40mobilWeb@haberler.com:

Satilacak bir sey kalmadi herhalde satilalarin parasi nerde

1
1
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

Bir için bazı enayiler üç verirse satmayacak kişi mi olur aldığın parayla sattığının üçünü alacan. . .

0
0
yanıtYanıtla
hakan kayserimobilWeb@haberler.com:

gectigimiz ginlerde bi haber okudum bursada araplar 50bin konut sahibi imis daha satilacak araplara ermenilere elin gavuruna neyimiz kaldiki devletin kendi kurumlarinida yakinda bunlar yonetecek hos cogunu yonetiyorlat rahmetli kemal sunalin bi filmi var maho aga nediyor satarim koyu ha sizde diyin artik satarim turkiyeyi ha allah var yakinda oda olacak

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title