Haberler

Meksikalı Hırsızlık Şebekesi İzmir'de Yakalandı

İzmir ve Ankara'da, 100 bin TL'lik altın çalan biri kadın 4 Meksikalı hırsız, polisin takibiyle yakalandı.

İzmir ve Ankara'da, kuyumculara toptan altın satışı yapan kişilerin araçlarının lastiklerini neşterle kesip, yolda seyir halindeyken havanının inmesini sağladıktan sonra dalgınlıklarından yararlanıp 100 bin TL'lik altın çalan biri kadın 4 Meksikalı hırsız, polisin takibiyle yakalandı. Zanlıların Ankara'da da aynı yöntemle, içerisinde bir kilo ağırlığında, 22 ayar altın bilezik olan çantayı çaldıkları, ayrıca üç kez de hırsızlık olayına teşebbüs ettikleri belirlendi.

Geçen 21 Mart'da Güzelyalı semtinde meydana gelen hırsızlık olayında, kuyumculara toptan altın satışı yapan K. Y. , otomobilin lastiğinin patlaması üzerine yol kenarında durup stepneyi taktı. Bir süre sonra aracına binen K. Y. , içerisinde 100 bin TL değerinde altın bulunan çantanın çalındığını farkedince polisten yardım istedi. Olayla ilgili araştırma başlatan İzmir Emniyeti Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, K. Y'nin kullandığı güzergah üzerindeki işyerlerinin güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyince, bir otomobil tarafından takip edildiğini belirledi. Plaka bilgilerinden yapılan araştırmada, otomobilin Karşıyaka'dan, Meksikalı olan, biri kadın üç kişi tarafından kiralandığı tespit edildi.

Araştırmalarını Meksikalı hırsızlar üzerine yoğunlaştıran ekipler, geçen salı günü aynı kişilerin içerisinde bulundukları otomobilin plakasını saptayınca harekete geçti. Özellikle kuyumcuların bulunduğu bölgelerde araştırmalarını yoğunlaştıran ekipler, otomobili bulup takibe aldı. İçerisinde iki erkek bulunan otomobilin, yine içerisinde biri kadın 2 kişi bulunan bir başka araç tarafından takip edildiğini tespit edildi.

NEFES KESEN OPERASYON

Her iki araca yönelik takiplerini sürdüren ekipler, ortak hareket eden kişilerin Çamdibi semtinde, kuyumcuya giren toptancının, içerisinde 300 bin TL'lik altın bulunan aracının lastiğini neşterle kestikleri farketti. Hareket eden toptancının aracının lastiğinin ana cadde üzerinde patlaması üzerine hırsızlıktan vazgeçen zanlılar, bu kez aynı kuyumcudan çıkan bir başka toptancıyı takibe aldı. Yine Çamdibi semti Fatih Caddesi üzerinde duran S. Ş. 'nin otomobilin camını kıran hırsızlar, içerisinde 250 bin TL değerinde altın bulunan çantayı almayı başaramayınca, iki araçla kaçmaya başladı. Çamdibi'nden Alsancak semtine kadar yaklaşık 5 kilometre süren gizli takip sonrasında, araçların trafik yoğunluğundan durması ile birlikte operasyona başlandı. Meksikalı hırsızlar K. Y. S. (Karen Yeimi Santospaz), J. G. F. (Jesus Gutıerrez Fernandez), M. T. S. (Marcos Torres Santos) ve B. E. H. Q. (Bayron Estuardo Hernandez Quırova) yakalandı. Üzerlerinde lastik kesmede kullandıkları, neşter, neşteri keskinleştirdikleri biley taşı ile camı kırdıkları makas ele geçirilen zanlıların, Ankara'da da geçen 1 Nisan'da M. D. 'nin aracında bulunan ve içerisinde 1 kilogran ağırlığında, 22 ayar altın bilezik olan çantasını çaldıkları ortaya çıktı. 4 zanlı, işlemlerin ardından adliyeye sevkedildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title