Haberler

    Meksika Galibiyetle Başladı: 1-0

    2014 Dünya Kupası'nda A Grubu'nun ikinci maçında Süper Lig'den altı oyuncunun yer aldığı Kamerun, Meksika ile karşı karşıya geldi.

    Açılış maçında Brezilya #39;nın Hırvatistan #39;ı 3-1 mağlup etmesi, A Grubu #39;nda ikincilik yarışının Hırvatistan, Meksika ve Kamerun arasında geçeceğinin habercisi olmuştu. Grubun ikinci maçında Meksika, Dunas Arena #39;da Kamerun ile karşı karşıya geldi. Orta Amerika ekibi Peralta #39;nın tek golüyle 1-0 kazandı.

    Meksika #39;nın kaptanı Rafael Marquez, bu karşılaşmada da ilk 11 #39;de görev alarak üst üste dört Dünya Kupası #39;nda da takım kaptanı olarak sahaya çıkan ilk oyuncu olarak tarihe geçti. Galatasaray #39;dan Chedjou, Antalyaspor #39;nda Enoh ve Konyaspor #39;dan kaleci Itandje, Kamerun #39;da ilk 11 #39;de görev aldı. Yoğun yağış altında oynanan karşılaşmaya açılış maçında olduğu gibi yine hakem kararları damga vurdu.

    GOLLER SAYILMADI

    Maçın ilk yarısında tam üç gol ofsayt gerekçesiyle geçerli sayılmadı. Karşılaşmaya Meksika daha baskılı bir başlangıç yaparken Kamerun #39;u kendi yarı sahasına hapsetti. Kamerun ilk 10 dakikada rakip sahada topla dahi buluşamazken 11. dakikada Meksika atağında Herrera #39;nın sağdan penaltı noktası üzerine nefis ortasını bir dönem Galatasaray forması da giyen Giovani dos Santos gelişine bir vuruşla ağlara gönderdi. Ancak yan hakemin tartışmalı ofsayt bayrağı nedeniyle gol geçerli sayılmadı.

    Sayılmayan golün ardından silkelenen ve kendine gelen Kamerun, daha fazla hücumu düşünmeye başladı. 16. dakikada Kamerun #39;un sağdan kullandığı kornerin ardından yaşanan karambolde arka direkte Moting #39;in arka direkte şutu ağlarla buluştu. Ancak bu pozisyonda da ofsayt bayrağı kalktı ve Kamerun #39;un golü de geçerli olmadı. Oyunu dengeleyen Kamerun #39;da 21. dakikada sol kanatta aldığı topla iki rakibinden sıyrılan Ekotto #39;nun içeri çevirdiği topa Eto #39;o uygun durumda sol ayağıyla çok sert vurdu ancak meşin yuvarlak az farkla dışarıya çıktı.

    OFSAYT ÇOK GOL YOK

    Maçta tempo 25. dakikadan itibaren bir hayli yükselirken iki takım da savunmada açıklar vermeye başladı. 30. dakikada sol kanattan Layun #39;un kullandığı köşe vuruşunda ön direkte Kamerunlu Moting #39;den seken topu arka direke yine Dos Santos ağlara gönderdi. Ancak yardımcı hakem yine ofsayt bayrağını kaldırdı ve bu golü de iptal etti. Brezilya - Hırvatistan maçında çok tartışılan Japon hakemin ardından, Kolombiyalı Wilmar Roldan Perez için de işler pek yolunda gitmedi.

    İlk yarının son 15 dakikasında Meksika yine kontrolü eline aldı. Devrenin uzatma dakikalarında Marquez #39;in sağdan ortaısna arka direkte son 6 maçta 8 gol atan Peralta, müsait pozisyonda kafayı vurdu ve topu auta gönderdi. Yardımcı hakem bu pozisyonda da ofsayt bayrağını kaldırdı. Karşılaşmanın ilk yarısı golsüz sona erdi.

    SONG UCUZ KURTULDU

    İkinci yarı başlarken Galatasaraylı Dany Nounkeu sağ bek Djeugoue #39;nin yerine oyuna girdi. Meksika ikinci yarıya da hızlı başladı. İkinci yarının ilk dakikalarında Dos Santos #39;un şık tek pasında sağdan ceza sahasına sokulan Peralta, Itandje #39;la karşı karşıya kaldığı pozisyonda vuruşunu yaptı ama açıyı kapatan deneyimli kaleci gole izin vermedi. Meksika kanatlardan geldiği neredeyse her pozisyonda önemli gol fırsatları yakaladı.

    Karşılaşmanın 50. dakikasında Meksika #39;dan Giovani dos Santos #39;a çok sert bir müdahale yapan Alex Song, sarı kart dahi görmezken Meksikalı oyuncular pozisyonun doğrudan kırmızı kart olduğu yönünde hakeme itirazda bulundular. Kontra ataklarla pozisyon kollayan Kamerun, 57. dakikada çok hızlı çıktı. Mbia #39;yı düşürmek zorunda kalan Moreno sarı kart görürken Kamerun çok tehlikeli bir noktadan serbest vuruş kazandı. Serbest vuruştan doğrudan kaleyi düşünen Ekotto, topu baraja nişanladı.

    PERALTA YİNE ATTI

    Kupadan önceki son 6 maçta 8 gol kaydeden Peralta, yine sahneye çıkarak Meksika #39;yı öne geçiren isim oldu. Maçta son yarım saate girilen anlarda Giovani dos Santos, kaleciyla karşı karşıya pozisyonda şutunu çekti. Itandje müthiş bir refleksle ilk şutu kurtardı. Dönen topu tamamlayan Peralta ise boş kaleye rahat bir vuruşla takımını öne geçirdi. Böylece Kamerun Dünya Kupası #39;nda çıktığı son 17 maçın 16 #39;sında kalesinde gol görmüş oldu. 1-0

    Maçta son 15 dakikaya girilirken sol kanattan ceza sahasına girmek için hareketlenen Fabian, Dany tarafından ceza sahasının hemen dışında düşürüldü. Dany bu pozisyon sonrasında sarı kart gördü. Kalan dakikalarda risk alan Kamerun #39;da son 10 dakikaya girilirken Song #39;un yerine Fenerbahçeli Webo oyuna girdi.

    DANY SON ANDA

    Maçın 82. dakikasında Dos Santos #39;un pasında sağdan ceza sahasına sokulan Hernandez son çizgiye inerek kale önüne koşu yapan Fabian #39;a çıkarttı pasını ancak Dany son anda araya girerek yaptığı müdaheleyle topu kornere gönderdi ve mutlak golü kesti. Bu pozisyonun ardından savunmaya çekilen Meksika, kalan sürede kalesini gole kapatmaya çalıştı.

    Uzatma dakikalarında Kamerun atağında Ekotto #39;nun soldan ortasında Moukandjo #39;nun penaltı noktası üzerinden kafa vuruşunu kaleci Ochoa jeneriklik bir hareketle tutmayı başardı ve mutlak golü önledi.

    Bu sonucun ardından Meksika üç puana ulaştı ve Brezilya #39;nın arkasında averajla ikinci sıraya yükselirken Kamerun da averaj farkıyla üçüncü sırada kaldı. Hırvatistan ise A Grubu #39;nda ilk maçlar sonunda dördüncü sırada kaldı.

    Kaynak: Goal.Com / Spor

    Giovani Dos Santos Dany Nounkeu Kamerun Spor Haberler

    Bakmadan Geçme

    Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title