Haberler

Meksika'da 29 Mahkum, Tünel Kazarak Cezaevinden Firar Etti

Güncelleme:

Meksika'da 29 mahkum, cezaevinde 40 metre uzunluğunda tünel kazarak firar etti. Firar eden mahkumlardan 12'si yakalandı.

Meksika'nın kuzeyindeki Tamaulipas eyaletinde 29 mahkum, tünel kazarak cezaevinden firar etti. Mahkumların 5 metre derinliğinde ve 40 metre uzunluğunda tünel kazdığı ve kaçan mahkumlardan 12'sinin yakalandığı açıklandı.

FİRARİLERDEN 12'Sİ YAKALANDI

Tamaulipas Emniyet Sözcüsü Luis Alberto Rodriguez, eyaletin başkenti Ciudad Victoria'daki hapishanede kalan 29 mahkumun tünel kazarak firar ettiğini belirtti. Firar eden mahkumlardan birinin yoldan geçen bir şoförü vurarak öldürdüğünü ve arabasını çaldığını söyleyen Rodriguez, firari mahkumlardan 12'sinin yakalandığını kaydetti.

5 METRE DERİNLİĞİNDE VE 40 METRE UZUNLUĞUNDA

Mahkumların firar etmek için yaklaşık 5 metre derinliğinde ve 40 metre uzunluğunda bir tünel kazdıklarına işaret eden Rodriguez, tünele, mahkumların yasa dışı olarak hapishane içinde inşa ettikleri ve kontrollerinde tuttukları barakadan girildiğini aktardı.

ÇEVRE EYALETLERDEN YARDIM TALEP EDİLDİ

Rodriguez, hapishanede görevli 30 gardiyan hakkında soruşturma başlatıldığını ve firari mahkumların yakalanması için çevredeki eyaletlerden yardım talep ettiklerini dile getirdi. Meksika'nın aşırı kalabalık cezaevlerinde sık sık isyan çıkıyor ve şiddet olayları yaşanıyor.

Kaynak: AA / Dünya

Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Arnavutköy-İstanbul Havalimanı metrosu durakları neler? Arnavutköy-İstanbul Havalimanı metrosu ne zamana kadar ücretsiz olacak? Metro hattı açıldı mı? Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? İrfan Karaca kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı İrfan Karaca kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title