Haberler

Mekke ve Medine'de Ramazan Ayının Son Cuma Namazı

Dünyanın dört bir yanından gelenlerle birlikte 1 milyon 800 bin kişi Medine ve Mekke'deki Harem-i Şeriflere ramazan ayının son cuma namazını kıldı.

Dünyanın dört bir yanından gelenlerle birlikte 1 milyon 800 bin kişi Medine ve Mekke'deki Harem-i Şeriflere ramazan ayının son cuma namazını kıldı.

Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA'da yer alan habere göre, Medine ve Mekke'de umre ziyaretçileri ve yerli halk ramazan ayının son cuma namazında Harem-i Şeriflere akın etti.

Binlerce kişinin yoğunluktan dolayı sokaklarda ve ana yollarda namazlarını eda etmek zorunda kaldığı aktarılan haberde, cemaatin sayısının da yaklaşık 1 milyon 800 bine ulaştığı belirtildi.

Kabe İmamı Şeyh Salih Bin Abdullah Bin Humeyd, ramazan ayının son cuma hutbesini, dün hayatını kaybeden Prens Suud bin Faysal bin Abdulaziz Al Suud'a taziyelerini sunarak başladı.

Eski Dışişleri Bakanı Prens Faysal'ın İslam ümmetine ve kendi ülkesine yaptığı hizmetlerden söz eden Humeyd hutbesini "Filistin, Suriye, Arakan ve Orta Afrika'da zulüm görenlere dua ederek" noktaladı.

Kaynak: AA / Güncel

Abdulaziz Al Suud Suudi Arabistan Mekke Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title