Haberler

Mekansal Gayrimenkul Sistemi'nde Yeni Uygulama

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünce hazırlanan MEGSİS kapsamında "Başvuru İşlemleri Modülü" devreye alınacak Uygulamayla, kadastro müdürlüklerine başvuruların sisteme kaydı, randevu oluşturulması, personel görevlendirilmesi gibi işlemlerin yapılmasına imkan sağlanacak.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünce hazırlanan Mekansal Gayrimenkul Sistemi (MEGSİS) kapsamında "Başvuru İşlemleri Modülü" devreye sokulacak.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'nin talimatıyla başlatılan MEGSİS uygulaması, vatandaşlardan büyük ilgi görüyor.

Vatandaşların internet üzerinden kendi parseli ya da satın almayı düşündüğü parselin yerini görebildiği sisteme, yeni özellikler eklenecek.

Bu kapsamda, "Başvuru İşlemleri Modülü" devreye sokulacak. Böylece kadastro müdürlüklerine başvuruların sisteme kaydı, personel görevlendirilmesi, randevu ve anlaşmalı bankalarla kurulan e-ödeme bağlantısıyla online ödeme işlemlerinin oluşturulması gibi uygulamaların yapılmasına imkan sağlanacak.

-MEGSİS uygulaması

Sistemle, "www. tkgm.gov.tr" adresinden "parsel sorgulama" linkiyle il, ilçe, mahalle, köy, ada ve parsel bilgileri girilerek, doğrudan arama yapılabiliyor. Bilgilerin girilmesi sonucunda, parselin görüntüsü ekrana yansıyor.

Uygulamayla, vatandaşlar, satın alacağı parselin konumu, tapu alanı ve niteliğini öğrenebiliyor. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

İdris Güllüce Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title