Haberler

Kadın Cinayetine Adliye Önünde Protesto

Güncelleme:

Boşanma davası açtığı eşi tarafından kaçırılıp öldürülen Mehtap Bülbül'ün cinayet sanığı eşinin yargılanmasına devam edildi.

Çağrılı polis koruması altında olmasına rağmen, boşanma davası açtığı eşi tarafından kaçırılıp 19 Ocak 2013 tarihinde öldürüldükten sonra cesedi Gebze'de özel bir hastanenin önüne bırakılan 25 yaşındaki Mehtap Bülbül'ün cinayet sanığı eşi 32 yaşındaki V.C.'in yargılanmasına devam edildi. Bugün Gebze Adliyesi'ndeki duruşması sırasında, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu protesto gösterisi gerçekleştirdi.

Gebze Adliyesi önünde Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri, bugünkü duruşma öncesi Mehtap Bülbül'ün annesi Yeter Bülbül, Ağabey İbrahim Bülbül ve Ablası Meryem Bülbül ile birlikte basın açıklaması yaptı.

Platform sözcüsü Sıla Gemicioğlu, Gebze'de bir bankanın çağrı merkezinde çalışan Mehtap Bülbül'ün boşanma davası açtığı için eşi V.C. tarafından sürekli tehdit edildiğini, bu nedenle de polis tarafından koruma altına alındığını belirterek şöyle konuştu:

"Mehtap Bülbül kardeşimize adalet talebiyle buradayız. Mehtap Bülbül'ün çağrılı koruma altında olmasına rağmen V.C. kendisine verilen uzaklaştırma kararının sona erdiği tarihte onu kaçırdı ve 2 gün alıkoydu. Bu iki gün boyunca ailenin başvurmasına rağmen polis harekete geçmedi. Mehtap'ın öldürülmesine seyirci kaldı. Mehtap Bülbül'ün ailesi polisten defalarca korumalı polisin hayata geçmesini talep etse de, aldıkları cevap 'Siz fazla Arka Sokaklar dizisi izliyorsunuz' olmuştur."

Platform sözcüsü Sıla Gemicioğlu, hakkında ağırlaştırılmış ömürboyu hapis cezası istenen V.C.'in, indirim alabilmek için her türlü yolu denediğini de öne sürerek şunları söyledi:

"V.C. 'akli dengem yerinde değil' diyerek Adli Tıp'tan rapor istedi. Biz platform olarak Mehtap Bülbül'ün katiline ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasının verilmesini ve adaletin yerini bulmasını istiyoruz. Artık ne kadın kardeşlerimizin katillerine, ne de onların hayatta kalma mücadelesine engel olan devlet yetkililerine nefes aldırmamakta kararlıyız."

Bu arada bugünkü duruşmada mahkeme, sanık V.C.'in tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı 4 Ekim'e erteledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Gebze Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title