Haberler

Mehmetçik Türkiye-Ermenistan Sınırında Bayramlaştı

Kars'ta Mehmetçik Ermenistan Sınırı'na sıfır noktada bulunan Şehit Piyade Üsteğmen Tayfun Sümer Karakolu'nda bayramlaştı.

Kars-Ermenistan Sınırında bulunan Şehit Piyade Üsteğmen Tayfun Sümer Sınır Karakolu'nda askerler bir araya gelerek bayramlaştı. Bölük Komutanı Piyade Üsteğmen Yiğit Yıldırım ve Karakol Komutanı Piyade Teğmen Burak Sözüdoğru, sınır güveliğini kontrol eden ve nöbet tutan askerleri ziyaret ederek bayramlarını kutladı.

Şehit Üsteğmen Tayfun Sümer'in eşinden bayram süprizi

Akyaka Şahnalar Tabur Komutanlığı'na bağlı Şehit Tayfun Sümer Sınır Karakol Komutanlığı'nı ziyaret eden şehit üsteğmenin eşi Tülün Sümer ve oğlu Tuğrul Sümer, Mehmetçikle bayramlaştı. Tülün Sümer'in sürpriz ziyareti askerleri arasında da memnuniyetle karşılandı. Komutanlar askerleriyle bayramlaşarak, askerlere şeker ikram etti. Bir asker ise telefonla babasını arayarak bayramını kutladı.

"Sİzler yurdun en doğusunda vatan namusu beklemenin onuruna erişmiş, vatan evlatlarısınız"

Askerlerin bayramını kutlayan Bölük Komutanı Piyade Üsteğmen Yiğit Yıldırım, "Sevgili Mehmetçiklerim, Allah'ın izniyle bir ramazan bayramına daha kavuşmanın mutluluğu içerisindeyiz. Sizler yurdun en doğusunda vatan namusu beklemenin onuruna erişmiş, vatan evlatlarısınız. Bu görevi daha önce atalarımız yerine getirmişti. Yarın çocuklarımız ve torunlarımız yerine getirecek. Gören görev sırası bizde, bu düşüncelerle görevinizi en iyi şekilde yerine getirdiğinizden, milletimizin hiçbir şüphesi yoktur. Bu duygu ve düşüncelerle hepinizin ramazan bayramını kutluyorum" dedi.

Şehit eşinin adının verildiği sınır karakolunda görev yapan askerlerle birlikte olmaktan duyduğu mutluluğu ifade eden Tülün Sümer, "Eşimi kaybetmenin verdiği bir hüzün var. Ama onun yanında bir gurur var. Çünkü vatan uğuruna şehit olmuş, canını vermiş bir insan duygularımı ifade etmenin tarifi yok" diye konuştu.

Daha sonra Bölük Komutanı Piyade Üsteğmen Yiğit Yıldırım, Şehit Üsteğmen Tayfun Sümer'in eşi Tülün Sümer'e şehit eşinin fotoğrafını hediye etti. Duygulu anların yaşandığı ziyarette, komutanlar kuleye çıkarak burada nöbet tutan askerlerin bayramını kutladı. Sınır bekleyen Mehmetçikler ise komutanlarını tekmil vererek karşıladı.

Öncelikle burada bu hudut görevinin kendilerine nasip olmasından dolayı gururlu olduklarını belirten Karakol Komutanı Teğmen Burak Sözüdoğu, "Burada Mehmetçiklerimizle beraber bir aile ortamı oluşturduk. ve onlarla beraber bayramımızı kutlu ve huzurlu bir şekilde geçiriyoruz. Buradan askerlerimizin ailelerine sesleniyorum. Mehmetçikleriniz bizlere emanet. Burada hudut güvenliğin sağlanması 7 gün 24 saat sürekli olarak yapılması gereken bir görevdir. Bu görevi biz ve Mehmetçiklerimiz başarıyla yerine getiriyoruz. Ayrıca PTT'nin başlatmış olduğu kampanya ile birlikte duyarlı vatandaşlarımızdan bizlere sürekli tebrik kartları yağmakta, biz bunlardan ayrıca duygulandık. ve çok gururluyuz. Bizlere tebrik kartı gönderen tüm vatandaşlarımıza ve Mehmetçiklerimizin ailesine çok teşekkür ediyoruz. Buradan tüm Türkiye'nin bayramını kutluyorum" şeklinde konuştu.

Kulede nöbet tutan askerlerle bir süren sohbet eden komutanlar daha sonra yemeğe geçti. Şehit Üsteğmen Tayfun Sümer'in eşi ve oğlu da askerlerle birlikte yemek yedi.

Kars-Ermenistan Sınırında sınır bekleyen Mehmetçik 7/24 sırayla gece gündüz sınırı bekliyor. Mehmetçiğin pür dikkat sınırı kontrol etmesi ise kameralara yansıdı. - KARS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ermenistan Türkiye Akyaka Kars Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli?
title