Haberler

Mehmetçik'ten Gazi ve Şehit Yakınlarına İftar Yemeği

Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı Tarafından Gazi ve Şehit Yakınlarına Bir İftar Yemeği Verildi.

Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı tarafından gazi ve şehit yakınlarına bir iftar yemeği verildi.

Hakkari Valisi Ayhan Nasuhbeyoğlu, Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Azmi Utfan Cinek ve beraberindeki protokol üyeleri Orduevi'nde verilen yemekte gazi ve şehit yakınlarıyla bir araya geldi. Yaklaşık 100 gazi ve şehit yakının katıldığı yemek sonrasında Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Azmi Utfan Cinek, vatani görevini yaptığı 18 Eylül 2000 yılında Mardin Dargeçit bölgesinde çıktığı operasyon esnasında terör örgütü mensuplarınca döşenen mayına basması sonucunda sağ ayağından sakatlanan

Tayyar Ertuş isimli genç gaziye, Genelkurmay Başkanlığı tarafından gönderilen gazilik rozetini kendi elleriyle taktı.

Burada bir konuşma yapan Tuğgeneral Azmi Utfan Cinek, Tayyar Ertuş'un bu vatanın birliği, beraberliği, milletin huzuru ve güvenliği için her Türk vatandaşının yapması gereken eylemleri yaptığını belirterek, "Kendisi, Mehmetçik ile birlikte görev yaparken çok onurlu ve en yüksek rütbelerden biri olan gazilik rütbesine erişmiştir. Ne mutlu ona. Allah herkese böyle yüksek rütbeler nasip etsin. Kendisini kutluyorum. Böyle bir kardeşinizle tanışmaktan mutluluk duyuyorum. Şahsında tüm Hakkari halkının

özlemini, dileğini ve gerçek yüzünü görüyorum. Hakkari halkı, milletin bölünmez bütünlüğünün en önemli simgelerinden biri" dedi.

Tuğgeneral Cinek daha sonra Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu ile birlikte masalarını dolaştığı gazi ve şehit yakınlarıyla yakından ilgilendi. Yemek sonrasında Hakkari Valiliği tarafından yemeğe katılan 55 gazi ve şehit yakınına görevliler tarafından 60 YTL'lik gıda ile 750 kilogramlık kömür yardımı çeki verildi.

Yemeğe; Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu ile Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Azmi Utfan Cinek'in yanı sıra Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Apaçık, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Z. Atilla Ataalp, Ağır Ceza Reisi Ahmet Maden, Emniyet Müdürü Cavit Çevik, Muharip Gaziler Derneği Başkanı Reşit Tatlı, Harp Malulü Gaziler Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı İbrahim Adıyaman, Mehmetçikler ile gazi ve şehit yakınları katıldı.

(NT-MET-GS-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

title