Haberler

Mehmetçik, Mahsur Kalanlar İçin Kurtarma Çalışmalarına Devam Ediyor

Genelkurmay Başkanlığı, 11 Aralık 2013 tarihinden itibaren Mardin, Şırnak merkez ve ilçelerinde başlayan yoğun kar yağışı nedeniyle kapanan bazı ilçe ve köy yollarında mahsur kalan 281 kişinin kurtarıldığını açıkladı .

Genelkurmay Başkanlığı, 11 Aralık 2013 tarihinden itibaren Mardin, Şırnak merkez ve ilçelerinde başlayan yoğun kar yağışı nedeniyle kapanan bazı ilçe ve köy yollarında mahsur kalan 281 kişinin kurtarıldığını açıkladı .

MARDİN KURTARMA ÇALIŞMALARI Kapanan yolların açılması ve yollarda mahsur kalan bir ambulans ve vatandaşların kurtarılması için Mardin Valiliği tarafından yapılan talep üzerine, 70'inci Mekanize Piyade Tugay Komutanlığına (Bölgede konuşlu askeri birlikler) ait Zırhlı Personel Taşıyıcılar ile vatandaşlar kurtarıldı.

Mardin/Midyat-Dargeçit yolunda mahsur kalan 112 Acil Ambulansındaki 2'si hemşire 3 kişi ile bir sivil araçtaki 2 vatandaş ve 1 bebek olmak üzere 6 kişi, kurtarıldı.

Mardin/Midyat-İdil yolundaki araçlarda mahsur kalan ve içlerinde hasta ve yaralı 1 vatandaş, 3 bayan ile 2 İngiliz turistin de bulunduğu 32 kişi kurtarılarak, emniyetli bir şekilde Midyat'a götürüldü.

Mardin/ Midyat Bağlarbaşı Köyünde ikamet eden kanamalı 1 bayan hasta ve beyin rahatsızlığı olan yaşlı vatandaş Midyat Devlet Hastanesine tahliye edildi.

ŞIRNAK KURTARMA ÇALIŞMALARI Yoğun kar yağışı nedeniyle Şırnak İl Merkezinin de İlçeleri ile yol bağlantısı kesildi. Bu çerçevede 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı unsurları yollarda mahsur kalan vatandaşların kurtarılması faaliyetine katılmıştır. Bu kapsamda anılan Tümen Komutanlığınca teşkil edilen kurtarma ekipleri tarafından vatandaşlar kurtarıldı.

Şırnak/Güçlükonak'ı, 3 ayrı köyüne bağlayan yollarda mahsur kalan 88 vatandaş ve bir köyde mahsur kalan 12 vatandaş emniyetli bir şekilde köylerine ve ilçe merkezine getirilidi.

Şırnak/İdil'i, yine 3 ayrı köyüne bağlayan yollarda mahsur kalan 35 vatandaş ve bir köyde mahsur kalan 2 vatandaş emniyetli bir şekilde köylerine ve ilçe merkezine getirildi.

Şırnak/Cizre'nin 2 köyünde mahsur kalan 25 vatandaş emniyetli bir şekilde ilçe merkezine getirildi.

Şırnak/Merkez'i 3 ayrı köyüne bağlayan yollarda mahsur kalan 21 vatandaş emniyetli bir şekilde köylerine götürüldü ve bir köyde mahsur kalan 60 vatandaş ise Cizre/Köyceğiz Hudut Karakolunda misafir edildi.

281 VATANDAŞ KURTARILDI. Yollarda ve köylerde mahsur kalan toplam 281 vatandaş kurtarıldı. Yollarda ve köylerde mahsur kalanlar için kurtarma çalışmalarına devam edildiği belirtildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Midyat Mardin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor Damla kimdir? Peki, Survivor Damla kaç yaşında, nereli? Bein Sports 1-2-3 CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Trabzonspor Karagümrük maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! TS Karagümrük maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Survivor Damla elendi mi? Survivor Damla gitti mi 24 Nisan 2024? Trabzonspor Karagümrük maçı CANLI izle! 24 Nisan TS Karagümrük ZTK maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Sandık Kokusu 20. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Sandık Kokusu yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Taş Kağıt Makas 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Taş Kağıt Makas yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kuruluş Osman 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bir Sevdadır 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Bir Sevdadır yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title