Haberler

Mehmetçik Kavuk Sende ile Coştu

Konya’nın Akşehir ilçe Belediyesi tarafından sosyal etkinlikler kapsamında düzenlenen “Kavuk Sende Kış Sohbetleri”nin son durağı Akşehir Garnizon Komutanlığı oldu.

Konya'nın Akşehir ilçe Belediyesi tarafından sosyal etkinlikler kapsamında düzenlenen "Kavuk Sende Kış Sohbetleri"nin son durağı Akşehir Garnizon Komutanlığı oldu.

Akşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından Akşehir Garnizon Komutanlığı'nda düzenlenen etkinliğe, Garnizon Komutanı İkmal Albay Erdal Canol, Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ali Uslu, Belediye Başkan Yardımcıları Türkan Pınar Çiğdem, Yahya Yıldız, Akşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İbrahim Öncel, rütbeli subaylar aileleri ve askerler katıldı.

Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya yaptığı açılış konuşmasında, "Kavuk Sende Kış Sohbetleri"nin amacından bahsederek, yaren kültürünün önemine dikkat çekti. Başkan Akkaya, "Bu yaren kültürü; ahilik kültüründen gelen bir kültürdür. Türkiye'de bir elin parmaklarını geçmeyen yerlerde bu kültür hakim. Biz bu kültürümüzü yaşatmak istiyoruz. Geçmişte kış günlerinde hem hoşça vakit geçirmek, eğlenmek, hem de nesillere kültürümüzü aktarmak adına güzel bir faaliyet. Bunu inşallah devam ettireceğiz" dedi.

Garnizon Komutanı İkmal Albay Erdal Canol ise yaptığı konuşmada, teknoloji ve bilgisayarın insanlar ve aileler arasındaki iletişimi kopardığına dikkat çekti. Canol, "Hepimiz internet çağında yaşıyoruz. Maalesef insanlar olarak kendi ürettiğimiz, kendi bulduğumuz teknolojinin altında kalmaya başladık. Artık dünyamızda bazı şeyler yok olmaya başladı. Bakıyorsunuz herkes internetin başında, herkes facebookta, herkes tweet atıyor. Bilgisayarınızı açıyorsunuz orada bir manzara var güzel bir kır, ama onun kokusunu alamıyorsunuz. İnternetin tuşunda sevgi yok. Sarılacağınız sevgilinizin kokusu yok, sıcaklığı yok. Onların hepsi gelip geçici şeyler. Yani geri dönüşüm kutunuzu açtığınızda orada boşa geçirdiğiniz zamanı bir daha geri getirme şansınız yok. Aileler bu yüzden dağılıyorlar. Her evde her odada artık bir televizyon var. Herkesin dizisi var, maç seyrediyor, çocuklar çizgi film. Aileler artık koridorda karşılaşıyorlar, bu yanlış" diye konuştu.

Konuşmaların ardından düzenlenen etkinlikte, Sıra Yarenleri gösterileri izleyenleri kahkahaya boğdu. Askerlerin şarkı söylemesi izleyicilerden büyük alkış alırken, gösteriyi izleyen askerler çalan müzik eşliğinde bol bol oynayıp halay çektiler. Beğeni toplayan Akşehir Belediyesi "Kavuk Sende Kış Sohbetleri"nde özellikle Sıra Yarenlerinin 'Sahte İmam' isimli kısa tiyatro oyunu kahkahayla izlendi. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Garnizon Komutanlığı Salih Akkaya Akşehir Konya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title