Haberler

Mehmetçik Hayat Kurtarmaya Devam Ediyor

Siirt’in Pervari ilçesine bağlı Doğan köyünde hastalanan 21 yaşındaki gencin imdadına 3’ncü Komando Tugay Komutanlığı’ndan kalkan askeri helikopter yetişti.

Siirt'in Pervari ilçesine bağlı Doğan köyünde hastalanan 21 yaşındaki gencin imdadına 3'ncü Komando Tugay Komutanlığı'ndan kalkan askeri helikopter yetişti.

Edinilen bilgiye göre, Pervari ilçesinin uç noktasındaki Doğan köyünde acil bir hasta bilgisi alan ilçe kaymakamlığı, köy yolunun kar yağışından dolayı kapalı olması nedeniyle durumu il yetkililerine bildirdi. Yapılan görüşmeler sonucu hastanın durumunun ciddiyetini koruması nedeniyle Siirt 3'ncü Komando Tugay Komutanlığı ile irtibata geçilerek askeri helikopter tahsis edildi. Hasta, köyde ilk sağlık müdahalesi yapıldıktan sonra helikopterle il merkezine getirildi. Hasta daha sonra Tugay Komutanlığı hava pistinde hazır bulundurulan İl Sağlık Müdürlüğü'ne ait 112 acil servis ambulansıyla sorunsuz bir şekilde Siirt Devlet Hastanesi'ne ulaştırıldı. Yapılan müdahalenin ardından ameliyata alınan Bulut'un hayati tehlikeyi atlattığı bildirildi.

Vali Mustafa Tutulmaz, gece-gündüz demeden zor şartlar altında halka hizmet veren, ayrıca terörle etkin bir mücadele eden Mehmetçik'in önemli bir hasta kurtarma operasyonunu gerçekleştirdiğini söyledi. Vali Tutulmaz, "Hasta kurtarma operasyonunun gerçekleştirilmesinde Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Şimşek'in şahsında tüm güvenlik kuvvetlerimize ve sağlık ekiplerimize teşekkür ederim" dedi. - SİİRT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Tutulmaz Pervari Siirt Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title