Haberler

Mehmet Tutal, Muhtarlarla İstişare Toplantısı Yaptı

Konya’nın Seydişehir İlçe Belediye Başkanı Mehmet Tutal, mahalle muhtarlarıyla bir araya gelerek, 2014 ve 2015 yılında yapılan çalışmaları ve 2016 yılı hedeflerini anlattı.

Konya'nın Seydişehir İlçe Belediye Başkanı Mehmet Tutal, mahalle muhtarlarıyla bir araya gelerek, 2014 ve 2015 yılında yapılan çalışmaları ve 2016 yılı hedeflerini anlattı.

2014 yılında başlatılan çalışmalarda bu yıl büyük ölçüde ilerleme kaydedildiğini belirten Başkan Tutal, Seydişehir'in çehresini değiştirecek ekonomik ve sosyal proje çalışmalarının birçoğunda sona gelindiğinin müjdesini verdi. Mahalle muhtarının mahallelerindeki eksiklikleri daha iyi bildiklerini ve kendisiyle bu noktada istişare açık olduğunu belirten Başkan Mehmet Tutal, toplantıda muhtarlara çalışmalar hakkında bilgi aktardı.

Başkan Tutal, "Çalışmalarımızda bir buçuk yılı geride bıraktık. Elhamdülillah Seydişehir'de belli bir mesafeye ulaşmış olduk. Mevcut eksiklikleri biliyoruz. Sizleri davet ederken mahallelerinizin eksikliklerinin tespitini yapmanızı istedik. Önümüzdeki yıllarda yapacağımız çalışmalarının şimdiden bir programını yapmalıyız" dedi.

Seçim çalışmalarında önemli projelerle gelindiğini ifade eden Mehmet Tutal, "Seçim beyannamesinde sözünü verdiğimiz projelerin hemen hemen hepsinin bir yanından başladık. Bir kısmı tamamlanırken bir kısmı da yapım aşamasında. Önümüzdeki zaman diliminde bu çalışmalarımıza hızlı bir şekilde devam edeceğiz. Şehir merkezinde Seyid Harun Veli Bulvarı ve Milli Egemenlik Caddesi çalışmalarımızda sona geldik. Teknik aksaklıklar nedeni ile biraz gecikme oldu fakat çalışmalar yeniden başlıyor. Kısa bir süre içinde tamamlanacak" ifadelerini kullandı.

BOZKIR YOLU İKİ ŞERİT İÇİN ASFALTLAMA ÇALIŞMALARI BAŞLATILACAK

Başkan Tutal, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Bozkır yolu üzerinde kanalizasyon ve drenaj çalışmalarında Eski Garaj bölgesine kadar geldik. Su hatlarının da değişiminden sonra önümüzde yaz diliminde Seyid Harun Veli Bulvarı'ndaki gibi bir çalışma olacak. Hava şartlarının durumuna göre Muallimhane Camisine kadar çalışmaları devam ettirmeyi planlıyoruz. Deforme olan yolu kış dönemi için geçici bir asfalt çalışmasını kısa bir süre içinde başlatacağız. KOP kanalı ile çalıştığımız Kuğulu Vadisi Projesinin üzerinde çalışmalar devam ediyor. Şantiye kurulumu başladı. DSİ şu anda çalışmalarına başlamış durumda. Kanallar açılmaya devam ediyor. Önümüzdeki bahar ve yaz döneminde yetiştirmeyi planlıyoruz. 1.5 kilometre uzunluğunda 400 ve 200 metre eninde olan bir gölet DSİ tarafından yapılacak. Diğer projenin de ihalesi yapıldı. Önümüzdeki hafta çalışmalara başlıyoruz. Marangozlar bölgesindeki esnaflarımızı da mağdur etmeyeceğiz. Proje, tamamlandıktan sonra Seydişehir'in ekonomisine büyük katkı sağlayacaktır. Seyidharun Veli Projesi için itirazlara cevap verildi. 2. Askıya çıkacak. Bu kış döneminde kamulaştırma başlayacak."

ESKİ GARAJ BÖLGESİ PROJESİ İÇİN HEDEF 2016

Eski Garaj Projesinde ham projesini hazırladıklarını ifade eden Tutal, "İhale süreci de bu kış döneminde hazırlayıp önümüzdeki yaz çalışmalarını başlatmayı hedefliyoruz. 2014 yılında 3 kilometrelik bir doğalgaz hattı çalışması yapılmış, 2015 de ise eklemelerle birlikte 55 km lik bir doğalgaz çalışması oldu. Özellikle yıllardır bekleyen Karakavak ve Aktaş Mahallesi gibi mahallelerimizin tamamı doğalgaza kavuşmuş oldu. Ufak tefek eksiklikler için de önümüzdeki yaz döneminde çalışma yapmayı planlıyoruz. Saadetler, Bahçelievler, Anabağlar gibi mahallelerimizin de doğalgaza kavuşturulması için gayret edeceğiz. Seydişehir OSB de yatırım yapmak için doğalgazın gelmesini bekleyen önemli ölçüde yatırımcılar var. OSB de doğalgazın aktarılması için 3 milyon lira gibi bir maliyet söz konusu. Doğalgazın OSB'ye getirilmesi noktasında çalışmalarımız sürüyor" diye konuştu.

Asfalt çalışmalarının her geçen yıl artarak devam ettiğini de vurgulayan Tutul, "Bu yıl asfalt ekibini kırsal mahalleler ve merkez olmak üzere iki kısma ayırdık. Doğalgaz hatları geçen yollarda merkez hariç 2014 yılında 500 bin liralık asfalt malzemesi kullanıldı. 2015 yılında ise 3 kat daha arttırdık. Her yıl kotamızı daha da arttırarak devam edeceğiz. 3 Bin 500 metre kare alana sahip Kent Meydanı ise tamamlanmak üzere. Seydişehir'de termal su için yoğun çalışmalarımız var. Kavak termal kuyusundan sonra bir kuyumuz daha var. Çalışmalarını başlattık. Jeoteknik çalışmalarını devam ediyor. Termal seracılık için de çalışmalarımız olacak. Termal seracılık yapmak için bekleyen yatırımcılar var" dedi.

ORGANİZE HAYVANCILIK İÇİN 420 HEKTAR ALAN DÜŞÜNÜLÜYOR

Başkan Tutal, konuşmasında, "Seydişehir başlatmış olduğumuz ve özellikle şehir merkezinde hayvancılık yapanlar; kırsaldan şehir merkezinde profesyonel hayvancılık yapmak isteyenler için ihtisaslı organize hayvancılık bölgesi oluşturduk. 4 Miyom 200 Bin metrekarelik büyük bir alan. Bu büyük projeler gerçekleştirildiği zaman hem görsellik, hem de ekonomik anlamda Seydişehir'in çehresinin değişeceğini ifade ederek, "Bu ve buna bunlara benze projeler ile daha iyi sonuçlar alacağız" şeklinde konuştu.

Verimli geçen toplantıda mahalle muhtarları mahallelerinin eksikliklerini ve istedikleri çalışmaları Başkan Tutal'a ve birim müdürlerine aktardılar. Başkan Tutal, eksikliklerin program dahilinde giderileceğini ve 55 mahallenin 55'inde de çalışmaların devam edeceğini sözlerine ekledi. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Tutal Seydişehir Termal Konya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title