Haberler

Mehmet Şimşek: Sicil Affı Tek Başına Kredi Almak İçin Yeterli Değil

Güncelleme:

Başbakan Yardımcısı Şimşek, sicil affının bankalarda uygulanmadığı şikayetinde bulunan vatandaşlara "Sicil affı tek başına kredi almak için yeterli değil" dedi.

Torba tasarının Meclis Genel Kurulu'ndaki görüşmeleri sırasında konuşan CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'e sicil affının bankalarda uygulanmadığı şikayetinde bulundu. Gürer, bankacıların krediye başvuranları, "Müdürlükten henüz talimat gelmedi" diyerek geri çevirdiğini söyledi.

EŞİ BAHANE EDEN VAR

CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu da, vatandaşın sicil affı sayesinde üzerindeki kırmızı kalemin silindiği düşüncesiyle bankalara başvurduğunu, ancak 'siciliniz bozuk' denilerek kredi verilmediğini söyledi. Gaytancıoğlu, bazı vatandaşlara, 'Kardeşinin, eşinin sicili bozuk, sana kredi veremeyiz' denilerek kredi verilmediği şikayetini de Şimşek'e iletti. Eleştirileri yanıtlayan Şimşek, sicil affının tek başına kredi almak için yeterli olmadığını söyledi.

RİSK DEĞERLENDİRMESİ

Meclis'ten çıkan sicil affı düzenlemesinin bütün bankalar için bağlayıcı olduğuna işaret eden Şimşek, "Ancak bankaların kime ne ölçüde kredi verip vermeyeceği hususu apayrı bir konudur. Yani, sicil affının varlığı veya sicilin temizlenmiş olması tek başına kredi verilebilir olup olmadığını sağlamayabilir" dedi. Şimşek, bankaların bir kredi başvurusu durumunda önce risk değerlendirmesi yaptıklarını, daha sonra teminata baktıklarını ona göre de kredi verip vermeyeceklerine karar verdiklerini söyledi.

KREDİ VERMEYENİ BİLDİRİN

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, kredi yapılandırması için gereken şartları taşıdığı halde vatandaşın kredi başvurusunu geri çeviren bankaların kendilerine bildirilmesini istedi.

Tüfenkci, beyaz sayfa açmak için sicil affını getirdiklerini belirterek, "Geçmişteki çek borcunu ödediyse şartlar gerçekleşmiş oluyor. Sicil affı zaten bunun için var. Kredi borcu var diye ya da geciktirip ödedi diye kredi vermeyen bankalar varsa gereğini yaparız. Bu konuda çok katıyız. Kredibilitesi zayıftır ona bir şey demiyorum. Ama sicil affı noktasında onu hayata geçirmek zorundasınız. Yapılandırma istiyorsa ve yapılandırmanın şartlarını taşıyorsa bu konuda yardımcı olmanız gerekiyor. Sicil affını uygulamama konusunda direnen bankalar varsa, vatandaş bize söylesin" dedi.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Meclis Genel Kurulu Okan Gaytancıoğlu Mehmet Şimşek Niğde Politika Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title