Haberler

Mehmet Şentürk: Cumhuriyet Halk Partisi 91 Yaşında

CHP Tavşanlı İlçe Başkanı Mehmet Şentürk, Cumhuriyet Halk Partisi’nin kurulalı tam 91 yıl olduğunu kaydetti.

CHP Tavşanlı İlçe Başkanı Mehmet Şentürk, Cumhuriyet Halk Partisi'nin kurulalı tam 91 yıl olduğunu kaydetti.

Şentürk, açıklamasında CHP'nin Türkiye'nin birleştirici gücü olduğuna vurgu yaptı.

Şentürk, "Bugün 91. kuruluş yıldönümünü kutladığımız Cumhuriyet Halk Partisi, başlangıçta Halk Fırkası, 1924 yılında Cumhuriyet Halk Fırkası, 1935 yılında da Cumhuriyet Halk Partisi adını almıştır. Cumhuriyet Halk Partisinin tarihi Cumhuriyetimizin tarihiyle özdeştir. Bu özel gün sadece ; Cumhuriyet Halk Partisi için değil ulusal tarihimiz içinde özeldir. 9 Eylül, işgalcilerden kurtuluşun, İzmir'in de kurtuluşunun tarihidir. Cumhuriyet Halk Partisi temelleri Sivas Kongresi'ndeki saygın duruşa ve milli mücadeleye dayanan bir partidir. Cumhuriyet Halk Partisi, yıkık Anadolu'nun harabelerinde, yollarında, inançlı ve yürekli kahramanların gönüllerinde, kan ve barut kokularının karıştığı bir zeminde, alın teriyle, gözyaşıyla, göz nuruyla kurulan bir partidir. Cumhuriyet Halk Partisi 91 yıldır inanç ve kararlılıkla, Cumhuriyetimizin temel ilkelerinden hiçbir zaman taviz vermeden, bağımsızlık, medeniyet ve laik Cumhuriyeti namusu gibi koruyan bir partidir. Cumhuriyet Halk Partisi, 91 yıldır olduğu gibi bugün de, yarında demokrasinin, kalkınmanın, özgürlüklerin, bağımsızlığın, bölünmez bütünlüğün sarsılmaz güvencesi olmayı inatla sürdürecektir.Cumhuriyet Halk Partisi, toplumsal ve ekonomik düzen ile devlet yapısında çağın gelişmenin insanca ve hakça yaşamanın gereği olan değişimlerin bugünde öncüsü olacaktır. Cumhuriyet Halk Partisi'nin hedefi vatandaşlarımızı her türlü ayrılıktan korumak, onları kendileri, ülkeleri ve tüm insanlık için faydalı kılmaktır. Cumhuriyet Halk Partisi, ülkemizin tarihine yakışır onurlu geçmişini ve saygınlığını koruyarak yoksulluğa, yolsuzluğa ve yüzsüzlüğe son verecek, mutlu, refah düzeyi yüksek ve kendine güveni olan özgür bireylerin yaşadığı bir toplum özlemini gerçekleştirecektir. Türkiye'nin her köşesinde gurur ve coşkuyla kutlanan kurtuluş günlerinin, yaşam hakkını onuruyla elde eden Türk ulusunun bağımsızlık ülküsüne, geçmişine ve değerlerine bağlılığının, yurdu için hiçbir özveriden kaçınmayacağının göstergesidir."Ulusumuz, hiçbir zaman baskıya boyun eğmemiş, bölünmez bütünlüğünden, bağımsızlığından, özgürlüğünden ve kültüründen asla ödün vermemiştir." Türk ulusu, ordumuzla birlikte yüce Atatürk'ün çevresinde kenetlenmiş, ulusal birliğin her türlü zorluğu aşmada en büyük güç olduğunun bilinciyle Kurtuluş Savaşı'nı başarıya ulaştırmıştır" diye konuştu. (İÖ-EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cumhuriyet Halk Partisi Mehmet Şentürk Tavşanlı Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title